DOMOV

15.09.2023 | MILJAN PAVKOVIĆ: »VESELIM SE DELA Z NEKATERIMI NAJVEČJIMI TALENTI.«

MILJAN PAVKOVIĆ: »VESELIM SE DELA Z NEKATERIMI NAJVEČJIMI TALENTI.«

Sredi avgusta se je zbrala članska ekipa KK Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki jo bo še tretje leto vodil 42 letni Miljan Pavković. Lanska sezona je presegla vse pretekle okvire in ponesla GGD Šenčur najvišje doslej. Prihajajoča sezona 2023/24 bo še bolj izenačena, še posebej pa se cenjen srbski trener veseli dela z pomlajeno ekipo, v kateri je nekaj najbolj perspektivnih slovenskih igralcev.

V primerjavi z lansko sezono je članska ekipa kar precej spremenjena. Nekaj nosilcev in tvorcev lanskih uspehov ste zadržali, povečini pa so novinci precej mladi igralci. Kako bi opisali letošnjo zasedbo?

Miljan PAVKOVIČ: Res je, da smo precej spremenili ekipo. Večina, ki je ostala od lani je mlajših in imajo več letne pogodbe s KK Gorenjska gradbena družbo Šenčur. Naša ideja je bila, da enostavno pomladimo ekipo., da se ozremo k bolj talentiranim igralcem in njim damo priložnost. Okostje ekipe so košarkarji, ki imajo okrog 22, 23 let in z njimi bomo spremenili tudi način igranja. Zavedam se, da bo zaradi mladosti tudi precej nihanj v igri, ampak smo na to pripravljeni. Pred nami je zanimiva sezona in vesel sem, da bom lahko sodeloval in delal z nekaterimi večjimi slovenskimi talenti.

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe je imela v lanski sezoni s polfinalom državnega prvenstva, polfinalom pokala Spar in nastopom ter štirimi zmagami v ABA 2 ligi rekordno sezono. Kakšne so želje v prihajajoči sezoni?

Mi se ukvarjamo s športom in ambicije so prisotne v vsakem trenutku. Morda bomo dosegli še več kot prejšnjo sezono, zagotovo pa želimo ohraniti lanske dosežke. V tej sezoni bo težje doseči visoke cilje, a ne samo zato, ker imamo mi precej spremenjeno ekipo, tudi spremembe pri ostalih, tako v ABA ligi kot v slovenskem prvenstvu, narekujejo precejšnjo izenačenost. Naš glavni cilj je, da mladi igralci dobijo priložnost, na nas pa je, da jih naučimo, kako priložnosti izkoristiti. Bi pa še dodal, da je moj, recimo osebni cilj, da igralci GGD Šenčur postanejo reprezentanti, v mlajših selekcijah in tudi v članski ekipi. Že kar dolgo ni bilo reprezentanta iz košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur.

GGD Šenčur je odigral nekaj pripravljalnih tekem in ostaja precej zmeden občutek. Od minimalne zmage proti LTH Castingsu in Dubravi, do visokega poraza proti Krki in praktično dobljene tekme proti Cedeviti Olimpiji, ki jo je tik ob koncu s trojko odločil Justin Cobbs. 

To kar sem videl, sem tudi pričakoval. Imamo mlade igralce in posledično tudi nihanja v igri. Novi igralci imajo drugačne navade, ki se razlikujejo od koncepta, v napadu in obrambi, ki ga želim jaz. Potrebujemo čas, da se spravimo v red. Proti Škofji Loki smo igrali po štirih treningih in meni je bilo najbolj pomembno, da vidim energijo igralcev in kako hitro in na kakšen način reagirajo. Proti Krki, ki je čvrsta ekipa in ki igra ABA ligo, so se pojavile prve težave. Vsa ekipa, tudi mladi, so dojeli, kako je potrebno igrati. Treniramo vsak dan in mislim, da gremo po pravi poti. Igrali smo tudi proti  Cedeviti Olimpiji, ki je bila oslabljena, ampak mi je bilo všeč, kako so igralci reagirali, ker so bili bolj agresivni in so se borili. Ta tekma je prikaz, kako morajo moji igralci igrati ob začetku sezone.

