DOMOV

23.11.2022 | V TIVOLIJU +27 ZA GGD ŠENČUR

V TIVOLIJU +27 ZA GGD ŠENČUR

Gorenjska gradbena družba je vpisala peto zmago ter tretjo v nizu v Ligi Nova KBM. Ilirija je na drugi strani doživela tretji zaporedni poraz oziroma petega v sedmih nastopih.

Mlada zasedba trenerja Stipeta Modrića je bila enakovredna uvodnih petnajst minut (40:43), nato pa so izkušeni Šenčurjani  stopili na plin in si že do polovice tekme priigrali dvomestno prednost. GGD Šenčur v drugem polčasu ni stopil s plina, in prednost je do konca tekme le še naraščala na končnih 68:95. Gorenjci so zadeli 12 trojk; Murić in Rudović po tri in dobili skok s 50:37.

Pri GGD Šenčurju se je vseh dvanajst igralcev vpisalo med strelce - izstopal je Dino Murić s 23 točkami (met iz igre 9:15, trojke 3:6) in desetimi skoki (indeks 29). Dvomestni so bili še Jan Novak (13 točk) ter Gaber Ožegovič in Lucas Walford (12).

 8. krogu, 29. novembra bodo košarkarji GGD Šenčur gostovali na Polzeli.  

Primož Kmetič, košarkar Ilirije: "Usodna je bila 3. četrtina. Nismo odigrali tako, kot bi morali. Dovolili smo jim preveliko prednost, ki je bila na koncu neulovljiva."

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »V prvem polčasu je Ilirija pokazala kakovost. V drugem, pa so bili moji igralci bolj agresivni v obrambi in uspelo nam je odločiti tekmo. Presodilo je tudi to, da imamo mi več izkušenj in daljšo klop.« 

Dino Murić, kapetan Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Zaslužena zmaga. Vedeli smo, da ima Ilirija mlado ekipo, da igrajo hitro. Mi smo to rutinirano ustavili, odigrali svojo tekmo. Dobro smo igrali v obrambi, kjer smo dobro rotirali in zasluženo dobili tekmo. Gremo naprej v Sarajevo in upam, da bomo tam dosegli še kakšno zmago v regionalnem tekmovanju."

ILIRIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 68:95 (22:28, 23:28, 11:22, 12:17)

Ilirija: Kruzynski 8 (4:4), Kmetič 20 (3:4), Orel 6 (1:1), Filipič 2 (2:2), Pajić 6, Mikuš 6, Daneu 12 (4:5), Vončina 6, Klobučar 2 (2:3).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 13 (2:2), Ožegovič 12 (1:1), Tešić 4 (0:2), Rojc 4 (1:2), Murić 23 (2:3), Martinčič 3, Varagič 5, Malovčič 5 (2:4), Daneu 3 (1:2), Rudovič 9, Walford 12 (0:1), Ahmedović 2.

Statistika

06.11.2022 | GLADKA DOMAČA ZMAGA PROTI ROGAŠKI

GLADKA DOMAČA ZMAGA PROTI ROGAŠKI

Precej nenavaden termin, a v letošnji sezoni bo to kar stalnica, ob sobotah ob 13. uri, je bistveno več težav povzročil gostom iz Rogaške Slatine. Gorenjska gradbena družba je po prvi četrtini vodil za tri točke, največje delo pa so domači košarkarji opravili že pred polčasom. Drugo četrtino je GGD Šenčur dobil s 24:11 in vprašanje je ostalo le, če bo Rogaška našla ustrezen odgovor. Po petih minutah nadaljevanja je bilo že 20 točk razlike (53:33), po koncu tretje četrtine pa 23. Kmalu po začetku zadnje četrtine sta zadela Tešić in Novak, prednost je narasla na 30 točk in tekma je bila odločena.  

Rogaška je bila sredi popoldneva nemočna in je po treh zmagah, doživela poraz, med tem, ko je četica Miljana Pavkovića odlično reagirala, najprej na obrambne, nato še na napadalne akcije in zasluženo prišla do četrte letošnje zmage v ligi Nova KBM.

