DOMOV

16.03.2023 | SLABI PROSTI METI OB PORAZU V ŠKOFJI LOKI

SLABI PROSTI METI OB PORAZU V ŠKOFJI LOKI

Škofjeločani so glede na stanje na lestvici v 20. kolu Lige Nova KBM pripravili presenečenje. Ekipa z dna lestvice je premagala tretjeuvrščenega. Domačini, ki so pred tem doživeli dva zaporedna poraza, so do pomembne zmage v boju za obstanek prišli na račun bolj borbene in željne predstave, s katero so si predvsem ob koncu tretje četrtine priigrali prednost, ki je niso več izpustili iz rok.

GGD Šenčur je imel pred tem štiri zmage na petih tekmah, po skupno devetem porazu pa še vedno ostaja tretji na lestvici lige Nova KBM. Tam ima štiri točke zaostanka za Heliosom in pet za Krko. Prvi polčas je minil v bolj ali manj izenačeni predstavi, v kateri sta obe ekipi imeli svoje minute. Največ, za sedem točk, so vodili gosti, ki pa so imeli v drugi četrtini kar nekakšen strelski mrk, tako da so na glavni odmor šli domačini s prednostjo petih točk (36:31). V tretji četrtini so domači košarkarji prišli tudi do 11 točk prednosti, medtem ko GGD Šenčur nič ni šlo od rok, niti prosti meti, ki so jih dotlej metali 3:11, na koncu pa 10:21.

V uvodu zadnjih desetih minut so Škofjeločani pobegnili za 12 točk, toda GGD Šenčur se ni vdal in se držal na ulovljivi razliki. Ko pa je Greene minuto in pol pred koncem ob polaganju zadel še dodaten prosti met, je prednost znašala devet točk. To pa je bil dovolj velik zalogaj za relativno mirno končnico.

Pri domačih, ki so sicer izgubili kar 21 žog (deset več kot tekmeci), je bil z 20 točkami najboljši Javon Greene, pri gostih pa sta 15 točk zbrala Srdjan Tešić in Armin Hrštić, med tem, ko je bil Dino Murić s 13 skoki najboljši skakalec tekme.

GGD Šenčur bo 19. marca gostil Krko.

LTH CASTINGS - GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 81:74 (16:20, 20:11, 24:18, 21:25) 

LTH Castings: Čibej 4 (4:4), Ristić 4, Bilić 18 (6:6), Greene 20 (3:3), Kegler 13 (5:7), Jugovic 11 (4:4), Grum 3 (1:1), Milašinović 3, Rodič 5 (0:3).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 12 (3:4), Tešić 15 (0:1), Rojc 6 (2:4), Murić 7 (1:4), Malovčič 2, Novak 11 (0:3), Hrštić 15 (2:3), Walford 4 (2:2), Ahmedović 2.

CELOTNA STATISTIKA

09.03.2023 | VZPONI IN PADCI, A NA KONCU ŠTEJE LE ZMAGA

VZPONI IN PADCI, A NA KONCU ŠTEJE LE ZMAGA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so na zadnjem turnirju v Širokem Brijegu prišli do četrte zmage, tokrat po dramatični končnici proti hrvaški ekipi iz Velike Gorice. Čeprav večji del tekme prosti meti niso bili najbolj natančni, a ob koncu tekme so prav ti odločili zmagovalca v prid košarkarjev iz Šenčurja. Štirje igralci so dosegli vsaj deset točk, še trije pa skoraj deset.  Ekipna igra je pripeljala do četrte zmage s 74:72, kar pomeni potrditev končnega deseta mesta v ABA 2 ligi, kar je za novinca dober uspeh. Ne glede na rezultat zadnje tekme proti Borcu iz Banje Luke, bo to mesto tudi ostalo.

