ZMAGA V GOSTEH PO PODALJŠKU VREDNA ZA DVE

Košarkarji Šenčurja Gorenjske gradbene družbe so zabeležili drugo zaporedno zmago v Ligi Nova KBM za prvaka in se povzpeli v zgornjo polovico razpredelnice, Šentjur na drugi strani pa je doživel tretji poraz v nizu in zdrsnil na 1-3.

Zmagovalec zanimive in izenačene tekme je bil znan šele po dodatnih petih minutah igre, junaka pri Šenčurju pa sta bila dva, Smiljan Pavić, ki je dosegel 27 točk (met 10:17) in ujel kar 18 odbitih žog (indeks 38), ter Jan Rebec, ki je zadel pet trojk in s 25 doseženimi točkami postavil osebni rekord v ligi Nova KBM.

Šenčur je do dveh točk prišel z veliko truda in s kančkom sreče. V rednem delu tekme je Šentjur vodil z dvomestnim številom točk (49:39 in nato v začetku zadnje četrtine še s 63:54. Tri minute pred koncem je Šenčur s košem Rebca povedel (70:72), manj kot minuto pred koncem pa je Pavković s trojko v zadrego spravil domače košarkarje. Po minuti odmora je trojko vrnil Žiga Jurček, a je MVP rednega dela prvenstva Smiljan Pavič zadel oba prosta meta za izenačenje (77:77). Za domače upanje je Marcus Samuel Williams šest sekund pred koncem metal za tri točke, a zgrešil za zmago Šentjurja. 

V podaljšku je Šenčur GGD sicer hitro povedel, imel že prednost 89:81, nato pa je v zadnji minuti zgrešil pet prostih metov in domačim ponudil priložnost za izenačenje. V zadnjem napadu sta za tri točke poskusila Miloš Pešič in Marko Popadić, vendar nista bila dovolj natančna za nov podaljšek.

V petem kolu bo Šenčur GGD gostil Krko (31. 3.).

 

ŠENTJUR : ŠENČUR GGD 87:90 (20:24, 23:15, 18:15, 16:23, 10:13) *po podaljšku

Pešić 26 (6 podaj), Popadić 19 (7 podaj), Bolčina 13 (11 skokov); Pavić 27 (18 skokov), Rebec 25 (5 skokov), Murić (8 skokov) in Koljević po 10.

STATISTIKA

 

Jakša Vulić, trener Šentjurja:

"Napeta in nepredvidljiva tekma, ki je epilog dobila v podaljšku. Zadnjo minuto rednega dela smo taktično odigrali slabše. Nasprotnik je imel skoraj 20 skokov več, od tega kar 15 napadalnih, zato je o ostalih tehničnih in taktičnih zadevah škoda izgubljati besede. Zaslužena zmaga Šenčurja."

Rade Mijanović, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe:

"Za nami je razburljiva tekma, ki je upravičila televizijski prenos. Že pred gostovanjem v Šentjurju smo se zavedali, da nas čaka težka tekma in bo verjetno odločala ena žoga. Menim, da smo si to zmago zaslužili. Čestitke obema ekipama za lepo srečanje."

 

Vse novice / članki