V Laškem do desete zmage v sezoni

Gorenjska gradbena družba Šenčur je dosegel dosegel deseto zmago v tej sezoni in se po točkah izenačili z drugo uvrščenimi Domžalčani, medtem ko so Laščani doživeli 13. poraz in so v spodnjem delu lestvice. 

V dvorani Tri lilije se je od prve do zadnje minute iskrilo na vse strani, v izenačenem obračunu pa so se zmage veselili Gorenjci, ki so si odločilno prednost priigrali v začetku zadnje četrtine. Po njihovem vodstvu v 33. minuti s 70:62 je domači trener Aleš Pipan zahteval minuto odmora, po njej pa so njegovi varovanci prepolovili razliko (67:70).

V prelomnih trenutkih dvoboja so bili malenkostno bolj zbrani in preudarni gosti, v živčnem dvoboju so slabe tri minute pred koncem povedli s 76:69, prednost pritisku Laščanov ubranili do konca tekme. Laščani v drugem polčasu niso vodili niti enkrat, a je bil njihov pritisk močan, zato se je favorizirana četica Miljana Pavkovića morala potruditi z vsemi močmi. Pri GGD Šenčur niso igrali Jan Rebec, Nejc Martinčič in Jan Strmčnik, najbolj razpoloženi pa so bili: Gaber Ožegovič (20 točk), Ramo Rizvić (17) ter Alen MALOVČIČ IN Dino Murić (12).

V 15. krogu bo v soboto, 22. januarja GGD Šenčur doma gostil Šentjur.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Pričakovali smo težko tekmo. Laščani so igrali z veliko energije in so znali kaznovati naše napake. V 1. polčasu smo jim dopustili preveliko število napadalnih skokov. V nadaljevanju smo uspeli nadzorovati skok in s čvrsto obrambi prišli do zmage.«

ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 76:80 (20:21, 22:25, 20:20, 14:14)

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki