V NOVEM MESTU ZA LAS PREKRATKI

Derbi ekip z vrha lestvice 1. SKL je postregel z izenačenim dvobojem in s precej nihanji, ob koncu pa so bili bolj zbrani domači košarkarji, ki so ob koncu vseeno ostali brez diha, a je trojka Nejca Martinčiča za zmago GGD Šenčurja zgrešila cilj.

Odločitev o zmagovalcu je padla šele v zadnjih dveh minutah. Pred tem sta si ekipi sicer nekajkrat priigrali prednost nekaj točk, ki pa je nista znali zadržati. Gostje so tako dobili drugo četrtino in vodili večji del tretje, toda Krka se je vrnila in zaostanek 34:43 s košem in dodatnim prostim metom Žige Fifolta v zadnji sekundi tretje četrtine še spremenila v 48:48.

Dve minuti in pol pred koncem je Šenčur izenačil na 61:61, potem pa je sledila domača minuta. Najprej je Glenn Cosey zadel štiri proste mete, potem pa je bil pri trojki uspešen še Jure Balažič in 43 sekund pred koncem je bilo 68:61. To pa je bilo nazadnje dovolj za zmago Krke, kljub trojki Nejca Martinčiča in košu Žige Jurčka na drugi strani. Krka je sicer zadnji napad zapravila, a neuspešni so bili tudi gostje, Martinčič je svoj naslednji poskus za tri sekundo pred koncem zgrešil in zmaga je ostala v Novem mestu.

Pri domačih je največ točk, 19, dosegel Cosey, pri Šenčurju pa dvojni dvojček uspel Dinu Muriću (17 točk in 10 skokov).

Gorenjska gradbena družba ima dolg odmor in dovolj časa za pripravo na zadnjo tekmo rednega dela 1. skl, saj šele 8. februarja igra v gosteh proti Hopsom.

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 68:66 (17:18, 15:18, 16:12, 20:18)

Krka: Cosey 19, Škedelj 3, Đapa 2, Jošilo 6, Ramljak 5, Balažič 13, Stergar 4, Lapornik 5.

GGD Šenčur: Rojc 7, Murić 17, Martinčič 13, Pavić 5, Jurček 5, Bubnić 5, Novak 3, Brkić 10.

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki