V ROGAŠKI SLATINI BLIZU USPEHA

Zadnjo tekmo 1.SKL v letu 2020 sta odigrali Rogaška in Gorenjska gradbena družba Šenčur, ekipi, ki sta bili do predzadnje tekme starega leta na razpredelnice poravnavi po številu točk (21). V uvodu obračuna so bili podjetnejši Gorenjci, ki so si že v prvi četrtini zagotovili lepo prednost 24:13, ob polčasu pa sta se ekipi razšli z izidom 40:33 v korist gostujoče zasedbe. Igra Šenčurja je slonela na Dinu Muriću, ki je do polčasa dosegel 12 točk, agresiven pa je bil tudi v obrambni vlogi z osmimi skoki. Ljubljančan tega zagona ni zapravil niti po polčasu in je tekmo končal z 22 točkami in 15 skoki. Rogaška se je prebudila po polčasu ter zaostanek v tretji četrtini zmanjšala na zgolj točko (43:44), a so Gorenjci še nadzirali izid. Pred zadnjo četrtino je razlika znašala štiri točke v korist gostujoče zasedbe (54:58). A domačini niso popustili in so v odločilnem delu le povedli. Trojka Nejca Zupana jim je prinesla vodstvo z 68:67, nato so  poldrugo minuto pred koncem povedli za pet točk (76:71). Minuto in 13 sekund pred koncem je bil izid izenačen 76:76. Zadnji koš v rednem delu je s trojko dosegel gostujoči ostrostrelec Nejc Martinčič. Tekmo je odločil podaljšek, v katerem je Rogaška poskrbela za preobrat ter koledarsko leto sklenila z deveto zmago. 

Pri domači je zasedbi je Malcolm Alexander Bernard vpisal 22 točk, pri GGD Šenčurju pa so bili dvomestni Murić, Martinčič, Ramo Rizvić in Jan Novak.

GGD Šenčur je v Rogaški Slatini nastopil oslabljen, brez Davida Kralja in Jana Strmčnika.

Naslednja tekma GGD Šenčur bo 11. januarja v domači dvorani kamor pridejo košarkarji iz Šentjurja.

Konstantin Subotič: »Zmaga Rogaške je povsem zaslužena, čeprav smo imeli tudi mi imeli možnost za uspeh. V drugem delu tekme smo naredili preveč napak v obrambi, v napadu pa nam je padla koncentracija. Kljub porazu gremo pozitivno naprej, saj nas čakajo nove tekme in možnosti za dokazovanje.«

ROGAŠKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 89:85 (13:24, 20:16, 21:18, 22:18, 13:9)  *po podaljšku

Statistika
 

Vse novice / članki