Pri GGD Šenčurju je bila najbolj razpoložen Emir Ahmedović, ki je dosegel 17 točk, ponovno pa je dvojni dvojček dosegel kapetan Dino Murić, ki je 11 točkam dodal še 10 skokov. Po mesecu dni odsotnosti zaradi poškodbe, se je na parket vrnil Matej Rojc, ki je odigral dobro tekmo in ob sedmih točkah vpisal še sedem asistenc.

GGD Šenčur bo po reprezentančnem odmoru dvakrat gostoval in sicer v Tivoliju pri Iliriji in na Polzeli pri Hopsih.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Prvič v sezoni smo začeli dobro, tukaj predvsem mislim na obrambne naloge. Z dobro obrambo smo dobili na samozavesti v napadu in to nas je vodilo skozi celotno srečanje. Z napadalnim delom sem tudi zadovoljen, bili smo potrpežljivi, kar nam pa na prejšnjih tekmah ni šlo od rok."

Emir Ahmedović, košarkar GGD Šenčurja: "Sicer nismo vajeni tega termina, sicer smo sedaj že drugič zapored igrali v tem terminu, ampak smo se na to in nasprotnika pripravili. Upoštevali smo navodila trenerja. Z dobro obrambo in energijo smo se razigrali in rezultat je tukaj."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Dejstvo je, da so si domači košarkarji bolj želeli zmage, pristopili so z več energije. Uvodnih pet minut smo dokaj dobro igrali, ko smo se tudi držali načrta. Rahlo so nas presenetile izgubljene žoge, tako smo izgubili ritem in se nismo več uspeli vrniti v igro."

Patrik Tabak, košarkar Rogaške: "Danes smo slabo začeli, oni so bili bolj agresivni. Verjamem, da bomo na prihajajočih tekmah prikazali več želje."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 86:59 (18:15, 24:11, 22:15, 22:18)

GGD Šenčur: Novak 12, Ožegovič 8 (2:2), Tešić 7, Rojc 7 (3:4), Murić 11 (1:4), Martinčič 10, Varagič 6, Malovčič 4 (2:2), Walford 4, Ahmedović 17 (1:1). 

CELOTNA STATISTIKA


04.11.2022 | Z ZMAGO IZ LAŠKEGA

Z ZMAGO IZ LAŠKEGA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so se vrnili v zmagovalne tirnice. Po dveh porazih proti Krki in Šentjurju ter še dveh v ABA 2 ligi, so v Laškem vpisali tretjo zmago v Ligi Nova KBM. Na drugi strani Zlatorog tudi po četrtem nastopu v novi sezoni ostaja na dnu razpredelnice, brez zmage.

Košarkarji GGD Šenčur so do zmage prišli v drugem polčasu oziroma v zadnji četrtini, ki so jo dobili z 20:8. V drugem delu so bili boljši s 43:26. Laščane so strli s čvrsto obrambo in dovolj raznoliko igro v napadu. Jan Novak se je izkazal s 13 točkami, kar osmimi ukradenimi žogami in petimi podajami. Tekmo sezone je imel Srdjan Tešič, ki je v 13 minutah dosegel 14 točk (met 6:8), po deset točk pa sta jih za GGD Šenčur prispevala Emir Ahmedović (met 5:7) in Gaber Ožegovič (8 skokov).

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v 6. krogu gostila Rogaško (5. novembra ob 13:00).

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Tekma se igra 40 minut mi pa smo igrali samo 25 minut."

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Kot sem napovedal, ekipa Laškega je mlada, a je pod nadzorom odličnega trenerja. Napredujejo iz tekme v tekmo, danes so bili morda tudi najboljši, do sedaj. Imeli smo precej težav, visoka razlika je nastala predvsem na račun naših izkušenj. Uspeli smo izkoristiti moč pod košem."

ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 59:75 (14:13, 19:19, 18:23, 8:20)

Zlatorog Laško: Požin 5, Maček 3, Markovič 16 (3:4), Copot 12 (7:7), Medved 5 (2:2), Miljković 4 (2:2), Pirš 2 (0:2), Tratar 3, Samojlović 9 (3:4).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 13 (2:2), Ožegovič 10 (4:6), Tešić 14 (1:1), Murić 8, Martinčič 7, Malovčič 6 (2:2), Walford 4, Novković 3 (1:2), Ahmedović 10.

CELOTNA STATISTIKA


25.10.2022 | NEPOTREBEN DOMAČ PORAZ ČLANOV PROTI ŠENTJURU

NEPOTREBEN DOMAČ PORAZ ČLANOV PROTI ŠENTJURU

Gostje iz Šentjurja so s četrto zaporedno zmago prvi slovenski klub s toliko zmagami. Trener Damjan Novaković (spodaj izjava) je pripravil taktiko, ki načeloma ustreza sestavi ekipe domače Gorenjske gradbene družbe, saj je praktično vso tekmo igral consko obrambo 2/2 z enim gibljivim obrambnim igralcem.

Ekipi sta v prvem polčasu večinoma kazali enakovredno predstavo, so pa bili gosti večino časa v rahli prednosti, ta pa je ob koncu druge četrtine prvič narasla na osem točk. Pred drugim polčasom je ekipi ločilo šest točk (36:42). V tretji četrtini je GGD Šenčur hitro izničil zaostanek, a so domači gostom v zadnjem delu 3. četrtine ponovno dopustili dve trojki (Kellner in Vujasinović) in Šentjur je vodil za deset (57:67). 

Na začetku zadnje četrtine so Šentjurčani povišali prednost na 13 točk, štiri minute pred koncem pa Šentjur celo povedel za 17 točk in zdelo se je, da je bil zmagovalec odločen. Toda 1:45 minute pred koncem je Miloš Varagič s trojko domače približal zgolj še na šest točk, bližje pa ni šlo, čeprav so po nešportni osebni napaki domači imeli 14,5 sekunde pred koncem na voljo prosta meta in napad za novo približanje. A bilo je prepozno za preobrat. Šentjur je v Šenčurju zadel 14 trojk in imel deset skokov več.

Pri domačih je s 24 točkami izstopal Jan Novak (met 9/14), pet ukradenih žog, 6 podaj za indeks 30), Miloš Varagič je dosegel 15 točk, Dino Murić pa je 13 točkam dodal še 9 skokov.

GGD Šenčur bo v 5. krogu v soboto, 29.10.  gostoval v Laškem pri Zlatorogu.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Tekmo smo izgubili zaradi obrambe, ki ni takšna, kot bi morala biti. Naša ekipa je sestavljena tako, da z dobro obrambo dela prednost. V trenutkih, ko bi lahko prelomili potek tekme, so se nam pripetile nerazumljive napake, tako v obrambi in posledično še v napadu. Žal mi je igralcev, ki kažejo željo in energijo, ampak bodo morali vklopiti glavo. Verjamem, da je ekipa sestavljena tako, da lahko igra na dveh frontah, ampak nismo še ujeli pravega ritma. Sezona je dolga in upam, da bomo kmalu prišli iz rezultatske krize. Sledi šest dni in priprava za tekmo proti Zlatorogu. To bo pravi čas, da dvignemo samozavest."

 

Miloš Varagić, košarkar GGD Šenčurja: "Naše taktične napake v obrambi so nas pripeljale do poraza. Naša reakcija na Šentjurjevo consko obrambo ni bila potrpežljiva. Tekmo so odločile naše obrambne napake. Trenerski štab nas je dobro pripravil na to tekmo, ampak smo delali osnovne napake v obrambi. Poraz je naš in smo sami odgovorni. Napake bomo popravili in se na naslednji tekmi vrnili na zmagoslavne tirnice."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Mi smo se zavedali, da je igra pod košem glavno orožje Šenčurja, hkrati pa smo skušali skriti slabšo obrambo našega Dunn-Martina. Zdelo se mi je, da je danes pravi trenutek, da odigramo 2/2 consko obrambo. Zdi se mi, da ni bilo potrebe, da smo na koncu malce ogrozili zmago, ampak zadeli smo 14 trojk, kar pa je dandanes trend v košarki, tako v ZDA kot tudi v Evropi. Ko sem prišel v Šentjur smo tako tudi sestavili ekipo. To je izjemen začetek sezone, štiri zmage in brez poraza. Naslednjo tekmo igramo proti Heliosu in to bo lep spektakel v Šentjurju, ki je lačen košarke."