Do polčasa (37:37) si nobena od ekip ni uspela priigrati vidnejše prednosti. V nadaljevanju je večji del vodila Gorica, s košem Srdjana Tešića, pa si je GGD Šenčur ob koncu tretje četrtine priigral minimalno prednost (58:57). Šenčurjeva četica je prvi resen napad prikazala po štirih minutah zadnje četrtine, ko je za vodstvo z 68:60 zadel Emir Ahmedović. Gorica je z delnim izidom 0:7 prišla na minimalen zaostanek. Ko je Gaber Ožegovič dosegel koš in kasneje zadel en prosti met, je izgledalo, da je hrvaška ekipa izgubila upanje. Nekaj napak GGD Šenčur in Gorica ja dosegla pet zaporednih točk ter konkretno zapretila slovenski ekipi. Deset sekund pred koncem je Dino Murić zadel dva prosta meta, pri Gorici pa je za zmago trojko zgrešil Uljarević.  

Miljan Pavković: »Nekajkrat smo imeli osem točk prednosti in namesto, da bi prelomili tekmo, smo naredili nekaj začetniških napak. Dobro je, ker smo tekmo zmagali in pričakujemo naslednjo tekmo proti Borcu.«

Foto: NLB ABA liga/Dragana Stjepanović


08.03.2023 | TRETJA ZMAGA V ABA 2 LIGI IN REKORD AHMEDOVIĆA

TRETJA ZMAGA V ABA 2 LIGI IN REKORD AHMEDOVIĆA

Zadnji letošnji turnir ABA 2 lige se je v Širokem Brijegu začel odlično za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Pred tekmo z ekipo Vrijednosnice Osijek je trener GGD Šenčur Miljan Pavković dejal, da je to napadalno talentiran nasprotnik, a po meri tretjeuvrščeni ekipi slovenskega prvenstva. Emir Ahmedović je dosegel 21 točk, kar je njegov letošnji rekord in pri tem ujel devet odbitih žog. Odličen je bil tudi Lucas Walford, ki je s petimi blokadami postregel s so-najboljšim rezultatom v letošnji sezoni ABA 2 lige. Pet blokad je zabeležil tudi Dušan Tanasković (Borac).

Večji del tekme je največ težav GGD Šenčur povzročal Američan pri Osijeku Christian Bradford, ki je dosegel 29 točk in bil nevaren z vseh možnih položajev. Le 185 cm visoki košarkar iz Chicaga je zadel tri trojke, bil nevaren ob prodorih, zadel je osem prostih metov in podelil osem asistenc. Ne glede na odlično igro Američana, pa je bil GGD Šenčur skakalno nekaj boljši, predvsem pa je bila obramba v drugem polčasu čvrsta, okretna in je reagirala pravočasno. Ob polčasu je Osijek vodil s 44:42, v 23. minuti pa so gorenjski košarkarji izenačili in do konca tretje četrtine povedli za sedem (67:60). V tem delu igre je zelo dobro svoje delo opravil 19 letni Milutin Vidić, ki je nadomestil poškodovanega Jana Novaka in dal ter odigral svojo vlogo. Vidić je dosegel 6 točk in dodal dve asistenci, kar je njegov najboljši dosežek v letošnji sezoni. V zadnji četrtini je GGD Šenčur povedel za 14 točk, ob koncu je Osijek uspel le razpoloviti zaostanek.

Zmaga s 84:77 je zaslužena, saj je ob odsotnosti Novaka in Malovčiča prav vsak dodal svoj delež za tretjo letošnjo zmago v ABA 2 ligi. Ahmedovićev, Walfordov in Vidićev rekord sezono so dopolnili Gaber Ožegovič (14 točk + 8 skokov), Dino Murić (12 točk + 7 skokov), Matej Rojc (12 točk + 4 asistence).

V sredo, 8.3. bo ob 18h nasprotnik GGD Šenčur hrvaška Gorica, v petek, 10.3. pa ob 21h banjaluški Borac.

Miljan Pavković, trene GGD Šenčur: »Lahkih tekem v ABA 2 ligi ni. Osijek je tudi danes pokazal, to kar vemo že od začetka letošnje sezone. To je ekipa, ki igra borbeno, se ne predaja do konca in v vsaki tekmi ji zmanjka le malo do zmage. S prihodom Dina Butorca so dvignili kakovost in predvsem napadalni talent. Mi smo odigrali dobro tekmo in potrpežljivo čakali na svojo priložnost. To smo izkoristili in zasluženo zmagali

