V Šenčurju srborito in zmaga Union Olimpije

Union Olimpija je v prišla do zmage proti Šenčurju. Varovanci Gašperja Okorna so slavili z rezultatom 64:57 in prišli do četrte zmage v tej sezoni Lige Nova KBM, Šenčur pa ostaja pri dveh.

Uvod tekme je potekal po domačih notah, saj so si igralci Šenčurja v prvem delu priigrali vodstvo s 16:11. Kasneje so v tekmi  polni nihanj tekmecem iz prestolnice dovolili delni izid 0:8. V drugi četrtini sta se ekipi menjavali v vodstvu, vendar nobeni od ekip ni uspelo priti do občutnejše prednosti. Drugi polčas so nekoliko učinkovitejše začeli gostje, ki so povedli s 46:40, a prednost nikakor ni obetala mirnega zaključka tekme. Tudi prednost 51:42 so varovanci trenerja Ernesta Novaka znižali na -4, pri zaostanku 51:59 pa se je tehtnica vendarle začela nagibati na stran Ljubljančanov. Mesiček je v protinapadu zabil, pri vračanju v obrambo pa se je zapletel z Nejcem Martinčičem. Porivanje se je sprevrglo v obračunavanje dveh mladih reprezentantov, v katero so se vmešali se še ostali košarkarji, nekateri so na igrišče pritekli s klopi. Jeza se je kmalu umirila, adrenalin je popustil, tehnični komisar pa je po tekmi skrbno zabeležil vsak prekršek. Iz dvorane je moral Martinčič, pri Unionu Olimpiji pa Mesiček in Jefferson. V nadaljevanju tekme je Miloševič zadel za rekordnih 10 točk prednosti, a je v naslednjih dveh napadih Olimpija grešila, pri Šenčurju pa je štiri zaporedne točke dosegel Smiljan Pavič (55:61). V manj kot minuti do konca tekme je Miloševič (UOL) zadel oba prosta meta, novinec pri Šenčurju Sead Hadžifejzović pa izpod koša za končnih 57:64.

Šenčur GGD  prihodnjo soboto 19. novembra gostuje v Podčetrtku pri ekipi Terme Olimia.

Sklepi zaradi incidenta:

Šenčur GGD

  • Šenčur GGD se zaradi tehničnih napak kaznuje z 800€ (Hadžifejzović, Martinčič, Stanojević, Tovilović)
  • Nejc Martinčič prepoved igranja dveh tekem
  • Nikola Stanojević in Stefan Tovilović prepoved igranja na eni tekmi

Union Olimpija

  • Union Olimpija se zaradi tehničnih napak kaznuje s 600€ (Mulalič, Mesiček, Jefferson)
  • Blaž Mesiček prepoved igranja dveh tekem
  • Brandon Jefferson prepoved igranja na eni tekmi

 

ŠENČUR GGD : UNION OLIMPIJA 57:64 (16:17, 13:14, 13:13, 15:20)

Deray 13, Martinčič in Pavić po (6 skokov) 12; Oliver 11, Milošević 10 (8 skokov), Jefferson 9.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

GALERIJA SLIK

Ernest Novak, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"S pristopom na tekmi smo lahko zadovoljni, vendar je ekipo kot je Olimpija težko premagati s tako slabim metom kot smo ga imeli."

Gašper Okorn, trener Uniona Olimpije:

"Čestitam igralcem za zmago."


Vse novice / članki