Dve leti ste igrali v Šenčurju, potem ste bil trener mlajših kategorij in pomočnik Konstantinu Subotiću. Pred vami je tretja sezona v vlogi glavnega trenerja članske ekipe GGD Šenčur. Zdaj ste že skoraj Gorenjec. Kaj vas je pritegnilo, da ste vsa ta leta ostali v košarkarskem klubu GGD Šenčur?

Ko sem prišel prvo igralsko sezono, so me ljudje, ki še danes vodijo klub, sprejeli na lep način. Ta vtis je ostal in nadaljeval sem še drugo sezono, ki pa je bila zaradi poškodb precej slabša od prve. Po končani igralski karieri sem imel željo začeti s trenersko. Zahvala gre zagotovo klubu, ki mi je to omogočil. Bil sem izkušen košarkar, a trenerski novinec. Uvodno leto sem bil mladinski trener in pomočnik Kosti Subotiću. V tej sezoni sem resnično užival. Škoda, ker je vse skupaj prekinila pandemija. Po dodatnem letu, pa je sledilo povabilo, da vodim člansko ekipo. Kar GGD Šenčur morda razlikuje od ostalih klubov je to, da je pri vseh vodilnih ljudeh in sodelavcih glavno vodilo ljubezen do kluba. Vseskozi so tukaj, se borijo za klub in vsi, ki smo tukaj smo kot nekakšna družina. To mi je bilo všeč že prej in verjamem, da je to pot po kateri mora KK GGD Šenčur stopati še naprej.  

Pripravljalne tekme:

LTH Castings - GGD Šenčur 80:83

GGD Šenčur – Krka 60:94

GGD Šenčur – Dubrava 79:76

Cedevita Olimpija – GGD Šenčur 81:80

 

04.09.2023 | Košarka za fante od 1. do 6. razreda

Košarka za fante od 1. do 6. razreda

Začenjamo vpise za osnovnošolske otroke od 1. do 6. razreda, ki bodo s treningi začeli 3. oktobra in sicer v dveh terminih v športni dvorani Šenčur.

Torek, 15h do 16h

Četrtek, 14h do 15h

Košarka lahko postane najljubša dejavnost za otroke, sčasoma se lahko prelevi v ljubezen. Na treningih pod okriljem košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur bomo otrokom omogočili veliko gibanja, učenja, odličnega druženja in tudi tekmovanja. Naša želja je, da otroci vzljubijo gibanje med sovrstniki in da košarko spoznajo na prijazen način.

Košarkarski klub GGD Šenčur je nosilec dejavnosti košarka v občini Šenčur ter pod sovjim okriljem združuje vse starostne kategorije, ki igrajo košarko in tekmujejo na tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Informacije za vpis v šolo košarke:

kksencurggd@gmail.com

041 569 304 (Roman Horvat)

Vse o KK GGD Šenčur lahko najdete na profilih na facebooku in instagramu.

27.06.2023 | Rekordna sezona po rezultatih članske ekipe in po številu mladih košarkarjev

Rekordna sezona po rezultatih članske ekipe in po številu mladih košarkarjev

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur je v minuli sezoni postregel z nekaj dosežki, ki pričajo o stabilni rasti kluba, kot tudi o športnem zanimanju otrok. Le ti vsako leto bolj spremljajo uspehe članske ekipe, in hkrati številčno polnijo vse mlajše selekcije, ki delujejo v okviru kluba. 

Ne gre pozabiti, da je zrcalno delo kluba članska ekipa, ki bogati željo in voljo mlajših košarkarjev, brez katerih pa je klubska rast nemogoča. Člansko ekipo je odlično vodil Miljan Pavković, ki je z igralci postregel z zgodovinskim polfinalom v državnem prvenstvu, kjer je bila uspešnejša Cedevita Olimpija. Prav tako so bili Ljubljančani uspešnejši v polfinalu pokala Spar. GGD Šenčur je v minuli sezoni premierno tekmoval tudi v regionalni ABA 2  ligi in med regijsko konkurenco osvojil deseto mesto.

