DOMOV

10.05.2021 | ŠTEVILNE TEŽAVE PREPREČILE VIŠJI DOSEG ČLANSKE EKIPE

ŠTEVILNE TEŽAVE PREPREČILE VIŠJI DOSEG ČLANSKE EKIPE

Letošnja sezona, močno pomešana z znano epidemiološko situacijo, je bila tako za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur kot tudi za ostale prvoligaše, v najmanjši meri dober preskus prilagodljivosti in vnaprejšnjem prejudiciranju, sicer številnih nepričakovanih zapletov. V deset članski prvi ligi je še pred novim letom zaradi finančnih težav s tekmovanjem končala ekipa Koper Primorska, ki je do takrat odigrala kar nekaj tekem in na določen način porušila dosedanji del lige. Koprske zmage so se spremenile v poraze, vsi do tedanji uspehi proti Koprčanom, pa so zbledeli in šli v pozabo. Potrebno se je bilo sprijazniti in spoštovati odločitev KZS, čeravno je usoden zdrs koprskega prvoligaša močno vplivala na širšo kakovost slovenske klubske košarke.

Članska ekipa je pod vodstvom Konstantina Subotiča odlično igrala prvi del prvenstva in le tega končala na drugem mestu, takoj za ABA ligašem Krko. GGD Šenčur je v tem delu lige postavil nov klubski mejnik, saj se je sploh prvič uvrstil v Ligo za prvaka petih ekip. V preteklosti je članom že uspelo priti v Ligo za prvaka, a je bilo v sezoni 2017/18 v igri osem ekip – člani so bili peti po rednem delu.. Letošnji rezultat je plod dobrega dela in kakovostne izbire igralskega kadra. Nedvomno ambiciozne načrte kroji tudi sreča, saj v ekipi, z izjemo korona vpliva, ni bilo težjih poškodb. Po razpadu Kopra Primorske se je moštvu ponovno pridružil Matej Rojc in dodal vrednost pred nadaljevanjem prve lige. Člani so v prvem delu 1. skl dosegli 13 zmag in pet porazov. Od 13-ih zmag velja poudariti domačo zmago proti Krki, domžalski Helios pa so člani premagali tako v Domžalah kot tudi v športni dvorani Šenčur.

Pred začetkom Lige za prvaka, se je petim najboljšim ekipa pridružila še Cedevita Olimpija. GGD Šenčur pa je ob drugem mestu pustil odličen vtis tudi v prenekateri statistični prvini. Dino Murić je bil najboljši igralec prvega dela lige (12 dvojnih dvojčkov), kar mu je uspelo že tretjič. Eden od najboljši treh krilnih igralcev lige je postal Ramo Rizvić, drugi najboljši strelec trojk v ligi pa je bil Nejc Martinčič. Ekipa je bila po rednem delu prvenstva celo ocenjena z najvišjim indexom, prav tako je bila na prvem mestu pri ukradenih žogah in pri razmerju ukradene/izgubljene žoge. Jan Novak in Matej Rojc sta bila najboljši branilski par v obrambnih nalogah, Jan pa je pristal na 3. mestu po številu asistenc na tekmo.

Konec februarja se je po delnem mrku zaradi zaprtja države, začela Liga za prvaka, v katero so zagotovo najbolj pripravljeni vstopili vsi trije ABA ligaši, saj vsi ostali klubi niso smeli trenirati. GGD Šenčur je začel s presenetljivim porazom proti mladi ekipi Cedevite Olimpije, po katerem se je ekipa hitro pobrala in že na naslednji tekmi pošteno porazila Podčetrtek. Bolj kot na treninge in tekme so misli uhajale k igralcem, ki so zaradi poškodb zapuščali vedno bolj Šenčurjevo ekipco. Zlom prsta je s parketa oddaljil Rama Rizvića, kmalu zatem je zaradi težav s kolenom sezono zaključil še Dino Murić. Da oskrunjenje ekipe še ni bilo dovoljšne, je v ekipo vstopil covid. Sledilo je nespoštovanje ukrepov zaradi pozitivnih primerov v ekipi in GGD Šenčur je hočeš nočeš moral igrati tekme, tudi brez petih igralcev. V končnici Lige za prvaka je na tekmi proti Krki hudo padel David Kralj, v četrtfinalu pa je ekipa ostala še brez  Nejca Martinčiča.

