KOŠARKARSKO PRVENSTVO SE BO ZAČELO 26. SEPTEMBRA

V boj za naslov državnega prvaka se letos v prvem delu 1. SKL podaja deset ekip. Cedevita Olimpija se bo zaradi udeležbe v dveh mednarodnih tekmovanjih Euro Cup in ABA liga, domačemu prvenstvu priključila v drugem delu.

V prvem delu prvenstva bo sodelovalo 10 ekip. V Ligo za prvaka se bo poleg Cedevite Olimpije uvrstilo najboljših pet ekip prvega dela, preostalih pet bo igralo Ligo za obstanek. Najboljši dve ekipi spodnjega dela se bosta v 3. delu priključili zgornjim šestim v četrtfinalu državnega prvenstva, najslabši dve pa izpadeta v 2. SKL.

Tekmovalni pa se bo pravzaprav začel že 17. septembra, ko se bosta za Superpokal pomerila Koper Primorska in Cedevita Olimpija.

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur bodo najprej gostovali v Novem Mestu pri Krki, štiri dni kasneje pa bodo v športni dvorani Šenčur gostili Koper Primorsko.

Razpored tekem KK GGD Šenčur za uvodna meseca sezone 2020/21:

26.9. Krka – GGD Šenčur

30.9. GGD Šenčur – Koper Primorska

10.10. Hopsi Polzela – GGD Šenčur

17.10. GGD Šenčur – Rogaška

24.10. Šentjur – GGD Šenčur

31.10. GGD Šenčur – Zlatorog Laško

RAZPORED 1. DELA SKL

V 1. SKL bodo sodelovale ekipe: 

1 CEDEVITA OLIMPIJA 

2 ECE TRIGLAV 

3 GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 

4 HELIOS SUNS 

5 HOPSI POLZELA 6 KOPER PRIMORSKA 

7 KRKA 

8 ROGAŠKA 

9 ŠENTJUR 

10 TERME OLIMIA PODČETRTEK 

11 ZLATOROG LAŠKO

Opombe KZS:

Pri pripravi razporeda in terminov tekmovanja bo upoštevano tudi: - ekipi Krke in Koper Primorske bosta tekme prvega in drugega dela državnega prvenstva v skladu z določili tekmovalnih propozicij igrali med tednom; - ekipa Cedevita Olimpija bo tekme drugega dela državnega prvenstva v skladu z določili tekmovalnih propozicij igrala med tednom.

UVODNI BILTEN KZS

 


Vse novice / članki