Eden od pomembnih razlogov za povečanje zanimanja za košarko pri mladih so tudi omenjeni uspehi, ki spodbujajo otroke, da se ukvarjajo s košarko. GGD Šenčur s košarkarskimi aktivnosti spremlja že devet, deset letne otroke in jim nudi termine za šport, za igranje in veselje. Najbolj pomemben cilj ukvarjanja s športom ni doseganje odličnih rezultatov in za vsako ceno premagati nasprotnika, pač pa dokazati, da je življenje lahko bogato tudi brez digitalnega sveta. Za najmlajše v klubu je v zadnji sezoni skrbel Luka Mežan. Za zadnjo triado osnovnošolcev sta bila odgovorna Gal Sekne in Shemsije Stublla, za malce bolj odgovorno delo in skrbno treniranje pa Marko Roner (U16), Jaka Hladnik (U18) in Simon Kuhar (U20). Želimo si, da bi v naslednjem šolskem letu še povečali trenutno število 120 otrok, ki bodo zagotovo uživali v raznovrstnih košarkarskih dejavnostih, tako na treningih, tekmah, tradicionalnih turnirjih, božičnim druženjem in predvsem s sklepanjem novih prijateljstev.

09.06.2023 | JAKA HLADNIK TRENER KOŠARKARSKE REPREZENTANCE GLUHIH

JAKA HLADNIK TRENER KOŠARKARSKE REPREZENTANCE GLUHIH

Slovenska moška reprezentanca gluhih bo od 13. do 24. junija tekmovala na svetovnem prvenstvu. Soočenje najboljših reprezentanc na svetu bo v Heraklionu na grškem otoku Kreta. Žreb je Sloveniji določil skupino B v kateri so še ZDA, Izrael in Hong Kong. Dve najboljši reprezentanci iz štirih skupin se bosta uvrstili v četrtfinale.

Slovenska reprezentanca se je predstavila na novinarski konferenci, kjer je ekipi vse dobro zaželel predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Damijan Lazar, prav tako jih pozdravil vodja NLB košarkarske lige na vozičkih Gregor Gračner.

Reprezentanco gluhih sestavljajo: kapetan Miha Zupan, Saša Lukić, Miha Jakofčič, Jan Orešnik, Jaka Markovič, Peter Ranković, Damjan Šebjan, Domen Starc, Matic Makuc, Klemen Javornik, Aleksandar Perić in Albert Bijol.

Glavni trener Jaka Hladnik bo v strokovni ekipi imel še pomočnika Igorja Cesarja, fizioterapevtko Lauro Švarc in vodjo reprezentance Antona Petriča. 

Zadnji veliki uspeh je lanska zmaga na SP v košarki 3×3. V klasični košarki pa Slovenija zaradi različnih dejavnikov, predvsem kadrovskih težav, ni nastopala od leta 2017. A so se na zvezi odločili za vrnitev, pomembno vlogo pri tem je imel najvidnejši član ekipe Miha Zupan, ki je pred odhodom dejal “Vesel sem, da smo se po petih letih vrnili. Smo mešanica izkušenih in mladih igralcev. Vesel sem, da smo košarko vrnili na sceno in da bomo lahko odšli na SP. Zahvala pa gre tudi soigralcem, ki so devet mesecev pridno hodili na treninge. Naredili bomo vse, da se predstavimo v dobri luči.«

Zupan je imel tudi odločilno vlogo pri novem selektorju. Kot je na novinarski konferenci napol v šali pojasnil Jaka Hladnik – prijatelju, s katerim sta sodelovala že pri Slovanu, ni mogel reči ne. “Poglejte, koliko večji je od mene …” je dejal Hladnik, potem pa poudaril, da je projekt SP zahtevna naloga, ki pa se je vsi lotevajo zelo resno in dodal še: “Hvaležen sem, da sem postal del te ekipe. Veselim se takšne priložnosti, upam, da bomo dosegli tudi lep uspeh. Igralci so na treningih zelo zavzeti, prihajajo pred začetkom, ostajajo še po treningih. Ne poznamo natančno vseh tekmecev, nismo videli posnetkov, a se bomo prilagajali, imamo širok nabor taktik.”

Slovenski košarkarji so največji uspeh dosegli 2002, ko so, prav tako v Grčiji, osvojili srebrno medaljo. Zadnjič so na SP nastopili 2017.  

