ČETRTI TURNIR ABA 2 LIGE V BANJA LUKI

V regionalnem tekmovanju ABA 2 lige za 14 ekip sledi četrti turnir oziroma košarkarski »mehurček«. Po dveh turnirjih na Zlatiboru v Srbiji in drugem turnirju v Sarajevu, bo tudi naslednji v BIH, točneje v dvorani Borik v Banja Luki. Gorenjska gradbena družba Šenčur je novinec v ABA 2 ligi, kar se je tudi pokazalo na prvih sedmih tekmah, kjer sicer nihče ni nadigral lansko tretjo ekipo slovenskega državnega prvenstva, a neizkušenost, tudi pomanjkanje poguma ali prevzema večjega bremena odgovornosti, so bile posledice, ki so pripeljale do sedmih porazov. GGD Šenčur v povprečju izgublja s šestimi točkami razlike, kar je dokaz o izenačenosti z ekipami proti katerimi je četica srbskega trenerja Miljana Pavkovića igrala. Hkrati pa je to tudi slika ekipe, ki se bori do konca, a v odločilnih trenutkih ne uspe narediti poteze več od nasprotnika. 

Četrti turnir 14 ekip bo gostil Borac iz Banje Luke, ki je eden od favoritov letošnje ABA 2 lige. Za slovenske ljubitelje košarke je lep pogled na lestvico, kjer je na vrhu domžalski Helios, tik pod njim pa novomeška Krka. GGD Šenčur je ob hrvaški Gorici edina ekipa brez zmage, a je bržkone le še vprašanje časa, kdaj bo prišla zgodovinska zmaga. 

Prvi nasprotnik  GGD Šenčur bo ekipa TFT Skopje, ki je v lanski sezoni z zmago presenetila v pokalnem tekmovanju Severne Makedonije. Gre za najmlajšo košarkarsko ekipo v tej regiji saj je bila ustanovljena leta 2018, podobno kot to velja za GGD Šenčur, pa je tudi za TFT Skopje letošnje leto, premierno v ABA 2 ligi. TFT je v letošnji zabeležil dve zmagi in sicer proti Podgorici in najmlajši ekipi lige Spars. Druga tekma bo v petek, ko bo tekmec prav ekipa Spars Ilidža, kjer se je od 2011 do 2015 kalil slovenski reprezentančni branilec Aleksej Nikolič. Sarajevčani so premagali Gorico in to z ekipo, kjer je kar deset igralcev rojenih leta 2000 ali kasneje. Zadnji nastop v Banja Luki pa bo GGD Šenčur imel v nedeljo, ko bo tekmec Široki. Ekipa iz BIH tudi letos cilja na uvrstitev na zaključni turnir osmerice, vodi pa jih prekaljeni trener z izkušnjami iz prve ABA lige, Ivan Velić.

Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur čaka še šest tekem, od tega proti štirim, ki so v spodnjem domu ABA 2 lige. 

Banja Luka, 4. turnir ABA 2 lige:

24.1. TFT Skopje – GGD Šenčur, 24.1. ob 21:00

27.1. GGD Šenčur – Spars Ilidža, ob 18:00

29.1. GGD Šenčur – Široki, ob 18:00

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Čakajo nas tri tekme in mislim, da z vsemi nasprotniki lahko odigramo dobro tekmo. Resda imajo vsi vsaj eno zmago, kar pomeni, da so pokazali več od nas, ampak mislim, da smo dovolj kakovostni. V dosedanjih tekmah mi nismo pokazali tistega kar zmoremo in seveda je turnir v Banja Luki priložnost, da pokažemo več. Z izjemo prve tekme proti Heliosu, mislim, da nas nihče ni nadigral in da je le pomanjkanje izkušenj, posledica so seveda napake v ključnih trenutkih, vzrok, da smo izpustili nekaj zmag. Pred tekmami v Banja Luki pričakujem, da bomo zadržali čvrsto obrambo in skok, kar nas letos krasi. Upam, da bomo dvignili tudi napadalno igro, kar pa smo v prenekateri tekmi slovenskega prvenstva tudi že pokazali. Zagotovo pa bodo moji igralci morali biti bolj samozavestni.« 


Vse novice / članki