Številni rekordi ob drugi zaporedni zmagi

je vedno znova zadel Blaž Mesiček, hkrati pa je izjemen skok domače ekipe prinesel večjo zanesljivost in številne hitre akcije, a kaj, ko je tudi domača četica padla v serijo napak.  V zadnjo četrtino je GGD Šenčur vstopil s +17, ponovno povedel za 21, gostje pa so zmogli priti na končnih -13 (77:64).

Pri drugi zaporedni zmagi ekipe GGD Šenčur velja izpostaviti nekaj letošnjih rekordov. Resda se je sezona šele dobro začela, a vendarle. Domača ekipa je zabeležila kar 57 skokov, kar je letošnji rekord v ligi OTP banka. Toliko ujetih žog ni uspelo nobenih ekipi tudi v lanski sezoni 2023/24.

Posamezno sta zablestela dva košarkarja GGD Šenčur. Kapetan Jan Novak je dosegel 18 točk in 11 asistenc, kar mu je prineslo rekorden index 33. Poleg izjemne ocene za tekmo, pa je z Blažem Mahkovicem tudi pri številu asistenc v eni tekmi. Izjemno tekmo je odigral tudi 20 letni Domen Petrovič, Lanskoletni MVP zaključnega turnirja do 20 let, je dosegel 16 točk in dodal še rekordnih 15 skokov, kar ga med skakalci trenutno uvršča na prvo mesto državnega prvenstva.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Tekmo smo nadzorovali ves čas. Smo pa naredili veliko napak, predvsem pri protinapadih in akcijah, kjer bi morali doseči lahke koše. To je mlada ekipa, kjer nekateri prvič igrajo prvo ligo. Vsak potrebuje čas, da se navadi na pogoje igranja na tem nivoju, ampak bo hitro potrebno iti čez te »otroške bolezni«. Igrali smo dobro in čvrsto obrambo, kar me veseli. Igralcem LTH Castingsa smo skrajno onemogočali, da dosežejo koše, in ta cilj smo dosegli. Želja je bila vidna, ker smo zabeležili kar 27 napadalnih skokov. Škoda je le, ker zaradi vseh teh skokov nismo dosegli več košev in kaznovali nasprotno ekipo. S tem bi bili bolj mirni v zadnji četrtini, tako pa smo vseskozi malce trepetali, da se gostje ne bi približali. Sem zadovoljen z borbenostjo in željo, zdaj pa že gledamo na naslednjo tekmo.«

Liga OTP banka, 4. krog:

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA – LTH CASTINGS 77:64 (Novak 18, Petrovič 16, Malovčič in Kmetič 9; Mesiček 19)

Foto: Darko Jerše / GGD Šenčur