ZDAJ JE VSE V ŠENČURJEVIH ROKAH

V derbiju Lige Nova KBM za obstanek so do zelo pomembne zmage prišli košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur in si tako priigrali trenutno prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM za obstanek. 

Po izenačenem uvodu v srečanje so domačini v četrti minuti prišli do vodstva in ga do konca niso izpustili iz rok. Šenčur je največ vodil za 11 točk, gostje so se v 36. minuti s košem Emirja Ahmedovića še približali na tri točke zaostanka (72:69), David Kralj je nato Šenčurju s trojko in zadetima prostima metoma priigral šest točk prednosti. Izkušeni košarkarji Gorenjske gradbene Šenčur so bili v zaključku tekme dovolj zbrani, da so brez večjih težav vpisali novi dve točki in tako vrnili Šentjurčanom za boleč poraz na prvi medsebojni tekmi drugega dela, ko so Savinjčani zmagali za dve točki. Gorenjci so si z zmago priigrali trenutno prvo mesto na lestvici Lige Nova KBM za obstanek. 

Pri domači ekipi sta Marko Popadić (18 točk, 11 podaj) in Ramo Rizvić (13 točk, 12 skokov) v statistiko vpisala dvojnega dvojčka, Dino Murić in Smiljan Pavič sta prispevala 13 točk, kar sedem košarkarjev domačega moštva pa je preseglo mejo desetih točk. Pri Šentjurju je pričakovano največ točk 23, dosegel Davor Konjević.

Gorenjce v naslednjem krogu, v sredo 17. aprila čaka  gostovanje v Laškem.

 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 92:82 (24:20, 23:18, 21:19, 24:25)

Popadić 18 (11 podaj), Pavić, Rizvić (12 skokov) in Murić (8 skokov) 13…

STATISTIKA

 

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:

"Dosegli smo novo in zelo pomembno zmago. Obe ekipi sta igrali brez nekaterih igralcev, a najbolj pomembno je to, da smo osvojili novi točki. Do konca lige za obstanek moramo zadržati osredotočenost, kajti vse je v naših rokah in v to moramo verjeti."

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Domači so večino tekme imeli pod nadzorom, a tudi mi nismo odigrali slabo, še posebej, ker imamo toliko težav s sestavo ekipe. Prihajajoči premor moramo izkoristiti za dobre treninge in na zadnjih treh tekmah potrditi uvrstitev v končnico."

Vse novice / članki