ZDESETKANI V DOMŽALAH POKAZALI ZOBE

V Domžalah je bila na sporedu zadnja tekma državnega prvenstva v košarki, Lige Nova KBM, pred enajstdnevno prekinitvijo, ki bo posledica zaustavitve javnega življenja v državi zaradi pandemije koronavirusa. Na prisilni odmor gredo, z novo težko prigarano zmago, člani ekipe Helios Suns, ki so se pomerili z vedno neugodnim, a tokrat zelo oslabljeno ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Izid na koncu je bil 74:69 v korist domače domžalske zasedbe, Šenčurjani pa so svojo kožo drago prodali. 

Šenčurjev trener Konstantin Subotič je v Domžale pripotoval brez poškodovanih Dina Murića in Rama Rizviča ter obolelih Davida Kralja, Jana Strmčnika, Žiga Fifolta in Jureta Strmčnika. Zavoljo zasedbe, ki mora biti na tekmi, so bili v Domžalah tudi nekateri mladinci in celo kadeti.

Po uvodni četrtini so domači vodili za pet točk, ob polčasu le še eno (37:36). Po košu Srdjana Tešića je bilo jasno, da se Šenčurjani ne bodo predali in, da bo tekma izenačena. Helos je v 28. minuti povedel za deset točk, a je Nejc Martinčič z edino trojko na tekmi dal upanje GGD Šenčur. Pet minut pred koncem tekme je ponovno Tešić zagrozil z vodstvom Šenčurja za točko (61:62). Ob koncu tekme je zagrozil Jan Novak, vrnil je Bratec, v zadnji minuti pa je Helios s prostimi meti zadržal težko prigarano zmago. Pri Šenčurju sta Matej Rojc in Jan Novak dosegla 16 točk, Novak je dodal še 10 skokov in devet podaj. Škoda, le ena asistenca premalo za zgodovinski dosežek trojni dvojček, kar je sila redek pojav v evropski košarki. Žal fantje niso ravno blesteli pri metu za tri točke. Nejc Martinčič je bil natančen le enkrat v šestih poskusih, Rojc pa je zadel eno trojko v štirih poskusih. GGD Šenčur se bo vrnil na parket predvidoma 12. aprila. Ob zaprti dvorani in brez treninga gre malce dvomiti v načrtovan scenarij KZS.

Konstantin Subotič: »Kljub močno zdesetkani ekipi zaradi korona virusa in želji po prestavitvi tekme, smo šele po 15.uri izvedeli, da moramo nekaj ur kasneje igrati s Heliosom. Še enkrat smo pokazali, da znamo stopiti skupaj in dati vse od sebe takrat, ko je najtežje. Imeli smo svojo priložnost, a žal na koncu, kljub izenačeni igri, nismo uspeli zmagati. Pred nami je dolg premor in bolnim igralcem želim hitro okrevanje, da se bodo lahko v čim boljšem stanju vrnili na igrišče.«

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 74:69 (18:13, 19:23, 17:13, 20:20)  

Helios Suns: Mirtič 8, Bratec 12, Sekulović 11, Mahkovic 10, Vujasinović 12, Ferme 10, Oman 6, Šikanič 1, Keely 4.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 10, Bubnić 9, Novak 16, Rojc 16, Martinčič 5, Ivković 3, Tešić 10.

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki