Prva zmaga v 3. krogu v Laškem

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so prišli do prve zmage v Ligi OTP banka. Po tesno izgubljenem dvoboju v prejšnjem krogu proti Iliriji, so tokrat v Laškem premagali Thermano Zlatorog s 83:69. Zasedba Miljana Pavkovića je vodila praktično vseh 40 minut, saj domači niso mogli vzpostaviti ravnotežja pod obročema (skok 37:25 za GGD Šenčur) ter najti protiorožja za razigrane posameznike GGD Šenčur. Gostje, pri katerih je Alen Malovčić zbral 17 točk in deset skokov, 14 pa jih je dodal Domen Petrovič, so dobili vse četrtine, njihova najvišja prednost pa je bila 17 točk.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: “Tudi, ko smo vodili deset in več točk, tekma ni bila lahka. Dali smo vse od sebe. Dobro smo nadzirali tekmo, saj Zlatorogu nismo dovolili hitre igre. Sezono smo začeli z dvema porazoma, proti dvema resnima ekipama. Ampak me veseli, da se borimo, da ne odnehamo. Imamo mlado ekipo, ki je talentirana in seveda potrebuje čas, da dojame, koliko je talenta v njej.”

3. krog lige OTP banka:

ZLATOROG THERMANA LAŠKO – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 69:83 (Lee 19, Urbanija in Pirš 15; Malovčič 17, Petrovič 14, Čibej 10)