Vir in foto: Zveza za šport invalidov Slovenija / slovenski paralimpijski komite

 

26.05.2023 | MILJAN PAVKOVIĆ – TVOREC USPEHA V ŠENČURJU

MILJAN PAVKOVIĆ – TVOREC USPEHA V ŠENČURJU

Članka ekipa Gorenjske gradbene družbe je v letošnji sezoni stopila še stopničko više od vseh prejšnjih, ko je kar praviloma višala letvico uvrstitev na različnih tekmovalnih frontah. V sezoni 2022/23 je bil GGD Šenčur prvič v zgodovini kluba v polfinalu državnega prvenstva – liga Nova KBM, kjer je bila z 2:0 v zmagah boljša Cedevita Olimpija. Prav tako so bili Ljubljančani boljši v polfinalu pokala Spar, kjer je bil GGD Šenčur leta 2018 celo v finalu. Zgodovinsko gledano bo za večno ostala nepozabna tudi sezona v regionalni ABA 2 ligi, kjer so člani vpisali štiri zmage in devet porazov, a nekaj od njih tudi na račun neizkušenosti ekipe. 

Kot praviloma velja, resda gre za košarkarski rek, za uspehi stojijo igralci, za neuspehi pa trenerji, pa je pomemben del na poti k uspešni sezoni prispeval 42 letni Miljan Pavković. Glavni trener članske ekipe GGD Šenčur je odraščal v Zaječarju, še danes pa velja za enega najboljših organizatorjev igre v zgodovini ABA lige. Ko je igral za Budučnost, Hemofarm, Radnički in del sezone za Igokeo, je zadel 231 trojk ter podelil 647 asistenc, kar ga še danes uvršča na osmo mesto zgodovinske lestvice ABA lige. Pavković je igral v finalu leta 2007 in bil še dvakrat na zaključnem turnirju ABA lige. Spomin seže v leto 2007, ko je v Splitu dosegel 30 točk in prinesel zmago Hemofarmu. Še bolj odmevna pa je bila zmaga ekipe iz Vršca, ko je Pavković leta 2009 dosegel 27 točk in skupaj s Stefanom Markovićem (18) in Milanom Mačvanom (15) sredi Beograda porazil Crveno zvezdo. Danes velja za enega najbolj bolj talentiranih mladih trenerjev v regiji, a sočasno je vsaka sezona polna izkušenj in učnih ur.

Za Gorenjsko gradbeno družbo je uspešna sezona zaključena. Po nekaj prespanih dveh nočeh, kakšne so zdaj vaše misli?                                                      
Miljan Pavković: »Ta sezona je bila za nas zelo uspešna. Za klub je to lep uspeh, prav tako so nekateri igralci dobili možnost, da igrajo tako v ABA 2 ligi kot tudi v domačem prvenstvu. Kot rečeno, za vse nas, je to bila uspešna sezona. Seveda smo mi vsi športniki in vsakič si želimo zmago, zato mi je žal za nekatere tekme, ki jih nismo odigrali dobro. Če potegnem črto, verjamem, da je za vodstvo kluba, za navijače in igralci ter trenerski štab, sezona bila zgodovinska in tudi uspešna.«

Vse štiri slovenske ekipe, ki so letos igrale ABA in ABA2 ligo so se uvrstile v polfinale lige Nova KBM, verjetno so to tudi ekipe, ki razpolagajo z najvišjimi proračuni. Zatorej so ti rezultati GGD Šenčur kar logični, ne samo, z veliko mero veselja, sprejemljivi. Se strinjate?                          
»Se strinjam, čeprav ne poznam proračunov ostalih ekip. Jaz sem predvideval že v začetku sezone, da mi spadamo med najboljše štiri ekipe v Sloveniji. Sestavili smo dober igralski kader in imeli smo dovolj dolgo klop. Po rednem delu sezone se je izkazalo, da sta Krka in Helios precej dominantno zaključila ta del sezone, med tem ko so bile ostale ekipe zmožne premagati kogarkoli. Bi se pa strinjal, da v kolikor ne bi prišli v polfinale, bi bilo to zame razočaranje.« 