V drugem delu prvenstva, torej v Liga za prvaka je oslabljena četica GGD Šenčur zmagala trikrat in zabeležila sedem porazov, kar jo je na koncu pripeljalo na peto mesto in posledično četrtfinalni obračun z ABA drugoligašem, ekipo Helios Suns.

Četrtfinalni obračun proti Helios Suns se je končal po treh tekmah z 2:1 v zmagah za domžalsko ekipo. Jan Novak, David Kralj, Jan Strmčnik, Matej Rojc, Dražen Bubnić, Hasan Rizvić in Srdjan Tešić so se trudili in navkljub izčrpanosti imeli priložnost za polfinale. Zadnji napad je bil Šenčurjev. Zadnja žoga in zadnji met. Žal je žoga za las zgrešila notranjost obroča in nadvse marljiva in borbena ekipa je obstala pred polfinalom. 

Če potegnemo črto. GGD Šenčur še nikoli ni bil nad drugem mestu po rednem delu prvenstva in še nikoli ni bil tako blizu polfinalu, kjer bodo igrali Cedevita Olimpija, Helios Suns, Krka in Rogaška.

Konstantin Subotič: »Bili smo zelo blizu, a nagrade za super sezono žal nismo dobili. To je šport. Odločitev je padla v sami končnici, ena žoga je bila dovolj za zmago Heliosa, za kar jim športno čestitamo. Serija treh tekem je bila zanimiva in z malo športne sreče bi lahko bilo drugače. Poznala se je odsotnost naših pomembnih igralcev, a ekipa je zbrala vse moči in dokazala, da se s pravim pristopom da narediti veliko. Zahvaljujem se vsem igralcem za odličen odnos in borbo do zadnjega. Že dolgo nisem treniral take skupine pravih športnikov, ki so za barve kluba vsakič znova dajali svoj maksimum, ne glede na vse objektivne težave. Zahvala gre tudi Domnu, Marku in Luki za dobro energijo in vložen trud.«

Jan Novak: »Čestital bi rad celotni ekipi za borbo do zadnje sekunde. Na koncu nam je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo malo športne sreče. Skozi celotno sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, poškodbe nekaterih pomembnih igralcev pa so se poznale pri zmanjšani rotaciji. Prepričan sem, da bi z njihovo pomočjo zmagali še kakšno tekmo več in uresničili naš cilj - igranje v polfinalu. Ekipi Heliosa želim uspešno nadaljevanje sezone.«

09.05.2021 | GGD ŠENČUR ZGREŠIL MET ZA ZMAGO

GGD ŠENČUR ZGREŠIL MET ZA ZMAGO

Košarkarji Helios Suns so tretji polfinalisti lige Nova KBM. Potem ko sta Cedevita Olimpija in Rogaška v dveh tekmah opravili nalogi proti Hopsom Polzeli oziroma Termam Olimia, so Domžalčani v odločilni tretji tekmi izkoristili prednost domače dvorane in v tesni končnici premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur z 68:66. Helios Suns se bo v polfinalu, ki se prav tako igra na dve zmagi, pomeril z Ljubljančani. Helios Suns je do zmage prišel po preobratu v drugem polčasu. S precej boljšo obrambo kot v prvem delu je z delnim izidom 20:5 nadoknadil trinajst točk zaostanka iz 24. minute (47:34). Kljub dejstvu, da so Gorenjci v slabih devetih minutah dosegli le pet točk, so imeli v nervozni končnici priložnost za zmago. Devetdeset sekund pred koncem tekme je bil izid izenačen na 64:64. Urban Oman je zadel trojko za vodstvo domačih, na drugi strani je znižal Srdjan Tešić, mladi Tibor Mirtič pa je zadel le enega od dveh prostih metov. Gorenjska gradbena družba Šenčur je krenil v zadnji napad, Jan Novak je poskusil z metom za tri točke, vendar žoga ni šla skozi mrežico, Ob zvoku sirene je poskušal tudi David Kralj, a je bil njegov met nekoliko prepozen.

