PREMIERNI NASTOP V ABA 2 LIGI ZAČELI S PORAZOM

Zgodovinski trenutek z nastopom v ABA 2 ligi se sicer ni začel po željah, a je vendarle jasno, da sta bili trema in nervoza glavni vzrok poraza proti ekipi Helios Suns. Domžalčani so slavili zmago z 89:79.

Prvi koša za nov list zgodovine šenčurske košarke je dosegel Američan Lucas Walford, kar pa je bilo tudi edino vodstvo Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Helios je bil enostavno bolj sproščen in je hitro povedel ter četrtino končal z 21:13. Edini, ki je bil razpoložen pri GGD Šenčur je bil Jan Novak, med tem, ko se je večini poznalo, da je prva tekma v regionalnem tekmovanju pustila posledice, predvsem iz vidika psihološke stabilnosti. Nadaljevanje ni bilo nič bolj obetavno. Trener Miljan Pavković je poskušal z menjavami, a v napadu so se težave pri organizaciji stopnjevale, obrambi GGD Šenčur pa je bila hitra igra Heliosa prevelika uganka. Vse prevečkrat se je zgodilo, da sta dva, ali celo trije igralci ostali na skupnem branjenju, posledično pa so vse prevečkrat košarkarji Heliosa ostajali sami blizu obroča. Ob polčasu je Helios vodil s 43:28.

Ko je v 3. četrtini Helios povedel z 20 točkami, je izgledalo, da je tekma odločena, a je upanje s tremi trojkami vrnil Matija Novković in v navidezno izgubljeni tekmi, se je priložnost vrnila. Po treh četrtinah je bil zaostanek -11. V zadnjem delu je Nejc Martinčič s trojko popeljal rumene na -6 in ponovno 25 sekund do konca še Dino Murić s košem in dodatnim prostim metov. Šest točk pa je bila tudi najmanjša razlika vse od začetka tekme. Končni rezultat je s trojko, tik pred koncem tekme, postavil Austin Luke. Najboljši posameznik pri GGD Šenčur je bil kapetan Dino Murić, ki je ob 16 točkah pobral še 10 skokov. Jan Novak je dosegel 14 točk + 8 asistenc, 12 točk pa je dosegel Gaber Ožegovič. 

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo drugo tekmo v ligi ABA 2 igrala v sredo ob 21:00 proti ekipi Pelister  Bitola, ki je v prvi tekmi zlahka premagala, prav tako makedonski klub TFT. Zanimivo, da je trenutno prvi strelec Pelisterja nekdanji igralec GGD Šenčur Sead Hadžifejzović.     

Miljan Pavković: »To je bil prvi nastop GGD Šenčur v ABA 2 ligi in verjetno je bila nervoza prevelika. To je povzročilo slab začetek tekme in igralci Heliosa so se razigrali ter postali samozavestni. V drugem polčasu smo igrali, vsaj na trenutke, boljše. Tako bi morali večino tekme. Vsekakor to ni bilo dovolj za zmago. Naredili bomo analizo in za naslednjo tekmo, ki nas čaka v sredo, bomo morali biti precej boljši.«

ABA 2, 1. krog

GGD Šenčur – Helios Suns 79:89 (13:21, 15:22, 27:23, 24:23)

Strelci: Murić 16 + 10 skokov, Novak 14, Ožegovič 12, Martinčič, Walford in Novković po 11; Mahkovic 21, Bačvič 15

Statistika


Vse novice / članki