Srdjan Helbich, trener Vrijednosnice Osijek: »Čestitam Šenčurju za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave z njihovo igro pod košem, v drugem je bilo bolje. Zgrešili smo preveč prostih metov. Moramo se truditi in napredovati, da bi lahko igrali na tem nivoju

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 77:84 (23:20, 21:22, 16:25, 17:17)

STATISTIKA

Foto: NLB ABA LIGA/Dragana Stjepanović


05.03.2023 | DINO MURIĆ DO NOVEGA DVOJNEGA DVOJČKA

DINO MURIĆ DO NOVEGA DVOJNEGA DVOJČKA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so še drugič v zadnjem mesecu dni premagali Hopse s Polzele. Tako so se jim oddolžili za poraz na prvi tekmi konec novembra lani. GGD Šenčur je po četrti zmagi na zadnjih petih tekmah Lige Nova KBM pri izkupičku 11-8, kar še vedno pomeni čvrsto tretje mesto.

Varovanci trenerja Miljana Pavkovića so povedli v osmi minuti in prednosti niso več izpustili iz rok. Zaradi napak v obrambi in štirih napadalnih skokov Hopsov, je bilo po prvem polčasu le štiri točke prednosti za domače. Zmagovalec je bil dokončno odločen v tretji četrtini, ki jo je GGD Šenčur dobil s 27:8, gostje pa so le trikrat zadeli iz igre. Večji del drugega polčasa so domači košarkarji vodili z 20 in več točkami razlike.  Zanimivo, da so se prav vsi igralci obeh moštev, ki so stopili na parket, vpisali med strelce. Pri GGD Šenčur se je z novim dvojnim dvojčkom izkazal Dino Murić (17 točk, 13 skokov), ki je bil tudi najboljši v asistencah (6), dvomesten pa je bil tudi Lucas Walford (12 točk). Domači so imeli pet skokov in kar osem asistenc več od gostov s Polzele. 

GGD Šenčur bo v 20. krogu Lige Nova KBM gostoval v Škofji Loki (13. 3.).

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Moram reči, da je bil prvi polčas malce slabši, saj smo izgubili nekaj žog, naredili nekaj obrambnih napak, dovolili Hopsom 4 napadalne skoke ter jim dali možnosti, da ohranjajo rezultatski stik z nami. V tretji četrtini smo zaigrali, tako kot bi morali že od začetka. Bili smo agresivni in ustavili smo njihove zunanje igralce. Naredili smo veliko prednost in jo brez težav ohranili do konca tekme. Naši nosilci igre so pokazali dobro energije, med tem, ko pri nekaterih igralcev s klopi, predvsem v obrambi, tega nisem zaznal. Pričakujem pravilno reakcijo že na zadnjem turnirju regionalne lige."

Matjaž Čuješ, trener KD Hopsi Polzela: “Najprej čestitke ekipi Šenčurja na zasluženi zmagi. Igrali smo dobro prvi polčas v tretji četrtini so nas z agresivno obrambo prisili na zgrešene mete, izgubljene žoge in naredili razliko, ki je bila prevelika, da bi jo uspeli nadoknadit. Šenčur je dokazal, da so zasluženo na tretjem nestu. Naredili bomo vse, da dvignemo igro in poskušamo zmagat na naslednji tekmi.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HOPSI POLZELA 83:68 (20:14, 21:23, 27:8, 15:23)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 6, Tešić 4, Rojc 9 (4:4), Murić 17 (2:4), Martinčič 7 (2:2), Hrštić 6 (3:3), Varagič 6, Malovčič 5 (1:2), Rudovič 3, Walford 12 (0:1), Ahmedović 8.

Hopsi Polzela: Steblovnik 2, Pešak 13 (4:4), Besedić 14 (1:2), Glavan 9 (6:6), Vranjkovič 6 (0:1), Regoršek 2, Grušovnik 8 (2:2), Goltnik 2, Vasilić 9 (3:5), Pelko 3 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA


20.02.2023 | CEDEVITA OLIMPIJA BOLJŠA V POLFINALU POKALA SPAR

CEDEVITA OLIMPIJA BOLJŠA V POLFINALU POKALA SPAR

V finalu zaključnega turnirja Pokala Spar bodo igrali košarkarji Helios Suns in Cedevite Olimpije. Domžalčani so v polfinalu premagali Terme Olimia s 87:82, Ljubljančani pa so bili boljši od Gorenjske gradbene družbe Šenčur z 90:69.