Pri domačih sta skoraj dve tretjini vseh točk dosegla Tadej Ferme (21 točk, trojke 5:8) ter Urban Oman (20 točk, met iz igre 7:8). V vrstah gostov je Jan Novak prispeval 16 točk (8 podaj, 5 skokov), trinajst pa Hasan Rizvić.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Bili smo zelo blizu, a nagrade za super sezono žal nismo dobili. To je šport. Odločitev je padla v sami končnici, ena žoga je bila dovolj za zmago Heliosa, za kar jim športno čestitamo. Serija treh tekem je bila zanimiva in z malo športne sreče bi lahko bilo drugače. Poznala se je odsotnost naših pomembnih igralcev, a ekipa je zbrala vse moči in dokazala, da se s pravim pristopom da narediti veliko. Zahvaljujem se vsem igralcem za odličen odnos in borbo do zadnjega. Že dolgo nisem treniral take skupine pravih športnikov, ki so za barve kluba vsakič znova dajali svoj maksimum, ne glede na vse objektivne težave. Zahvala gre tudi Domnu, Marku in Luki za dobro energijo in vložen trud.

Jan Novak: »Čestital bi rad celotni ekipi za borbo do zadnje sekunde. Na koncu nam je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo malo športne sreče. Skozi celotno sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, poškodbe nekaterih pomembnih igralcev pa so se poznale pri zmanjšani rotaciji. Prepričan sem, da bi z njihovo pomočjo zmagali še kakšno tekmo več in uresničili naš cilj - igranje v polfinalu. Ekipi Heliosa želim uspešno nadaljevanje sezone.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 68:66 (15:22, 15:16, 18:14, 20:14)

Helios Suns: Ferme 21, Mirtić 1, Bratec 4, Oman 20, Sekulović 4, Lorbek 7, Mahkovic 9, Keely 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 13, Bubnić 6, Novak 16, Rojc 9, Kralj 6, Tešić 10, Strmčnik 6.

STATISTIKA

07.05.2021 | GGD ŠENČUR V ČETRTFINALU IZENAČIL PROTI HELIOSU

GGD ŠENČUR V ČETRTFINALU IZENAČIL PROTI HELIOSU 

Odločitev o četrtfinalistu iz dvoboja Helios Suns - Gorenjska gradbena družba Šenčur bo padla na tretji tekmi v soboto ob 16.15, v Domžalah. Helios Suns je prvo tekmo dobil s 70:62, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa drugo na svojem parketu s 70:56.

Gorenjci so do zmage prišli povsem zasluženo, saj so vodili večji del srečanja, predvsem pa so bili prepričljivo boljši v bitki pod obročema. Skok so dobili kar z 48:28. Gorenjska gradbena družba Šenčur je v napadu ujel 15 žog, Helios Suns zgolj tri.

Posledično so domači zlahka ustavili poskus preobrata gostov, ki so se ob izteku tretje četrtine približali na 52:46. V nekaj minutah so Šenčurjevi košarkarji prednost povišali na 64:48 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Jan Novak je bil s 14 točkami, 7 skoki ter prav toliko podajami najbolje ocenjeni igralec tekme (26). Dražen Bubnić je dosegel 13 točk, po 11 pa sta jih zbrala še Hasan  Rizvić in David Kralj. Tokrat je bil izjemen mladi Srdjan Tešić, ki je ob osmih točkah nabral še zanj rekordnih 14 skokov.

