ZELO POMEMBNA ZMAGA V LAŠKEM

Gorenjci so v derbiju Lige za obstanek še četrtič v letošnji sezoni premagali Zlatorog in se tako povzpeli na prvo mesto na lestvici skupine za obstanek. 

Šenčur je bil v prvem polčasu v ospredju in predvsem po zaslugi trojice Murić - Pavić - Rizvić na odmor odšel s prednostjo sedmih točk (26:33). V tretji četrtini so domači zaigrali odločneje, izničili zaostanek in v 27. minuti s košem Žana Vodiškarja povedli ter prednost uspeli zadržati do konca četrtine. V zadnjem delu tekme so Gorenjci na krilih Rizvića in Murića ponovno prevzeli vodstvo, povedli za deset točk, in tako v žep pospravili zelo pomembno zmago na poti do četrtfinala državnega prvenstva.

Pri domačih je Nejc Barič dosegel 13 točk, Matur Maker je v statistiko vpisal 12 točk in 10 skokov. Pri Gorenjski gradbeni družbi Šenčur so bili najbolj razpoloženi:  Ramo Rizvić (22 točk) Marko Popadić (19) in Dino Murić (18). 

Šenčurjani se bodo v soboto 20. aprila pomerili v gosteh proti Šentjurju.

 

ZLATOROG : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 64:79 (16:22, 10:11, 26:16, 12:30)

Barič 13; Rizvić 22, Popadić 19, Murić 18 (8 skokov)

STATISTIKA

 

Chris Thomas, trener Zlatoroga:

"Težek poraz danes. Gremo naprej."

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur:

"Pričakovano težka tekma. Obe ekipi sta imeli svoje dobre minute. Rad bi poudaril, da smo danes odigrali zares odlično ekipno v obrambi. Tudi, ko ni šlo, smo se vrnilli z obrambo. Na koncu smo se sprostili. Zahvala vsem igralcem in najboljšim navijačem, ki nas bodrijo tudi na gostovanju."


Vse novice / članki