V ŠENČURJU BI BLIŽE VRHU

Košarkarski klub Šenčur Gorenjska gradbena družba je po minuli sezoni ostal edini gorenjski prvoligaš, hkrati pa se v klubu zavedajo, da bo prihajajoča sezona ena najtežjih dosedaj. Deset klubov si je izborilo status prvoligaša, Šenčur pa si vzporedno s precej večjimi kraji od koder prihajajo članske ekipe, želi stabilnejšo in celo močnejšo podporo lokalnega in regionalnega okolja. Na nedavni marketinški konferenci je predsednik kluba Janko Sekne dejal: »Šenčur je res najmanjši kraj v Sloveniji, ki ima ekipo v prvi ligi, a je to klub, ki ima veliko srce. Zagotovo je naše delo tudi plod dobre podpore občine Šenčur in našega glavnega sponzorja podjetja Gorenjska gradbena družba.« Direktor Gorenjske gradbene družbe Branko Žiberna je vrsto let največji podpornik košarkarskega kluba, še posebej pa iskreno priznava: »Vesel sem, ko izvem za podatek, da vsako leto več otrok prihaja na košarkarske treninge. Mi pomagamo, ker vemo, da uspešno podjetje mora nekaj dati okolju. Za košarko smo navdušeni, pogoji za treninge so izvrstni in tudi v naslednji sezoni upam, da bo Šenčur trn v peti najboljšim v Sloveniji.« Šenčurjeva košarkarska šola se imenuje po nekdanjem reprezentantu Romanu Horvatu in deluje v Šenčurju ter okoliških osnovnih šolah. Z generacijo U11 in U15 se Šenčurjevi mladci kosajo z najboljšimi slovenskimi vrstniki. V vseh selekcijah se jih je v lanski sezoni zbrali več kot 100, kar je za manjše okolje odličen poligon za zdravo rast in izoblikovanje kakšnega domačega košarkarja za člansko ekipo. Direktor kluba Aleš Puhar dodaja: »Kdo je domač igralec je stvar percepcije. Lahko je tudi popoln tujec, a če bo igral s srcem, ga bodo navijači sprejeli za svojega. Lani smo imeli dobre igralce, a slabšo ekipo, ki je na zadnji tekmi obstala v prvi ligi, mi pa smo ostali brez nekaj let življenja. Letos bo ekipa, tudi z izkušenim trenerjem Radetom Mijanovičem, delovala ekipno, složno in borbeno. Cilji so, kljub najmočnejši ligi v zadnjih letih, višji. Potrebujemo pomoč širšega okolja, saj vsi trenerji, več kot sto otrok, z njimi tudi starši, želijo napredek in mi jim ga lahko damo. Vem, da se klub ocenjuje po članski ekipi in zato moramo vztrajati pri ambicioznih ciljih. Proračun bi radi dvignili na dobrih 300 tisoč evrov in to so okvirji znotraj katerih lahko posežemo med najboljše.« 

Glavni trener Rade MIjanovič ima v tem trenutku od lanskih igralcev na razpolago Smiljana Paviča, Nejca Martinčiča, Jana Rebca, Jana Novaka, Stefana Toviloviča, Davida Babiča in Maida Čičiča. Z nekaterimi lanskimi igralci se v klubu še dogovarjajo za morebitni nastop v dresu Šenčurja tudi prihodnjo sezono, zagotovo pa bo na mestu organizatorja nastopil izkušen srb Miljan Pavković. 36 letni košarkar je bil v preteklosti črnogorski prvak z Budučnostjo (2007), češki prvak z Nymburgom (2013) in bil v letih 2010 in 2012 najboljši podajalec lige ABA.

Pod košem bo prekaljenemu mačku Smiljanu Paviču pomagal 25 letni in kar 213cm visoki Mariborčan Urban Gorjanc, ki je zadnji dve sezoni preživel v Helios Sunsih. Pri predlanskih državnih prvakih je minulo sezono v povprečju na tekmo dosegal 6,1 točke in 3,3 skoke.


Vse novice / članki