Konstantin Subotič: »V zelo zahtevni tekmi smo povsem zasluženo zmagali. Iskreno čestitam igralcem za prikazano igro, saj so dali svoj maksimum, kar je zame najpomembnejše. Žal je predčasno zaradi poškodbe parket zapustil Martinčič in to je za našo ekipo še en udarec pred nadaljevanjem. Kljub vsem težavam smo v igri za polfinale. Moramo se dobro odpočiti in čim boljše pripraviti za soboto.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) : HELIOS SUNS (4) 70:56 (12:16, 27:14, 14:16, 17:10)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 11, Bubnić 13, Novak 14, Rojc 2, Martinčič 5, Kralj 11, Tešić 8, Strmčnik 6.

Helios Suns: Ferme 15, Bratec 3, Oman 2, Sekulović 14, Mahkovic 15, Prepelič 4, Keely 3.

statistika


06.05.2021 | HELIOS ZASLUŽENO VODI V ČETRTFINALU

HELIOS ZASLUŽENO VODI V ČETRTFINALU

Čeprav sta si ekipi v letošnji sezoni razdelili izkupiček na medsebojnih tekmah, se pravi, da je vsaka dobila po dva dvoboja, in je bilo zato pričakovati izenačen prvi četrtfinalni obračun, je Helios Suns zanesljivo prišel do vodstva z 1:0. Druga tekma v Šenčurju bo v četrtek, 6. maja, ob 18.30.

Domžalčani so unovčili dejstvo, da so nastopili v polni postavi, medtem ko sta pri Gorenjcih znova manjkala ključna posameznika Dino Murić in Ramo Rizvić. Helios Suns je vodil od prve do zadnje minute, odločilno prednost pa si je priigral v drugi četrtini, ki jo je dobil z 22:11. V zadnjih desetih minutah je Gorenjska gradbena družba Šenčur precej omilil poraz; Helios je namreč že vodil s 25 točkami prednosti.

Pri domačih se je vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce - po 12 točk sta zbrala Reginald Keely in Mihailo Sekulović, na drugi strani pa sta jih po enajst vknjižila Dražen Bubnić in David Kralj.

Konstantin Subotič: »Ekipa Heliosa si je z dobro igro priigrala visoko prednost, mi pa smo predvsem v zadnji četrtini z veliko truda in energije uspeli zmanjšati razliko. Naredili smo preveč napak, izgubljene žoge so nas drago stale in zmaga je zasluženo ostala v Domžalah. V četrtek imamo novo priložnost, da z bolj odločno in borbeno igro pokažemo naš pravi obraz ter pridemo do tako željene zmage.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 70:62 (17:12, 22:11, 16:11, 15:28)

Helios Suns: Ferme 7, Bratec 11, Oman 8, Šikanič 3, Sekulović 12, Lorbek 4, Mahkovic 8, Vujasinović 3, Hirschmann 2, Keely 12.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 6, Rojc 8, Bubnić 11, Novak 10, Martinčič 9, Fifolt 2, Kralj 11, Tešić 2, Strmčnik 3.

Statistika

03.05.2021 | Z ZMAGO V PODČETRTKU DO PETEGA MESTA

Z ZMAGO V PODČETRTKU DO PETEGA MESTA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so še tretjič v tej sezoni premagali Terme Olimia in tako ob enakem številu točk v drugem delu kot Podčetrtani osvojili peto mesto v ligi za prvaka. Gorenjci so redni del zaključili s 16-12 oziroma 3-7 v drugem delu in se bodo v četrtfinalu na dve zmagi (prva tekma 4. maja) pomerili s Helios Sunsi. 

Čeprav so gostje nastopili brez prvih dveh strelcev Dina Murića in Rama Rizvića, jim gostitelji v polni zasedbi niso bili kos. Šenčurjani so dobili prve tri četrtine, v zadnji pa so domači, ki so izgubljali že za 22 točk, delno omilili poraz.

