V Poreču 36 mladih Šenčurjevih košarkaric in košarkarjev

Tradicionalni košarkarski turnir za mlajše selekcije se je po prekinitvi ponovno vrnil v Poreč. Resda je bila letošnja udeležba nekaj manjša, a vendarle je bolj pomembno, da se športna tekmovanja vračajo in nudijo mladim športnikom, ne samo primerjalno tekmovalnost med seboj, predvsem omogočajo nova prijateljstva.

Gorenjska gradbena družba Šenčur je na turnirju, kjer je sodelovalo dobrih 20 ekipi iz Hrvaške, Italije in Slovenije, nastopila s tremi ekipami. Pri najmlajših U11 je tekmovala mešana ekipa, kjer je košarko igralo tudi pet deklic. Sila simpatično ekipo sta vodila Shemsia Tolaj in Matevž Šilar, na koncu pa je vedno nasmejana ekipca dosegla eno zmago. Z eno zmago so turnir končali tudi starejši pionirji, ki jih je vodil Marko Roner. Še najbližje medalji so bili pionirji U13, ki jih že nekaj let vodi glasbenik in navdušen kolesar Gal Sekne. V odločilnem obračunu je bila z 59:41 boljša ekipa Stražišča.

Vsa delegacija otrok in trenerjev je bila nastanjena v apartmajskem kompleksu hotela Diamant, kjer so za mlade košarkarje odlično poskrbeli, še posebej pa so bili otroci navdušeni na bazenom, ki ima v zimskem času še toliko večjo vrednost. Izkušnja je na turnirju vedno dobrodošla, za tiste, ki so bili prvič na turnirju zunaj Slovenije, pa je to doživljaj, ki bo še dolgo ostal spominu. 

Vse novice / članki