V NOVEM MESTU DO ZMAGE NI MANJKALO VELIKO

Zanimiva in izenačena tekma je epilog doživela v zadnjih minutah, ključne koše pa je dosegel prvi strelec Krke v Ligi Nova KBM Maj Kovačevič, ki je sicer z desetimi doseženimi točkami zaostal za svojim povprečjem (14,3). Tri minute pred koncem je 27-letni Kovačevič zadel trojko in dobil še dodatni prosti met, ki je Krko popeljal do prednosti 78:73. V naslednjem napadu je za povišanje vodstva domačih zabil Marko Jošilo, piko na i pa sta nato postavila Domen Bratož s črte prostih metov in Žiga Dimec.

Prvi strelec tekme je bil Paolo Marinelli z 29 točkami - 21 v drugem polčasu. Iz igre je metal 9:13, ob tem pa je zbral še pet podaj in štiri skoke, tako da je z indeksom 33 glavni kandidat za MVP kroga. Pri poražencih je Dino Murić dosegel 19 točk, od tega sedem v drugem delu. Šenčur bi lahko po prvi četrtini vodil z večjo razliko, a je pridobljeno žogo v izdihljajih, s trojko, skozi obroč pospravil Domen Bratož. Nekje na polovici druge četrtine je Dino Murič zadel oba prosta meta in Šenčur je vodil za šest točk; ob polčasu še vedno štiri. V tretji četrtin sta zaporedni trojki zadela Jan Rebec in Grega Sajevic in prednost Gorenjcev je bila osem točka, ravno pravšnja za manjši alarm v vrstah Dolenjcev. Dino Cinac in Paolo Marinelli sta bila zaslužna, da se je Krka vrnila v igro. Ob izenačenem rezultatskem stanju se je tekma razpletla dobre tri minute pred koncem, ko je Murič zadel trojko za točko zaostanka, a je Kovačevič takoj vrnil udarec. 

Šenčur Gorenjska gradbena družba je doživel četrti poraz, a je še vedno nad polovičnim izkupičkom in trdno zasidran v sredini razpredelnice.

Krka in Šenčur Gorenjska gradbena družba se bosta še enkrat srečala že čez dva tedna v zaostali tekmi prvega kroga. Še pred tem se bo Šenčur udaril s Hopsi. Tekma bo v Šenčurju 23. decembra ob 19. uri. 

Sobota, 16. december:

KRKA : ŠENČUR GGD 84:76 (24:25, 12:15, 26:22, 22:14)

Marinelli 29 (5 asistenc), Dimec 11 (7 skokov), Kovačevič 10; Murić 19 (7 skokov), Pavić 13 (8 skokov), Rizvić 11.

STATISTIKA

Simon Petrov, trener Krke:

"Vesel sem, da smo uspeli izvleči to tekmo in zabeležili pomembno zmago. Vedeli smo, da tekma ne bo lahka. Šenčur je dokazal, da so dobro moštvo. Igrajo zelo pametno, a nam je tekmo z agresivno igro v zadnjih minutah le uspelo prelomiti v našo korist."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske Gradbene družbe:

"Čestitam Krki za zasluženo zmago. Čestitke si zaslužijo tudi moji igralci, ki so v Novem mestu prikazali dobro predstavo. Za kaj več smo bili preslabi v obrambi na zunanjih položajih in v skoku."


Vse novice / članki