Dva igralca Gorenjske gradbene družbe Šenčurja sta imela statistični indeks 26. David Kralj je dosegel 27 točk (met 9:15), Jan Novak pa je zbral 15 točk, 7 skokov, 6 podaj in 3 ukradene žoge. 17 točk je dodal Nejc Martinčič (trojke 3:6). Ekipa GGD Šenčur je imela skoraj 50% met iz igre, na vsej tekmi pa je izgubila le sedem žog.

Trener GGD Šenčur, Konstantin Subotič: »Z zmago v Podčetrtku smo prišli do novih dveh točk. Kot ekipa smo dobro reagirali in s poštenim odnosom nam je uspelo. Čestitke vsem skupaj za prikazano igro. Pred nami je teden izločilnih bojev. Misli in energijo pa usmerjamo na prvo četrtfinalno tekmo v Domžalah.«

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 71:84 (17:25, 18:20, 22:27, 14:12)

CELOTNA STATISTIKA

Z zmago v Podčetrtku smo prišli do novih 2 točk. Kot ekipa smo pokazali dobro reakcijo in s poštenim odnosom nam je uspelo. Čestitke vsem skupaj za prikazano igro. Pred nami je teden izločilnih bojev. Misli in energijo pa usmerjamo na prvo naslednjo tekmo v Domžalah.


ŠTEVILNE TEŽAVE PREPREČILE VIŠJI DOSEG ČLANSKE EKIPE

Letošnja sezona, močno pomešana z znano epidemiološko situacijo, je bila tako za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur kot tudi za ostale prvoligaše, v najmanjši meri dober preskus prilagodljivosti in vnaprejšnjem prejudiciranju, sicer številnih nepričakovanih zapletov. V deset članski prvi ligi je še pred novim letom zaradi finančnih težav s tekmovanjem končala ekipa Koper Primorska, ki je do takrat odigrala kar nekaj tekem in na določen način porušila dosedanji del lige. Koprske zmage so se spremenile v poraze, vsi do tedanji uspehi proti Koprčanom, pa so zbledeli in šli v pozabo. Potrebno se je bilo sprijazniti in spoštovati odločitev KZS, čeravno je usoden zdrs koprskega prvoligaša močno vplivala na širšo kakovost slovenske klubske košarke.

Članska ekipa je pod vodstvom Konstantina Subotiča odlično igrala prvi del prvenstva in le tega končala na drugem mestu, takoj za ABA ligašem Krko. GGD Šenčur je v tem delu lige postavil nov klubski mejnik, saj se je sploh prvič uvrstil v Ligo za prvaka petih ekip. V preteklosti je članom že uspelo priti v Ligo za prvaka, a je bilo v sezoni 2017/18 v igri osem ekip – člani so bili peti po rednem delu.. Letošnji rezultat je plod dobrega dela in kakovostne izbire igralskega kadra. Nedvomno ambiciozne načrte kroji tudi sreča, saj v ekipi, z izjemo korona vpliva, ni bilo težjih poškodb. Po razpadu Kopra Primorske se je moštvu ponovno pridružil Matej Rojc in dodal vrednost pred nadaljevanjem prve lige. Člani so v prvem delu 1. skl dosegli 13 zmag in pet porazov. Od 13-ih zmag velja poudariti domačo zmago proti Krki, domžalski Helios pa so člani premagali tako v Domžalah kot tudi v športni dvorani Šenčur.

Pred začetkom Lige za prvaka, se je petim najboljšim ekipa pridružila še Cedevita Olimpija. GGD Šenčur pa je ob drugem mestu pustil odličen vtis tudi v prenekateri statistični prvini. Dino Murić je bil najboljši igralec prvega dela lige (12 dvojnih dvojčkov), kar mu je uspelo že tretjič. Eden od najboljši treh krilnih igralcev lige je postal Ramo Rizvić, drugi najboljši strelec trojk v ligi pa je bil Nejc Martinčič. Ekipa je bila po rednem delu prvenstva celo ocenjena z najvišjim indexom, prav tako je bila na prvem mestu pri ukradenih žogah in pri razmerju ukradene/izgubljene žoge. Jan Novak in Matej Rojc sta bila najboljši branilski par v obrambnih nalogah, Jan pa je pristal na 3. mestu po številu asistenc na tekmo.

