DOBROSRČNI KOŠARKARJI

Derbi 21. kroga lige Nova KBM si je ogledalo lepo število gledalcev, a med njimi je bil eden še posebej opazen. 14 letni Janez je v družbi dedka prišel na tekmo, in ne samo zato, ker je dedek navijač Gorenjske gradbene družbe Šenčur, pač pa je tudi sam velik navdušenec nad košarko in dobro tekmovalno energijo, ki jo daje sama košarkarska tekma.

Janez je učenec zavoda Cirius iz Kamnika, centra, ki skrbi za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje. Cirius je v Sloveniji osrednja državna izobraževalno rehabilitacijska ustanova za gibalno ovirane otroke in mladostnike in tiste, ki imajo poleg gibalne oviranosti še druge posebne potrebe.

Pred samim začetkom tekme sta Janez in dedek prišla na igrišče, kjer sta mu oba kapetana, Dino Murić (GGD Šenčur) in Rok Stipčević (Krka) izročila darilo, mu čestitala za njegovo navdušenje nad košarko ter se z obema fotografirala.

Za Janeza je bil to lep in srčen trenutek, prav tako pa je bila poteza obeh kapetanov vredna vsakega spoštovanja. S tem dejanjem je tudi košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur pokazal širokosrčnost in dojemljivost, da z majhno iskrico lahko povzroči nepozaben in iskren trenutek za posameznika.

Janezu in njegovemu dedku želimo še veliko nepozabnih trenutkov na košarkarskih tekmah.

Vse novice / članki