Ivan Držić, kapetan Šentjurja: "Očitno je conska obramba delovala. Vedeli smo, da je GGD Šenčur močan pod košem in lahko rečem, da je bila ta cona naše skrito orožje. Čestitam soigralcem, sam pa sem vesel, saj sem zadnjič zmagal v Šenčurju leta 2015. Ponosen sem na ekipo, saj se je sezona začela sanjsko s štirimi zmagami."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 80:86 (21:22, 15:20, 21:25, 23:19)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Darko Jerše
 

21.10.2022 | IZENAČENA TEKMA PROTI PELISTERJU, A VSEENO ŠE DRUGI PORAZ

IZENAČENA TEKMA PROTI PELISTERJU, A VSEENO ŠE DRUGI PORAZ

V drugi tekmi regionalne lige  ABA 2 je Gorenjska gradbena družba Šenčur zabeležila še drugi poraz. Na Zlatiboru kjer poteka prvi zbor 14 ekip, je bila od GGD Šenčur boljša ekipa Pelister iz drugega največjega mesta v severni Makedoniji, Bitole.

Za Pelister je prvi turnir v osrčju Srbije idealen, saj je makedonska ekipa zmagala dve tekmi, žal je bil GGD Šenčur dvakrat poražen. V tekmi je bulo nekaj padcev in vzponov, kar velja za obe ekipi, a vendarle se je tekma prelomila v zadnji minuti, ko je Pelister za dve točki ter kasneje še tri proste mete, med tem, ko Šenčurjeva četica v zadnji minuti ni uspela doseči nobene točke. Ob porazu velja pohvaliti kapetana Dina Murića, ki je ob 21 točkah vpisal še 13 skokov, med tem, ko je manjkala pomoč ostalih soigralcev, saj nihče ni presegel dvomestno število doseženih točk. Največ devet točk sta dosegla Gaber Ožegovič in Lucas Walford.

Redko se zgodi, a vendarle kot zanimivost. GGD Šenčur je v primerjavi s Pelisterjem imel boljši odstotek meta iz igre, kar 17 skokov več in bistveno boljši ekipni index, a je vseeno zabeležil poraz.

Miljan Pavković, glavni trener GGD Šenčur: »Mislim, da je bilo odločilnih 20 izgubljenih žoga, kar v takšnem tekmovanju ne mine brez kazni. Imeli smo dobre trenutke, a vidim, da je pri mojih igralcih nervoza še kar prisotna. V trenutkih, ko smo imeli prednost in bi morali le še nadaljevati, smo naredili nekaj napak in dovolili nasprotniku, da se je vrnil. Veseli me, da smo se borili do konca in da smo dali vse od sebe. Nismo še v napadalni formi in upam, da bomo to popravili.«

2. krog ABA 2 liga, GGD Šenčur – Pelister 67:71 (20:17, 12:22, 19:16, 16:16)
(Murić 21 + 13 skokov, Ožegović in Walford 9; Mustafica 17, Hadžifejzović 16)

STATISTIKA

V TIVOLIJU +27 ZA GGD ŠENČUR

Gorenjska gradbena družba je vpisala peto zmago ter tretjo v nizu v Ligi Nova KBM. Ilirija je na drugi strani doživela tretji zaporedni poraz oziroma petega v sedmih nastopih.

Mlada zasedba trenerja Stipeta Modrića je bila enakovredna uvodnih petnajst minut (40:43), nato pa so izkušeni Šenčurjani  stopili na plin in si že do polovice tekme priigrali dvomestno prednost. GGD Šenčur v drugem polčasu ni stopil s plina, in prednost je do konca tekme le še naraščala na končnih 68:95. Gorenjci so zadeli 12 trojk; Murić in Rudović po tri in dobili skok s 50:37.