Konec februarja se je po delnem mrku zaradi zaprtja države, začela Liga za prvaka, v katero so zagotovo najbolj pripravljeni vstopili vsi trije ABA ligaši, saj vsi ostali klubi niso smeli trenirati. GGD Šenčur je začel s presenetljivim porazom proti mladi ekipi Cedevite Olimpije, po katerem se je ekipa hitro pobrala in že na naslednji tekmi pošteno porazila Podčetrtek. Bolj kot na treninge in tekme so misli uhajale k igralcem, ki so zaradi poškodb zapuščali vedno bolj Šenčurjevo ekipco. Zlom prsta je s parketa oddaljil Rama Rizvića, kmalu zatem je zaradi težav s kolenom sezono zaključil še Dino Murić. Da oskrunjenje ekipe še ni bilo dovoljšne, je v ekipo vstopil covid. Sledilo je nespoštovanje ukrepov zaradi pozitivnih primerov v ekipi in GGD Šenčur je hočeš nočeš moral igrati tekme, tudi brez petih igralcev. V končnici Lige za prvaka je na tekmi proti Krki hudo padel David Kralj, v četrtfinalu pa je ekipa ostala še brez  Nejca Martinčiča.

V drugem delu prvenstva, torej v Liga za prvaka je oslabljena četica GGD Šenčur zmagala trikrat in zabeležila sedem porazov, kar jo je na koncu pripeljalo na peto mesto in posledično četrtfinalni obračun z ABA drugoligašem, ekipo Helios Suns.

Četrtfinalni obračun proti Helios Suns se je končal po treh tekmah z 2:1 v zmagah za domžalsko ekipo. Jan Novak, David Kralj, Jan Strmčnik, Matej Rojc, Dražen Bubnić, Hasan Rizvić in Srdjan Tešić so se trudili in navkljub izčrpanosti imeli priložnost za polfinale. Zadnji napad je bil Šenčurjev. Zadnja žoga in zadnji met. Žal je žoga za las zgrešila notranjost obroča in nadvse marljiva in borbena ekipa je obstala pred polfinalom. 

Če potegnemo črto. GGD Šenčur še nikoli ni bil nad drugem mestu po rednem delu prvenstva in še nikoli ni bil tako blizu polfinalu, kjer bodo igrali Cedevita Olimpija, Helios Suns, Krka in Rogaška.

Konstantin Subotič: »Bili smo zelo blizu, a nagrade za super sezono žal nismo dobili. To je šport. Odločitev je padla v sami končnici, ena žoga je bila dovolj za zmago Heliosa, za kar jim športno čestitamo. Serija treh tekem je bila zanimiva in z malo športne sreče bi lahko bilo drugače. Poznala se je odsotnost naših pomembnih igralcev, a ekipa je zbrala vse moči in dokazala, da se s pravim pristopom da narediti veliko. Zahvaljujem se vsem igralcem za odličen odnos in borbo do zadnjega. Že dolgo nisem treniral take skupine pravih športnikov, ki so za barve kluba vsakič znova dajali svoj maksimum, ne glede na vse objektivne težave. Zahvala gre tudi Domnu, Marku in Luki za dobro energijo in vložen trud.«

Jan Novak: »Čestital bi rad celotni ekipi za borbo do zadnje sekunde. Na koncu nam je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo malo športne sreče. Skozi celotno sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, poškodbe nekaterih pomembnih igralcev pa so se poznale pri zmanjšani rotaciji. Prepričan sem, da bi z njihovo pomočjo zmagali še kakšno tekmo več in uresničili naš cilj - igranje v polfinalu. Ekipi Heliosa želim uspešno nadaljevanje sezone.«