Košarkarji GGD Šenčur so bili enakovreden tekmec do polčasa, saj je favorizirana Cedevita Olimpija imela le pet točk naskoka (34:39). Tekmo je zelo podjetno začela gorenjska ekipa, k je s trojko Luka Rudoviča ter koši Gabra Ožegoviča in Mateja Rojca ter še dvema točkama Rudoviča povedla z 9:1. Po novem košu Ožegoviča je bilo že 11:2 in kmalu zatem 13:4. Nekaj višje vodstvo po prvi četrtini je preprečil Adams, ki je šest sekund pred koncem zadel s pol razdalje (19:16). Cedevita Olimpija je prvič povedla v 16. minuti, ko je Alen Omić dve od svojih 15 točk. Tik pred koncem druge četrtine so Zmaji povedli za sedem (31:39), odlično pa je odgovoril Armin Hrštić, ki je zadel eno od svojih dveh trojk. 

V drugem polčasu je Cedevita Olimpija le po minuti in pol prvič prišla do dvomestne prednosti (35:45), odpor GGD Šenčur pa je jakostno padel pred koncem tretje četrtine (43:60), ko je bilo jasno, da Ljubljančani ničesar ne bodo prepustili naključju. Ob vstopu v zadnji del tekme je bilo 50:68, kmalu zatem celo 50:73. Štiri minute pred koncem je Hrštić zadel pet točk zapored, zadnji dve točki za GGD Šenčur pa je s prostima metoma dosegel Emir Ahmedović.

GGD Šenčur je imel 44% met iz igre, Cedevita Olimpija 52%. V skokih je bil boljši GGD Šenčur (36/31), a je Cedevita Olimpija imela več asistenc (15/21), zadela več trojk (5/10) in imela manj izgubljenih žog (14/9). Gaber Ožegovič in Alen Malovčič sta bila z 12 točkami najbolj razpoložena pri gorenjski ekipi, pri ljubljanski pa Amar Alibegović (17) in Omić (15).

CEDEVITI OLIMPIJI 22. NASLOV PRVAKA

V finalu je Cedevita Olimpija strla še odpor Helios Suns in z zmago z 81:70 še 22-ič osvojila pokalno lovoriko. Pri zmagovalcih je bil v finalu najboljši strelec Yogi Ferrell (18 točk), pri Domžalčanih pa Blaž Mahkovic (22). Najboljši igralec zaključnega turnirja pokala Spar je postal Alen Omić.

STATISTIKA

Izjave po polfinalni tekmi GGD Šenčur – Cedevita Olimpija:

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Imeli smo moči za prvi polčas. Cedevita Olimpja je bolj kakovostna ekipa in ima daljši spisek igralcev, kar se je pokazalo v tretji četrtini, ko je zlomila naš odpor. Mi smo se borili, ampak zmaga je zasluženo pripadla Cedeviti Olimpiji."

Matej Rojc, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Pričakovali smo težko tekmo. Vemo, kdo je Olimpija, kakšne igralce ima in katera tekmovanja igra. V prvem polčasu smo igrali dobro in imeli energijo v napadu in obrambi. V drugem polčasu je Cedevita Olimpija pokazala, da je bolj kakovostna in je zasluženo zmagala."

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije: “Moramo biti zadovoljni, na koncu smo prišli do dokaj lahke zmage. Začeli smo počasi in zaspano, zbudili smo se v pravem trenutku. Pomembna zmaga, jutri je na sporedu finale. Jutri pričakujemo težko tekmo, Helios je odlična ekipa, imajo odlične strelce. Danes in jutri se moramo pripraviti in narediti vse, da pokal ostane v Ljubljani.”