Pri GGD Šenčurju se je vseh dvanajst igralcev vpisalo med strelce - izstopal je Dino Murić s 23 točkami (met iz igre 9:15, trojke 3:6) in desetimi skoki (indeks 29). Dvomestni so bili še Jan Novak (13 točk) ter Gaber Ožegovič in Lucas Walford (12).

 8. krogu, 29. novembra bodo košarkarji GGD Šenčur gostovali na Polzeli.  

Primož Kmetič, košarkar Ilirije: "Usodna je bila 3. četrtina. Nismo odigrali tako, kot bi morali. Dovolili smo jim preveliko prednost, ki je bila na koncu neulovljiva."

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »V prvem polčasu je Ilirija pokazala kakovost. V drugem, pa so bili moji igralci bolj agresivni v obrambi in uspelo nam je odločiti tekmo. Presodilo je tudi to, da imamo mi več izkušenj in daljšo klop.« 

Dino Murić, kapetan Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Zaslužena zmaga. Vedeli smo, da ima Ilirija mlado ekipo, da igrajo hitro. Mi smo to rutinirano ustavili, odigrali svojo tekmo. Dobro smo igrali v obrambi, kjer smo dobro rotirali in zasluženo dobili tekmo. Gremo naprej v Sarajevo in upam, da bomo tam dosegli še kakšno zmago v regionalnem tekmovanju."

ILIRIJA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 68:95 (22:28, 23:28, 11:22, 12:17)

Ilirija: Kruzynski 8 (4:4), Kmetič 20 (3:4), Orel 6 (1:1), Filipič 2 (2:2), Pajić 6, Mikuš 6, Daneu 12 (4:5), Vončina 6, Klobučar 2 (2:3).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 13 (2:2), Ožegovič 12 (1:1), Tešić 4 (0:2), Rojc 4 (1:2), Murić 23 (2:3), Martinčič 3, Varagič 5, Malovčič 5 (2:4), Daneu 3 (1:2), Rudovič 9, Walford 12 (0:1), Ahmedović 2.

Statistika


GLADKA DOMAČA ZMAGA PROTI ROGAŠKI

Precej nenavaden termin, a v letošnji sezoni bo to kar stalnica, ob sobotah ob 13. uri, je bistveno več težav povzročil gostom iz Rogaške Slatine. Gorenjska gradbena družba je po prvi četrtini vodil za tri točke, največje delo pa so domači košarkarji opravili že pred polčasom. Drugo četrtino je GGD Šenčur dobil s 24:11 in vprašanje je ostalo le, če bo Rogaška našla ustrezen odgovor. Po petih minutah nadaljevanja je bilo že 20 točk razlike (53:33), po koncu tretje četrtine pa 23. Kmalu po začetku zadnje četrtine sta zadela Tešić in Novak, prednost je narasla na 30 točk in tekma je bila odločena.  

Rogaška je bila sredi popoldneva nemočna in je po treh zmagah, doživela poraz, med tem, ko je četica Miljana Pavkovića odlično reagirala, najprej na obrambne, nato še na napadalne akcije in zasluženo prišla do četrte letošnje zmage v ligi Nova KBM.

Pri GGD Šenčurju je bila najbolj razpoložen Emir Ahmedović, ki je dosegel 17 točk, ponovno pa je dvojni dvojček dosegel kapetan Dino Murić, ki je 11 točkam dodal še 10 skokov. Po mesecu dni odsotnosti zaradi poškodbe, se je na parket vrnil Matej Rojc, ki je odigral dobro tekmo in ob sedmih točkah vpisal še sedem asistenc.

GGD Šenčur bo po reprezentančnem odmoru dvakrat gostoval in sicer v Tivoliju pri Iliriji in na Polzeli pri Hopsih.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Prvič v sezoni smo začeli dobro, tukaj predvsem mislim na obrambne naloge. Z dobro obrambo smo dobili na samozavesti v napadu in to nas je vodilo skozi celotno srečanje. Z napadalnim delom sem tudi zadovoljen, bili smo potrpežljivi, kar nam pa na prejšnjih tekmah ni šlo od rok."