GGD ŠENČUR ZGREŠIL MET ZA ZMAGO

Košarkarji Helios Suns so tretji polfinalisti lige Nova KBM. Potem ko sta Cedevita Olimpija in Rogaška v dveh tekmah opravili nalogi proti Hopsom Polzeli oziroma Termam Olimia, so Domžalčani v odločilni tretji tekmi izkoristili prednost domače dvorane in v tesni končnici premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur z 68:66. Helios Suns se bo v polfinalu, ki se prav tako igra na dve zmagi, pomeril z Ljubljančani. Helios Suns je do zmage prišel po preobratu v drugem polčasu. S precej boljšo obrambo kot v prvem delu je z delnim izidom 20:5 nadoknadil trinajst točk zaostanka iz 24. minute (47:34). Kljub dejstvu, da so Gorenjci v slabih devetih minutah dosegli le pet točk, so imeli v nervozni končnici priložnost za zmago. Devetdeset sekund pred koncem tekme je bil izid izenačen na 64:64. Urban Oman je zadel trojko za vodstvo domačih, na drugi strani je znižal Srdjan Tešić, mladi Tibor Mirtič pa je zadel le enega od dveh prostih metov. Gorenjska gradbena družba Šenčur je krenil v zadnji napad, Jan Novak je poskusil z metom za tri točke, vendar žoga ni šla skozi mrežico, Ob zvoku sirene je poskušal tudi David Kralj, a je bil njegov met nekoliko prepozen.

Pri domačih sta skoraj dve tretjini vseh točk dosegla Tadej Ferme (21 točk, trojke 5:8) ter Urban Oman (20 točk, met iz igre 7:8). V vrstah gostov je Jan Novak prispeval 16 točk (8 podaj, 5 skokov), trinajst pa Hasan Rizvić.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Bili smo zelo blizu, a nagrade za super sezono žal nismo dobili. To je šport. Odločitev je padla v sami končnici, ena žoga je bila dovolj za zmago Heliosa, za kar jim športno čestitamo. Serija treh tekem je bila zanimiva in z malo športne sreče bi lahko bilo drugače. Poznala se je odsotnost naših pomembnih igralcev, a ekipa je zbrala vse moči in dokazala, da se s pravim pristopom da narediti veliko. Zahvaljujem se vsem igralcem za odličen odnos in borbo do zadnjega. Že dolgo nisem treniral take skupine pravih športnikov, ki so za barve kluba vsakič znova dajali svoj maksimum, ne glede na vse objektivne težave. Zahvala gre tudi Domnu, Marku in Luki za dobro energijo in vložen trud.

Jan Novak: »Čestital bi rad celotni ekipi za borbo do zadnje sekunde. Na koncu nam je za uvrstitev v polfinale zmanjkalo malo športne sreče. Skozi celotno sezono smo imeli veliko vzponov in padcev, poškodbe nekaterih pomembnih igralcev pa so se poznale pri zmanjšani rotaciji. Prepričan sem, da bi z njihovo pomočjo zmagali še kakšno tekmo več in uresničili naš cilj - igranje v polfinalu. Ekipi Heliosa želim uspešno nadaljevanje sezone.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 68:66 (15:22, 15:16, 18:14, 20:14)

Helios Suns: Ferme 21, Mirtić 1, Bratec 4, Oman 20, Sekulović 4, Lorbek 7, Mahkovic 9, Keely 2.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Rizvić 13, Bubnić 6, Novak 16, Rojc 9, Kralj 6, Tešić 10, Strmčnik 6.

STATISTIKA


GGD ŠENČUR V ČETRTFINALU IZENAČIL PROTI HELIOSU 

Odločitev o četrtfinalistu iz dvoboja Helios Suns - Gorenjska gradbena družba Šenčur bo padla na tretji tekmi v soboto ob 16.15, v Domžalah. Helios Suns je prvo tekmo dobil s 70:62, Gorenjska gradbena družba Šenčur pa drugo na svojem parketu s 70:56.

