IZENAČENA TEKMA PROTI PELISTERJU, A VSEENO ŠE DRUGI PORAZ

V drugi tekmi regionalne lige  ABA 2 je Gorenjska gradbena družba Šenčur zabeležila še drugi poraz. Na Zlatiboru kjer poteka prvi zbor 14 ekip, je bila od GGD Šenčur boljša ekipa Pelister iz drugega največjega mesta v severni Makedoniji, Bitole.

Za Pelister je prvi turnir v osrčju Srbije idealen, saj je makedonska ekipa zmagala dve tekmi, žal je bil GGD Šenčur dvakrat poražen. V tekmi je bulo nekaj padcev in vzponov, kar velja za obe ekipi, a vendarle se je tekma prelomila v zadnji minuti, ko je Pelister za dve točki ter kasneje še tri proste mete, med tem, ko Šenčurjeva četica v zadnji minuti ni uspela doseči nobene točke. Ob porazu velja pohvaliti kapetana Dina Murića, ki je ob 21 točkah vpisal še 13 skokov, med tem, ko je manjkala pomoč ostalih soigralcev, saj nihče ni presegel dvomestno število doseženih točk. Največ devet točk sta dosegla Gaber Ožegovič in Lucas Walford.

Redko se zgodi, a vendarle kot zanimivost. GGD Šenčur je v primerjavi s Pelisterjem imel boljši odstotek meta iz igre, kar 17 skokov več in bistveno boljši ekipni index, a je vseeno zabeležil poraz.

Miljan Pavković, glavni trener GGD Šenčur: »Mislim, da je bilo odločilnih 20 izgubljenih žoga, kar v takšnem tekmovanju ne mine brez kazni. Imeli smo dobre trenutke, a vidim, da je pri mojih igralcih nervoza še kar prisotna. V trenutkih, ko smo imeli prednost in bi morali le še nadaljevati, smo naredili nekaj napak in dovolili nasprotniku, da se je vrnil. Veseli me, da smo se borili do konca in da smo dali vse od sebe. Nismo še v napadalni formi in upam, da bomo to popravili.«

2. krog ABA 2 liga, GGD Šenčur – Pelister 67:71 (20:17, 12:22, 19:16, 16:16)
(Murić 21 + 13 skokov, Ožegović in Walford 9; Mustafica 17, Hadžifejzović 16)

STATISTIKA

Vse novice / članki