Emir Ahmedović, košarkar GGD Šenčurja: "Sicer nismo vajeni tega termina, sicer smo sedaj že drugič zapored igrali v tem terminu, ampak smo se na to in nasprotnika pripravili. Upoštevali smo navodila trenerja. Z dobro obrambo in energijo smo se razigrali in rezultat je tukaj."

Peter Markovinovič, trener Rogaške: "Dejstvo je, da so si domači košarkarji bolj želeli zmage, pristopili so z več energije. Uvodnih pet minut smo dokaj dobro igrali, ko smo se tudi držali načrta. Rahlo so nas presenetile izgubljene žoge, tako smo izgubili ritem in se nismo več uspeli vrniti v igro."

Patrik Tabak, košarkar Rogaške: "Danes smo slabo začeli, oni so bili bolj agresivni. Verjamem, da bomo na prihajajočih tekmah prikazali več želje."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ROGAŠKA 86:59 (18:15, 24:11, 22:15, 22:18)

GGD Šenčur: Novak 12, Ožegovič 8 (2:2), Tešić 7, Rojc 7 (3:4), Murić 11 (1:4), Martinčič 10, Varagič 6, Malovčič 4 (2:2), Walford 4, Ahmedović 17 (1:1). 

CELOTNA STATISTIKAZ ZMAGO IZ LAŠKEGA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so se vrnili v zmagovalne tirnice. Po dveh porazih proti Krki in Šentjurju ter še dveh v ABA 2 ligi, so v Laškem vpisali tretjo zmago v Ligi Nova KBM. Na drugi strani Zlatorog tudi po četrtem nastopu v novi sezoni ostaja na dnu razpredelnice, brez zmage.

Košarkarji GGD Šenčur so do zmage prišli v drugem polčasu oziroma v zadnji četrtini, ki so jo dobili z 20:8. V drugem delu so bili boljši s 43:26. Laščane so strli s čvrsto obrambo in dovolj raznoliko igro v napadu. Jan Novak se je izkazal s 13 točkami, kar osmimi ukradenimi žogami in petimi podajami. Tekmo sezone je imel Srdjan Tešič, ki je v 13 minutah dosegel 14 točk (met 6:8), po deset točk pa sta jih za GGD Šenčur prispevala Emir Ahmedović (met 5:7) in Gaber Ožegovič (8 skokov).

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo v 6. krogu gostila Rogaško (5. novembra ob 13:00).

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestitke Šenčurju za zasluženo zmago. Tekma se igra 40 minut mi pa smo igrali samo 25 minut."

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Kot sem napovedal, ekipa Laškega je mlada, a je pod nadzorom odličnega trenerja. Napredujejo iz tekme v tekmo, danes so bili morda tudi najboljši, do sedaj. Imeli smo precej težav, visoka razlika je nastala predvsem na račun naših izkušenj. Uspeli smo izkoristiti moč pod košem."

ZLATOROG LAŠKO : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 59:75 (14:13, 19:19, 18:23, 8:20)

Zlatorog Laško: Požin 5, Maček 3, Markovič 16 (3:4), Copot 12 (7:7), Medved 5 (2:2), Miljković 4 (2:2), Pirš 2 (0:2), Tratar 3, Samojlović 9 (3:4).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 13 (2:2), Ožegovič 10 (4:6), Tešić 14 (1:1), Murić 8, Martinčič 7, Malovčič 6 (2:2), Walford 4, Novković 3 (1:2), Ahmedović 10.

CELOTNA STATISTIKANEPOTREBEN DOMAČ PORAZ ČLANOV PROTI ŠENTJURU

Gostje iz Šentjurja so s četrto zaporedno zmago prvi slovenski klub s toliko zmagami. Trener Damjan Novaković (spodaj izjava) je pripravil taktiko, ki načeloma ustreza sestavi ekipe domače Gorenjske gradbene družbe, saj je praktično vso tekmo igral consko obrambo 2/2 z enim gibljivim obrambnim igralcem.

