DINO MURIČ Z INDEXOM 36 ZA ZMAGO PROTI ŠENTJURJU

Šenčur je sredi prve četrtine povedel s 15:11, a v nadaljevanju zadel le štiri točke in tekmeci so z delnim izidom 15:4 pred začetkom druge četrtine ušli na pet točk prednosti. Uroš Zadnik je s trojko že po slabih dveh minutah nadaljevanja izenačil (26:26), po izidu 34:34 pa je pobudo počasi prevzela domača vrsta in na odmor odšla s tremi točkami prednosti, čeprav je že vodila s sedmimi točkami razlike (41:34).

V 29. minuti so gostje izenačili (60:60), Brkič je zabil in zadel dva prosta meta za lažji srčni utrip domačih navijačev. Po petih minutah zadnje četrtine je GGD Šenčur – Bubnič je zadel trojko in še dva prosta meta, povedel  79:68 in kazalo je na predajo gostov. V naslednji minuti in pol so za Šentjur zadeli Radulovič, Čebašek trojko in Rebec (79:75), tekma pa je ponovno postala odprta. Domači trener Konstantin Subotič je zahteval minuto odmora po kateri so domači košarkarji zadeli štiri proste mete (Rojc in Murić) in nato tekmo mirno pripeljali do konca.

Pri GGD Šenčurju je bil najboljši strelec Dino Murić s 27 točkami, temu pa je dodal še enajst skokov ter dosegel izjemen index 36. Pri gostih je 24 točk in devet skokov zbral Bojan Radulović.

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v naslednjem krogu, 26. oktobra gostovala v Rogaški. 

 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 89:82 (19:24, 26:18, 19:20, 25:20)

GGS Šenčur: Rojc 6, Rizvić 14, Zadnik 4, Jurček 8, Brkić 10, Murić 27, Martinčič 9, Bubnić 11.

Šentjur: Čebašek 5, Rebec 12, Držić 4, Ledl 2, Radulović 24, Pešič 16, Vlahović 13, Špan 2, Ahmedović 4.

CELOTNA STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi:

Konstantin Subotič, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur:

"Zelo smo bili osredotočeni v napadu, precej bolj kot na prvih dveh tekmah 1. SKL. Pomembne delež so dali igralci s klopi. Mislim, da je bila zanimiva tekma za vse, ki so prišli v dvorano in za tiste, ki so tekmo spremljali v živo v prenosu (YouTube/KK Šenčur). Šentjur je kakovostna ekipa, ki je danes kaznovala vsako našo napako. Odlično je danes pri Šentjurju igral Jan Rebec. Pri nam je delovala celotna ekipa, pri čemer je bil Dino Murić tisti, ki je v prvem polčasu dvignil Šenčur. Želim si, da bi usposobili čim več igralcev, ki bodo konkretno odgovorili našim zahtevam na naslednjih tekmah. Mislimo nase, da bi bili lahko konkurenčni vsem v prvi ligi. Nocojšnjo zmago podarjamo tudi Branku Žiberni, našemu glavnemu sponzorju in njegovi novorojeni vnukinji. Veseli smo, da lahko gradimo skupaj."

Saša Dončić, trener KK Šentjur:

"Čestitam Šenčurju za zmago, čeprav bi lahko bilo tudi drugače. Če zadeneš le dva prosta meta, težko zmagaš v gosteh. Bili smo precej obremenjeni z osebnimi napaki, zato je posledično padla agresivnost v obrambi. Vem, da so fantje dali svoj maksimum."

Vse novice / članki