GGD Šenčur doma klonil po podaljšku

Soliden prvi polčas (46:41) je na prvi domači tekmi sezone; nasprotnik je bila Ilirija, obetal ter predvsem dal pravšnjo reakcijo igralcev, ki so v prvem krogu izgubili v Domžalah. Žal je bilo nadaljevanje tekme slabše. Ilirija je bila v napadu natančna (skupaj kar 16 trojk) in domači igralci so se znašli v zaostanku. Osem točk je bila prednost gostov ob vstopu v zadnjo četrtino (61:69), nič dobro ni kazalo 103 sekunde pred koncem, ko je semafor kazal 75:86. Sledil je sanjski odgovor Gorenjske gradbene družbe Šenčur: Malovčič trojka, zabijanje Radomirovića in nekaj trenuktov kasneje še dve točki, novo zabijanje, tokrat Todorovića in polaganje Malovčiča za izenačenje na 86 ter zaslužen podaljšek. Dodatnih pet minut so odlično začeli gostje, ki so povedli za pet točka, domači pa so utrujeni in malce nezbrani od lovljenja v zadnji četrtini povsem popustili. Šele po treh minutah in pol je prvo točko v podaljšku s črte prostih metov dosegel Čibej. Ilirija je podaljšek dobila s 14:5 in vpisala drugo zmago ob začetku prvenstva, GGD Šenčur pa drugi poraz.

Ne glede na poraz velja izpostaviti rekorden strelski dan Alena Malovčiča, ki je dosegel 34 točk, kar je največ v njegovi karieri. Kljub poškodbi je dobro odigral tudi kapetan Jan Novak, ki je 14 točkam dodal še devet asistenc in bil z indexom 25 najbolje ocenjen košarkar GGD Šenčurja.

Liga OTP banka, 2. krog:

GGD ŠENČUR – ILIRIJA 91:100 (Malovčič 34, Novak 14, Radomirović 10…; Padjen 20, Tomažič 18)

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Vrnili smo se v igro po slabi tretji četrtini. Tokrat je bila energija dobra, precej boljša kot na prvi tekmi prvenstva. V tej tretji četrtini nismo igrali obrambe, tako kot smo bili dogovorjeni, hkrati pa smo izgubili nit v napadu. Pogovarjali smo se o Iliriji, ki je tudi tokrat bila boljša v napadalnem skoku. V zadnji četrtini smo se vrnili, ampak izgubili veliko energije in Ilirija se je v podaljšku oddaljila. Zaslužena zmaga Ilirije in ji čestitam.«