Ekipi sta v prvem polčasu večinoma kazali enakovredno predstavo, so pa bili gosti večino časa v rahli prednosti, ta pa je ob koncu druge četrtine prvič narasla na osem točk. Pred drugim polčasom je ekipi ločilo šest točk (36:42). V tretji četrtini je GGD Šenčur hitro izničil zaostanek, a so domači gostom v zadnjem delu 3. četrtine ponovno dopustili dve trojki (Kellner in Vujasinović) in Šentjur je vodil za deset (57:67). 

Na začetku zadnje četrtine so Šentjurčani povišali prednost na 13 točk, štiri minute pred koncem pa Šentjur celo povedel za 17 točk in zdelo se je, da je bil zmagovalec odločen. Toda 1:45 minute pred koncem je Miloš Varagič s trojko domače približal zgolj še na šest točk, bližje pa ni šlo, čeprav so po nešportni osebni napaki domači imeli 14,5 sekunde pred koncem na voljo prosta meta in napad za novo približanje. A bilo je prepozno za preobrat. Šentjur je v Šenčurju zadel 14 trojk in imel deset skokov več.

Pri domačih je s 24 točkami izstopal Jan Novak (met 9/14), pet ukradenih žog, 6 podaj za indeks 30), Miloš Varagič je dosegel 15 točk, Dino Murić pa je 13 točkam dodal še 9 skokov.

GGD Šenčur bo v 5. krogu v soboto, 29.10.  gostoval v Laškem pri Zlatorogu.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Tekmo smo izgubili zaradi obrambe, ki ni takšna, kot bi morala biti. Naša ekipa je sestavljena tako, da z dobro obrambo dela prednost. V trenutkih, ko bi lahko prelomili potek tekme, so se nam pripetile nerazumljive napake, tako v obrambi in posledično še v napadu. Žal mi je igralcev, ki kažejo željo in energijo, ampak bodo morali vklopiti glavo. Verjamem, da je ekipa sestavljena tako, da lahko igra na dveh frontah, ampak nismo še ujeli pravega ritma. Sezona je dolga in upam, da bomo kmalu prišli iz rezultatske krize. Sledi šest dni in priprava za tekmo proti Zlatorogu. To bo pravi čas, da dvignemo samozavest."

 

Miloš Varagić, košarkar GGD Šenčurja: "Naše taktične napake v obrambi so nas pripeljale do poraza. Naša reakcija na Šentjurjevo consko obrambo ni bila potrpežljiva. Tekmo so odločile naše obrambne napake. Trenerski štab nas je dobro pripravil na to tekmo, ampak smo delali osnovne napake v obrambi. Poraz je naš in smo sami odgovorni. Napake bomo popravili in se na naslednji tekmi vrnili na zmagoslavne tirnice."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Mi smo se zavedali, da je igra pod košem glavno orožje Šenčurja, hkrati pa smo skušali skriti slabšo obrambo našega Dunn-Martina. Zdelo se mi je, da je danes pravi trenutek, da odigramo 2/2 consko obrambo. Zdi se mi, da ni bilo potrebe, da smo na koncu malce ogrozili zmago, ampak zadeli smo 14 trojk, kar pa je dandanes trend v košarki, tako v ZDA kot tudi v Evropi. Ko sem prišel v Šentjur smo tako tudi sestavili ekipo. To je izjemen začetek sezone, štiri zmage in brez poraza. Naslednjo tekmo igramo proti Heliosu in to bo lep spektakel v Šentjurju, ki je lačen košarke."

Ivan Držić, kapetan Šentjurja: "Očitno je conska obramba delovala. Vedeli smo, da je GGD Šenčur močan pod košem in lahko rečem, da je bila ta cona naše skrito orožje. Čestitam soigralcem, sam pa sem vesel, saj sem zadnjič zmagal v Šenčurju leta 2015. Ponosen sem na ekipo, saj se je sezona začela sanjsko s štirimi zmagami."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 80:86 (21:22, 15:20, 21:25, 23:19)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Darko Jerše