V ŠENČURJU NA KOLENIH PETROL OLIMPIJA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so izenačili četrtfinalno serijo proti aktualnim državnim prvakom iz Ljubljane. Potem ko so na prvi tekmi v Stožicah tesno izgubili (79:77), so tokrat pred domačimi gledalci zasluženo prišli do zmage in odločitev o polfinalistu prestavili na torek, 7. maja. Odločilna tretja tekma v Stožicah se bo začela ob 18.30.

Tako kot v Ljubljani tudi tekma v Šenčurju ni minila brez napete končnice. V torek je Petrol Olimpija slavila, čeprav je skoraj zapravila trinajst točk prednosti, tokrat pa so domači v 27. minuti vodili že z 18 točkami naskoka (57:39). Izjemna borbenost Šenčurjevih košarkarjev, z močno podporo s tribun, je narekovala tempo in posledično borbo za vsak koš. Domačim se obrestovalo, saj so bili boljši pod obročem, kjer je kapetan Smiljan Pavič do polčasa dosegel 12 točk. Zelo pomembno vlogo je odigral mladi Stefan Tovilovič, ki je tik pred polčasom zadel trojko in kasneje dodal še dve točki. 

V zadnji četrtini je Petrol Olimpija zaigrala na vse ali nič in z veliko bolj čvrsto obrambo ter natančnimi meti z razdalje hitro znižala zaostanek. V 34. minuti se je spustila pod mejo desetih točk, v 35. minuti je bila že pri 67:62, po delnem izidu 17:2 pa je tri minute pred koncem zaostajala le še za točko (67:66). V zadnjem delu, ko je Petrol Olimpija napadala z vsemi močmi, je Šenčurjevo četico reševal Ramo Rizvić, ki v prvih 20-ih minutah ni prišel do izraza. Jan Špan je imel priložnost za izenačenje, vendar je zadel le en prosti met, Marko Simonović, ki je bil v postavi Petrola Olimpije namesto lažje poškodovanega prvega strelca prve tekme Luke Šamanića, pa je zapravil priložnost za zmago. Pri vodstvu Šenčurja z 71:70 je imel šest sekund pred koncem tekme dva prosta meta, a je oba zgrešil. Piko na i domači zmagi je z dvema prostima metoma postavil Marko Popadić.

Za domače je največ točk zbral Smiljan Pavić (14), enajst jih je dosegel Ramo Rizvić (7 skokov, 5 podaj), po devet pa so jih prispevali Dino Murić (9 skokov), Gezim Morina (trojke 3:5), Marko Popadić (5 podaj) in Ismet Sejfić (5 skokov). Na drugi strani je bil najboljši na parketu Roko Badžim s 13 točkami in osmimi podajami.

 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : PETROL OLIMPIJA 73:70 (15:15, 26:17, 18:15, 14:23)

STATISTIKA

 

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:

Odigrali smo zelo dobro tekmo. Pričakovali smo pritisk Petrola Olimpije v zadnji četrtini. Z nepopustljivo borbo smo napad Olimpije zdržali in prišli do pomembne ter zaslužene zmage. Fantom iskrene čestitke. Zdaj se moramo odpočiti in dobro pripraviti na odločilno tretjo tekmo. Čestitke tudi Olimpiji za korektno borbo v Šenčurju.”

Jure Zdovc, trener Petrol Olimpije:

Odnos, ki so ga igralci prikazali na tako pomembni tekmi, je nesprejemljiv. Zaigrali smo brez kakršnekoli želje po zmagi in energije. Na plan so prišle slabosti Petrol Olimpije iz te sezone. Nismo ekipa. Včasih imam občutek, da nekateri igralci komaj čakajo, da se sezona zaključi. Napravili smo veliko začetniških napak. Ne spomnim se, kdaj sem jih nazadnje videl toliko na takšni ravni tekmovanja. Odigrali smo zelo slabo. Tudi, ko smo prišli v položaj, da bi tekmo lahko zmagali, si te zmage ne bi zaslužili. V torek nas čaka odločilna tekma, na kateri pred domačimi navijači preprosto moramo slaviti zmago.”

Vse novice / članki