ZADNJA KROGA ZA DVE ZMAGI ŠENČURJA

Čeravno uvodni del tekmovanja v prvi slovenski ligi – ligi Nova KBM, ni prinesel posebne napetosti za ekipe, ki so si pred časom zagotovile uvrstitev med osem najboljših (Liga za prvaka), pa je zmagovit zaključek članske ekipe Šenčur GGD vreden prav toliko, kolikor truda in znanja so v prvih 18. krogov vložili, ne samo trenerji in igralci, pač pa tudi vodstvo kluba in vsi, ki v klubu delajo to in ono. In delo je v prvem delu državnega prvenstva opravljeno z odliko. Šenčur je edini gorenjski prvoligaš, kot je tudi čvrsto zasidran v vrhu kakovostne klubske košarke v Sloveniji.

Četica trenerja Radeta Mijanovića je trdo delo v športni dvorani v Šenčurju, posrečeno kombinacijo izkušenih in željnih mlajših košarkarjev ter rekonvalescentom Dinom Murićem, kronala z uvrstitvijo na zaključni turnir pokala Spar ter visokim četrtim mestom v prvem delu lige Nova KBM. Šenčurjev dosje je že pred časom prisilil vso slovensko košarkarsko srenjo, da je vklopila senzor pozornosti, ki Šenčurjevi skromnosti ne ugaja, a sočasno godi. 

V zadnjih dveh, rezultatsko nepomembni tekmi, a kot za vse ekipe, tudi za Šenčur, pomembni za ritem in ohranjanje stabilnega vzdušja, so Gorenjci nadvladali tako domžalske Helios Sunse, kot tudi ljubljansko Ilirijo. Pri obeh zmagah je blestel dvojec Pavič – Murič, ki mu težko sledi katerakoli višinska kombinacija slovenskih klubov. Za čvrsti temelj Šenčurjeve uspešnosti bodo tekmeci morali najti orožje, v nasprotnem bo Šenčurjeva zanka še naprej usodna za kogarkoli. Mirnost in preudarnost v ekipo prinaša reški strokovnjak Rade Mijanović, ki je osnovne izpite trenerske obrti opravljal pri Zmagu Sagadinu, nadaljevalne pa reševal skupaj s Sašom Filipovskim. Tudi zunanja branilska linija Šenčurja ne bo nikomur podala bele zastave, zatorej se je potrebno pripraviti tudi na pragmatičnega Miljana Pavkovića, prodornega  Jana Rebca, ostrostrelca Nejca Martinčiča, pa v vsaki akciji koristnega Rama Rizvića, in vedno dobrodošle Grega Sajevica, Miloša Varagiča, Urbana Gorjanca in robustnega Staphona Blaira. S povratkom enega najboljših obrambnih igralcev v Sloveniji, Jana Novaka, bo vsakemu in vsakomur sila težko proti, kot večina rada reče, odlični in izkušeni ekipi, ki je dobro vodena.

To je zaenkrat zgodba košarkarskega kluba Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki jo v petek 16. februarja ob 18. uri čaka polfinalni obračun s Krko. In to v hramu slovenske košarke, Hali Tivoli.

Vse novice / članki