Matic Rebec, igralec Cedevite Olimpije: “Prišli smo z enim ciljem, da osvojimo Pokal Spar. Začeli smo mehko, kar je Šenčur izkoristil, ampak v drugem polčasu smo strnili vrste in zasluženo zmagali. Mislim, da je Helios neugodna ekipa, po mojem mnenju veliko boljša od Šenčurja, gotovo nas jutri čaka zahtevna naloga. Moramo se regenerirati in jutri nastopiti maksimalno.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : CEDEVITA OLIMPIJA 69:90 (19:16, 15:23, 16:29, 19:22)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 3 (1:2), Ožegovič 12, Tešić 7, Rojc 5 (3:4), Murić 1 (1:2), Hrstić 8, Malovčič 12 (3:4), Rudovič 5, Walford 8 (2:2), Ahmedović 8 (2:2).

Cedevita Olimpija: Rebec 11 (2:4), Ferrell 4 (1:1), Radović 7, Alibegović 17 (4:6), Murić 8, Mulalić 6, Adams 4, Kosi 2, Matković 10, Omić 15 (7:8), Dragić 6 (2:3).

STATISTIKA


SLABI PROSTI METI OB PORAZU V ŠKOFJI LOKI

Škofjeločani so glede na stanje na lestvici v 20. kolu Lige Nova KBM pripravili presenečenje. Ekipa z dna lestvice je premagala tretjeuvrščenega. Domačini, ki so pred tem doživeli dva zaporedna poraza, so do pomembne zmage v boju za obstanek prišli na račun bolj borbene in željne predstave, s katero so si predvsem ob koncu tretje četrtine priigrali prednost, ki je niso več izpustili iz rok.

GGD Šenčur je imel pred tem štiri zmage na petih tekmah, po skupno devetem porazu pa še vedno ostaja tretji na lestvici lige Nova KBM. Tam ima štiri točke zaostanka za Heliosom in pet za Krko. Prvi polčas je minil v bolj ali manj izenačeni predstavi, v kateri sta obe ekipi imeli svoje minute. Največ, za sedem točk, so vodili gosti, ki pa so imeli v drugi četrtini kar nekakšen strelski mrk, tako da so na glavni odmor šli domačini s prednostjo petih točk (36:31). V tretji četrtini so domači košarkarji prišli tudi do 11 točk prednosti, medtem ko GGD Šenčur nič ni šlo od rok, niti prosti meti, ki so jih dotlej metali 3:11, na koncu pa 10:21.

V uvodu zadnjih desetih minut so Škofjeločani pobegnili za 12 točk, toda GGD Šenčur se ni vdal in se držal na ulovljivi razliki. Ko pa je Greene minuto in pol pred koncem ob polaganju zadel še dodaten prosti met, je prednost znašala devet točk. To pa je bil dovolj velik zalogaj za relativno mirno končnico.

Pri domačih, ki so sicer izgubili kar 21 žog (deset več kot tekmeci), je bil z 20 točkami najboljši Javon Greene, pri gostih pa sta 15 točk zbrala Srdjan Tešić in Armin Hrštić, med tem, ko je bil Dino Murić s 13 skoki najboljši skakalec tekme.

GGD Šenčur bo 19. marca gostil Krko.

LTH CASTINGS - GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 81:74 (16:20, 20:11, 24:18, 21:25) 

LTH Castings: Čibej 4 (4:4), Ristić 4, Bilić 18 (6:6), Greene 20 (3:3), Kegler 13 (5:7), Jugovic 11 (4:4), Grum 3 (1:1), Milašinović 3, Rodič 5 (0:3).

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 12 (3:4), Tešić 15 (0:1), Rojc 6 (2:4), Murić 7 (1:4), Malovčič 2, Novak 11 (0:3), Hrštić 15 (2:3), Walford 4 (2:2), Ahmedović 2.

CELOTNA STATISTIKA


VZPONI IN PADCI, A NA KONCU ŠTEJE LE ZMAGA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so na zadnjem turnirju v Širokem Brijegu prišli do četrte zmage, tokrat po dramatični končnici proti hrvaški ekipi iz Velike Gorice. Čeprav večji del tekme prosti meti niso bili najbolj natančni, a ob koncu tekme so prav ti odločili zmagovalca v prid košarkarjev iz Šenčurja. Štirje igralci so dosegli vsaj deset točk, še trije pa skoraj deset.  Ekipna igra je pripeljala do četrte zmage s 74:72, kar pomeni potrditev končnega deseta mesta v ABA 2 ligi, kar je za novinca dober uspeh. Ne glede na rezultat zadnje tekme proti Borcu iz Banje Luke, bo to mesto tudi ostalo.

