V ŠENTJURJU TESNA ZMAGA ŠENČURJA

V obračunu tekmecev, ki sta si blizu na prvenstveni lestvici, je bila zmaga odprta tako za ene kot za druge. V tesni končnici je bila sreča in zbranost na strani Šenčurja, ki je vknjižil tretjo zmago v gosteh v letošnji sezoni (Portorož, Podčetrtek in Šentjur) in skupno šesto.

Šenčurjani so šli v ta dvoboj z dvema zmagama manj na računu, a so na koncu prišli do šestega para točk v tej sezoni. V prvem delu so bili precej boljši domači košarkarji, ki so v polčasu vodili za sedem točk (39:32), v slabih treh minutah tretje četrtine pa je Tajfun povedel za nevarnih 17 točk (51:34). Šenčur je vendarle strnil obrambo ter s koši treh najboljših strelcev (Pavič, Hadžifejzovič in Collins) zaostanek znižal na šest (58:52)

Zadnja četrtina se je praktično začela iz ničle, saj je bilo po minuti in pol izenačeno na 60. Ko se je dvoboj iztekal, Tajfun je vodil za točko (68:67), je Spicer zgrešil pod košem, košarkarji Tajfuna pa naredili osebno napako nad Nejcem Martinčičem, ki je imel mirno roko in zadel oba prosta meta. Tajfunu je ostalo deset sekund za zadnji napad, ki pa ga je Mirza Sarajlilja po prodoru zapravil in zmaga je odšla v Šenčur. 

Najboljša strelca pri domačih je bil Sarajlija s 23 točkami, Khaliq Spicer jih je dodal 12, pri gostih pa sta bila najbolj učinkovita Anthony Sollins ter Sead Hadžifejzović, ki sta dosegla 16 oziroma 15 točk. 

TAJFUN : ŠENČUR GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA (17:17, 22:15, 19:20, 10:17)

Sarajlija 23, Spicer 12 (10 skokov); Deray 16, Hadžifejzović 15 (6 skokov), Pavić 14 (7 skokov) 

STATISTIKA 

V naslednjem kolu bo Šenčur Gorenjska gradbena družba gostoval pri Unionu Olimpiji.

Jurica Golemac, Tajfun:

"Na koncu so naši tekmeci zasluženo prišli do zmage. Mi se po visokem vodstvu očitno nismo znašli, tudi v obrambnih nalogah nismo izpolnjevali zadanih nalog. Še naprej moramo delati maksimalno osredotočeno, na tekmah pa kazati čim bolj borbene predstave. Za podporo pa bi se znova zahvalil našim čudovitim navijačem, ki so vselej naš šesti igralec." 

Ernest Novak, Šenčur Gorenjska gradbena družba:

"Čestitke mojim košarkarjem za prikazano igro v drugem polčasu. Borili so se do konca, niso obupali niti po zaostanku sedemnajstih tok, na koncu pa prišli do zmage. Nerad izpostavljam posameznike, vseeno pa bi rad čestital Martinčiču, ki je prevzel odgovornost ob koncu tekme. Zahvalil pa bi se našim navijačem, ki so nas bodrili skozi celotno srečanje." 


Vse novice / članki