V PORTOROŽU ŠENČUR BREZ USPEHA

V Luciji sta se srečali ekipi, ki v uvodnih kolih Lige za obstanek nista imeli preveč uspeha. Portorož je dobil le tekmo z Elektro, Šenčur pa je izgubil obe. Po napetem boju so se zmage veselili gostitelji, ki so tako stopili še korak bližje Gorencem in mestoma, ki vodita v četrtfinale.

Na parketu sta si hkrati nasproti stala najbolje ocenjena igralca 1. SKL, MVP rednega dela Smiljan Pavić in trenutno vodilni strelec prvenstva Jan Barbarič. Zmage se je veselil slednji, ki je v prvem polčasu s soigralci prikazal veličastno predstavo izza črte 6,75 – Portorož je trojke metal 9/11, v nadaljevanju pa je znal zadržati nalet izkušenih gostov. Mladi reprezentant je dosegel tudi odločilni koš s črte prostih metov deset sekund pred koncem tekme za 74:72. Pred tem je Vjekoslav Petrović zgrešil dva in gostom ponudil možnost za zmago. Šenčurjev branilec Jan Špan je bil dvakrat nenatančen, najprej za dve točki, nato pa je še ob zvoku sirene zgrešil trojko.

V četrtem kolu Lige za obstanek (26. 3.) bo Portorož gostil še drugega najresnejšega kandidata za četrtfinale, LTH Castings, Šenčur GGD pa čaka gostovanje v Šoštanju.

Konstantin Subotić, trener Portoroža:

"Čestitke fantom za borbeno igro. Zmago smo si zasluženo priborili z igro v drugem polčasu. Premagali smo izkušeno ekipo. Pred nami je še veliko dela. Naše misli so že usmerjene v naslednje tekme državnega prvenstva."

Igor Kešelj, trener Šenčur Gorenjske gradbene družbe:

"Tekma je bila po pričakovanjih težka. Ponujeni sta nam bili dve žogi za zmago, a smo oba napada zaključili brezglavo in žal izgubili. Za zadnjih treh tekmah, še posebej pa na tej, se nam je poznala odsotnost Borisa Jeršina."

PORTOROŽ : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA 74:72 (23:21, 20:23, 18:14, 13:14)

Barbarič 22, Trampuš (8 skokov) in Hodžič po 13; Miljković 17 (8 skokov), Martinčič (6 skokov) in Pavić po 13.

Statistika

Vse novice / članki