V LIGI ZA PRVAKA PRVA ZMAGA

Gostovanje ljubljanske Ilirije v 3. krogu Lige za prvaka za Šenčurjane ni bilo povezano z dvema prejšnjima zmagama proti novemu prvoligašu, pač pa s stanjem, ki je bilo ob začetku drugega dela prvenstva precej klavrno. V prvi tekmi jo je zagodlo pravil osmih slovenskih igralcev v ekipi ter hkrati, podobno kot v drugi tekmi, odsotnost treh najboljših strelcev Muriča, Paviča in Rizvića. Čeprav bo Rizvič še malce saniral svoje telo, pa se je centrski dvojec vrnila na parket domače dvorane.

Izbranci domačega trenerja Radeta Mijanovića so imeli v prvi polovici tekme škarje in platno v svojih rokah, tekmece so zasenčili v vseh prvinah igre. V obrambi so sijajno nevtralizirali najboljše igralce Ilirije in v uvodnih dvajsetih minutah prejeli zgolj 12 točk - sedem v prvi in pet v drugi četrtini - ter se na veliki odmor odpravili z lepo prednostjo 19 točk.

V drugi polovici tekme je bila igra veliko bolj enakovredna, na koncu pa tudi zelo razburljiva. Ljubljančani so se spustili v odprt lov za gostitelji in se jim v 29. minuti približali na sedem točk zaostanka (31:38). Gostitelji so v uvodnih minutah zadnje četrtine zaigrali udarno in si priigrali 15 točk naskoka (50:35).

Kazalo je na njihovo zanesljivo zmago, s tem pa se niso strinjali izbranci Saše Dončića. V izdihljajih tekme je le malo manjkalo, da ne bi uprizorili prvovrstnega preobrata, saj so se po zadeti trojki Dejana Čigoje 55 sekund pred koncem približali na dve točki zaostanka (55:57), 25 sekund pred koncem rednega dela pa po točkah Žana Marka Šiška na točko (57:58). V izjemno napeti končnici so Gorenjci vendarle dosegli zmago, odločilne točke pa je prispeval Nejc Martinčič, ki je zadel tri od štirih prostih meto za končno zmago z 61:57.

V domači ekipi sta bila strelsko najbolj učinkovita Dino Murić in Martinčič, oba sta prispevala po 15 točk, v gostujoči pa je Šiško dosegel 22 točk.

V naslednjem krogu bo Šenčur GGD gostoval v Šentjurju (24. 3.).

ŠENČUR GGD : ILIRIJA 61:57 (17:7, 14:5, 12:21, 18:24)

Murić (6 skokov) in Martinčič po 15, Gorjanc 9; Šiško 22, Vončina (5 skokov) in Hukić (7 skokov) po 10.

STATISTIKA

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorejske gradbene družbe:

"Menim, da smo popolnoma zasluženo prišli do zmage, saj smo vodili od prve do zadnje minute. Ilirija se nam je v drugem polčasu na krilih Žana Marka Šiška približala. Uspeli smo prebroditi krizo in prišli do prve zmage v Ligi za prvaka. Iliriji in mojim košarkarjem čestitam za borbeno predstavo."

Saša Dončić, trener Ilirije:

"Zaslužena zmaga Šenčurja. Prvi polčas smo odigrali na nivoju selekcije U9."


Vse novice / članki