Do polčasa (37:37) si nobena od ekip ni uspela priigrati vidnejše prednosti. V nadaljevanju je večji del vodila Gorica, s košem Srdjana Tešića, pa si je GGD Šenčur ob koncu tretje četrtine priigral minimalno prednost (58:57). Šenčurjeva četica je prvi resen napad prikazala po štirih minutah zadnje četrtine, ko je za vodstvo z 68:60 zadel Emir Ahmedović. Gorica je z delnim izidom 0:7 prišla na minimalen zaostanek. Ko je Gaber Ožegovič dosegel koš in kasneje zadel en prosti met, je izgledalo, da je hrvaška ekipa izgubila upanje. Nekaj napak GGD Šenčur in Gorica ja dosegla pet zaporednih točk ter konkretno zapretila slovenski ekipi. Deset sekund pred koncem je Dino Murić zadel dva prosta meta, pri Gorici pa je za zmago trojko zgrešil Uljarević.  

Miljan Pavković: »Nekajkrat smo imeli osem točk prednosti in namesto, da bi prelomili tekmo, smo naredili nekaj začetniških napak. Dobro je, ker smo tekmo zmagali in pričakujemo naslednjo tekmo proti Borcu.«

Foto: NLB ABA liga/Dragana StjepanovićTRETJA ZMAGA V ABA 2 LIGI IN REKORD AHMEDOVIĆA

Zadnji letošnji turnir ABA 2 lige se je v Širokem Brijegu začel odlično za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Pred tekmo z ekipo Vrijednosnice Osijek je trener GGD Šenčur Miljan Pavković dejal, da je to napadalno talentiran nasprotnik, a po meri tretjeuvrščeni ekipi slovenskega prvenstva. Emir Ahmedović je dosegel 21 točk, kar je njegov letošnji rekord in pri tem ujel devet odbitih žog. Odličen je bil tudi Lucas Walford, ki je s petimi blokadami postregel s so-najboljšim rezultatom v letošnji sezoni ABA 2 lige. Pet blokad je zabeležil tudi Dušan Tanasković (Borac).

Večji del tekme je največ težav GGD Šenčur povzročal Američan pri Osijeku Christian Bradford, ki je dosegel 29 točk in bil nevaren z vseh možnih položajev. Le 185 cm visoki košarkar iz Chicaga je zadel tri trojke, bil nevaren ob prodorih, zadel je osem prostih metov in podelil osem asistenc. Ne glede na odlično igro Američana, pa je bil GGD Šenčur skakalno nekaj boljši, predvsem pa je bila obramba v drugem polčasu čvrsta, okretna in je reagirala pravočasno. Ob polčasu je Osijek vodil s 44:42, v 23. minuti pa so gorenjski košarkarji izenačili in do konca tretje četrtine povedli za sedem (67:60). V tem delu igre je zelo dobro svoje delo opravil 19 letni Milutin Vidić, ki je nadomestil poškodovanega Jana Novaka in dal ter odigral svojo vlogo. Vidić je dosegel 6 točk in dodal dve asistenci, kar je njegov najboljši dosežek v letošnji sezoni. V zadnji četrtini je GGD Šenčur povedel za 14 točk, ob koncu je Osijek uspel le razpoloviti zaostanek.

Zmaga s 84:77 je zaslužena, saj je ob odsotnosti Novaka in Malovčiča prav vsak dodal svoj delež za tretjo letošnjo zmago v ABA 2 ligi. Ahmedovićev, Walfordov in Vidićev rekord sezono so dopolnili Gaber Ožegovič (14 točk + 8 skokov), Dino Murić (12 točk + 7 skokov), Matej Rojc (12 točk + 4 asistence).

V sredo, 8.3. bo ob 18h nasprotnik GGD Šenčur hrvaška Gorica, v petek, 10.3. pa ob 21h banjaluški Borac.