Gorenjci so do zmage prišli povsem zasluženo, saj so vodili večji del srečanja, predvsem pa so bili prepričljivo boljši v bitki pod obročema. Skok so dobili kar z 48:28. Gorenjska gradbena družba Šenčur je v napadu ujel 15 žog, Helios Suns zgolj tri.

Posledično so domači zlahka ustavili poskus preobrata gostov, ki so se ob izteku tretje četrtine približali na 52:46. V nekaj minutah so Šenčurjevi košarkarji prednost povišali na 64:48 in tekmo mirno pripeljali do konca.

Jan Novak je bil s 14 točkami, 7 skoki ter prav toliko podajami najbolje ocenjeni igralec tekme (26). Dražen Bubnić je dosegel 13 točk, po 11 pa sta jih zbrala še Hasan  Rizvić in David Kralj. Tokrat je bil izjemen mladi Srdjan Tešić, ki je ob osmih točkah nabral še zanj rekordnih 14 skokov.

Konstantin Subotič: »V zelo zahtevni tekmi smo povsem zasluženo zmagali. Iskreno čestitam igralcem za prikazano igro, saj so dali svoj maksimum, kar je zame najpomembnejše. Žal je predčasno zaradi poškodbe parket zapustil Martinčič in to je za našo ekipo še en udarec pred nadaljevanjem. Kljub vsem težavam smo v igri za polfinale. Moramo se dobro odpočiti in čim boljše pripraviti za soboto.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) : HELIOS SUNS (4) 70:56 (12:16, 27:14, 14:16, 17:10)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 11, Bubnić 13, Novak 14, Rojc 2, Martinčič 5, Kralj 11, Tešić 8, Strmčnik 6.

Helios Suns: Ferme 15, Bratec 3, Oman 2, Sekulović 14, Mahkovic 15, Prepelič 4, Keely 3.

statistikaHELIOS ZASLUŽENO VODI V ČETRTFINALU

Čeprav sta si ekipi v letošnji sezoni razdelili izkupiček na medsebojnih tekmah, se pravi, da je vsaka dobila po dva dvoboja, in je bilo zato pričakovati izenačen prvi četrtfinalni obračun, je Helios Suns zanesljivo prišel do vodstva z 1:0. Druga tekma v Šenčurju bo v četrtek, 6. maja, ob 18.30.

Domžalčani so unovčili dejstvo, da so nastopili v polni postavi, medtem ko sta pri Gorenjcih znova manjkala ključna posameznika Dino Murić in Ramo Rizvić. Helios Suns je vodil od prve do zadnje minute, odločilno prednost pa si je priigral v drugi četrtini, ki jo je dobil z 22:11. V zadnjih desetih minutah je Gorenjska gradbena družba Šenčur precej omilil poraz; Helios je namreč že vodil s 25 točkami prednosti.

Pri domačih se je vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce - po 12 točk sta zbrala Reginald Keely in Mihailo Sekulović, na drugi strani pa sta jih po enajst vknjižila Dražen Bubnić in David Kralj.

Konstantin Subotič: »Ekipa Heliosa si je z dobro igro priigrala visoko prednost, mi pa smo predvsem v zadnji četrtini z veliko truda in energije uspeli zmanjšati razliko. Naredili smo preveč napak, izgubljene žoge so nas drago stale in zmaga je zasluženo ostala v Domžalah. V četrtek imamo novo priložnost, da z bolj odločno in borbeno igro pokažemo naš pravi obraz ter pridemo do tako željene zmage.«

HELIOS SUNS (4) : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR (5) 70:62 (17:12, 22:11, 16:11, 15:28)

Helios Suns: Ferme 7, Bratec 11, Oman 8, Šikanič 3, Sekulović 12, Lorbek 4, Mahkovic 8, Vujasinović 3, Hirschmann 2, Keely 12.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 6, Rojc 8, Bubnić 11, Novak 10, Martinčič 9, Fifolt 2, Kralj 11, Tešić 2, Strmčnik 3.

Statistika