Miljan Pavković, trene GGD Šenčur: »Lahkih tekem v ABA 2 ligi ni. Osijek je tudi danes pokazal, to kar vemo že od začetka letošnje sezone. To je ekipa, ki igra borbeno, se ne predaja do konca in v vsaki tekmi ji zmanjka le malo do zmage. S prihodom Dina Butorca so dvignili kakovost in predvsem napadalni talent. Mi smo odigrali dobro tekmo in potrpežljivo čakali na svojo priložnost. To smo izkoristili in zasluženo zmagali

Srdjan Helbich, trener Vrijednosnice Osijek: »Čestitam Šenčurju za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave z njihovo igro pod košem, v drugem je bilo bolje. Zgrešili smo preveč prostih metov. Moramo se truditi in napredovati, da bi lahko igrali na tem nivoju

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 77:84 (23:20, 21:22, 16:25, 17:17)

STATISTIKA

Foto: NLB ABA LIGA/Dragana StjepanovićDINO MURIĆ DO NOVEGA DVOJNEGA DVOJČKA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so še drugič v zadnjem mesecu dni premagali Hopse s Polzele. Tako so se jim oddolžili za poraz na prvi tekmi konec novembra lani. GGD Šenčur je po četrti zmagi na zadnjih petih tekmah Lige Nova KBM pri izkupičku 11-8, kar še vedno pomeni čvrsto tretje mesto.

Varovanci trenerja Miljana Pavkovića so povedli v osmi minuti in prednosti niso več izpustili iz rok. Zaradi napak v obrambi in štirih napadalnih skokov Hopsov, je bilo po prvem polčasu le štiri točke prednosti za domače. Zmagovalec je bil dokončno odločen v tretji četrtini, ki jo je GGD Šenčur dobil s 27:8, gostje pa so le trikrat zadeli iz igre. Večji del drugega polčasa so domači košarkarji vodili z 20 in več točkami razlike.  Zanimivo, da so se prav vsi igralci obeh moštev, ki so stopili na parket, vpisali med strelce. Pri GGD Šenčur se je z novim dvojnim dvojčkom izkazal Dino Murić (17 točk, 13 skokov), ki je bil tudi najboljši v asistencah (6), dvomesten pa je bil tudi Lucas Walford (12 točk). Domači so imeli pet skokov in kar osem asistenc več od gostov s Polzele. 

GGD Šenčur bo v 20. krogu Lige Nova KBM gostoval v Škofji Loki (13. 3.).

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Moram reči, da je bil prvi polčas malce slabši, saj smo izgubili nekaj žog, naredili nekaj obrambnih napak, dovolili Hopsom 4 napadalne skoke ter jim dali možnosti, da ohranjajo rezultatski stik z nami. V tretji četrtini smo zaigrali, tako kot bi morali že od začetka. Bili smo agresivni in ustavili smo njihove zunanje igralce. Naredili smo veliko prednost in jo brez težav ohranili do konca tekme. Naši nosilci igre so pokazali dobro energije, med tem, ko pri nekaterih igralcev s klopi, predvsem v obrambi, tega nisem zaznal. Pričakujem pravilno reakcijo že na zadnjem turnirju regionalne lige."

Matjaž Čuješ, trener KD Hopsi Polzela: “Najprej čestitke ekipi Šenčurja na zasluženi zmagi. Igrali smo dobro prvi polčas v tretji četrtini so nas z agresivno obrambo prisili na zgrešene mete, izgubljene žoge in naredili razliko, ki je bila prevelika, da bi jo uspeli nadoknadit. Šenčur je dokazal, da so zasluženo na tretjem nestu. Naredili bomo vse, da dvignemo igro in poskušamo zmagat na naslednji tekmi.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HOPSI POLZELA 83:68 (20:14, 21:23, 27:8, 15:23)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 6, Tešić 4, Rojc 9 (4:4), Murić 17 (2:4), Martinčič 7 (2:2), Hrštić 6 (3:3), Varagič 6, Malovčič 5 (1:2), Rudovič 3, Walford 12 (0:1), Ahmedović 8.

Hopsi Polzela: Steblovnik 2, Pešak 13 (4:4), Besedić 14 (1:2), Glavan 9 (6:6), Vranjkovič 6 (0:1), Regoršek 2, Grušovnik 8 (2:2), Goltnik 2, Vasilić 9 (3:5), Pelko 3 (1:2).

CELOTNA STATISTIKA