V ABA 2 ligi ste pustili soliden vtis ob štirih zmagah. Malce je bil ponesrečen slabši začetek sezone, a ekipa praktično ni imela izkušenj. V preteklosti sta v regionalni ligi igrala le Dino Murić in Matej Rojc ter vi, kot igralec. Kje ste kot ekipa najbolj napredovali? Česa ste se v premiernem udejstvovanju v tej ligi, najbolj naučili?
»Hitro smo dojeli, da se tekma igra vseh 40 minut. Na kar nekaj tekmah se je zgodilo, da smo dobro igrali prvi polčas, ali recimo primer tekme proti Krki, ko smo dobro igrali tri četrtine. Na tem nivoju to ni dovolj. Potrebno je igrati dobro 40 minut in delati čim manj napak. Kdor naredi manj napak, ta odnese zmago. Na tekmah v ABA 2 ligi smo nadgradili obrambo, ki je postajala vedno bolj čvrsta. Lani, ko smo igrali le domače prvenstvo, je bila obramba bolj mehka. Igranje v ABA 2 ligi nam je prineslo izkušnje.«

Kot igralec ste pustili globok pečat v prvi ABA ligi (8. asistent vseh časov), saj ste igrali finale in še nekajkrat bili na zaključnem turnirju. Letos ste prvič vodili ekipo v ABA 2 ligi in izkušnje v primerjavi z igralskimi časi so drugačne?                    
»Ja, vloga je drugačna. Sem pa opazil, da je bila motivacija pri igralcih precej višja, kot pred tekmami v slovenskem prvenstvu. Seveda je zdaj v ABA ligi drugače, saj druga liga tekmuje po sistemu turnirjev. Težko je najti pravilen recept, da ekipo dobro pripraviš na tri tekme v šestih dneh v ABA 2 ligi, potem pa te takoj po prihodu v Slovenijo čaka tekma domačega prvenstva. Potrebno je držati visok nivo, a je to zelo težko. Imeli smo pet turnirjev, a le enkrat smo po prihodu v Slovenijo zmagali prvenstveno tekmo. Zdaj so izkušnje in znanje precej večje kot pred začetkom letošnje sezone.«

Pred polfinalom lige Nova KBM ste sami dejali, da je serija proti Cedeviti Olimpiji kot nagrada za igralce, ki so vso sezono dobro trenirali. Na prvi polfinalni tekmi je bila nagrada tudi polna dvorana.
»Na tej polfinalni tekmi je bilo tudi veliko otrok naših mlajših selekcij. In ti otroci so vseskozi navijali, pa čeprav so jim morda idoli Zoran Dragić, Edo Murić in Alen Omić. Vsi ti otroci pa so stiskali pesti za GGD Šenčur, kar je dokaz o pripadnosti klubu. Rad bi, da bi bilo tako tudi v prihodnjih sezonah, saj otroci vzljubijo košarko na poseben način. Tudi mi smo v mlajših letih navijali za določen klub in imeli svoje idole. Kasneje smo želeli biti v njihovi koži in postati vrhunski košarkarji. Igralci in strokovni štab je začutil to vzdušje na tribunah in vse to daje dobro energijo in dviga željo. In mislim, da smo to tudi pokazali na prvi polfinalni tekmi.« 

Tudi v Tivoliju je bilo vzdušje kar dinamično.                      
»Res je. Vzdušje v Tivoliju je sicer precej drugačno kot v Stožicah. Vzdušje v hali Tivoli je recimo, bolj toplo. Pa tudi tam se je spisalo veliko zgodovinskih poglavij, še posebej za nas, malce starejše, ki smo spremljali in gledali tekme v legendarnem Tivoliju. Na drugi polfinalni tekmi je bilo dobro vzdušje, tudi zaradi naših navijačev, ki so nas bodrili v Ljubljani.«

Kakšen je vaš status v KK GGD Šenčur?                  
»Dogovoril sem se z vodstvom kluba, da ostanem tu tudi naslednjo sezono. Že zdaj lahko rečem, da so ambicije še nekaj višje. Želimo narediti še en korak naprej, višje. Ambiciozen sem sam in to vidim tudi v upravi kluba. Vodstvo nam, trenerski ekipi, daje dobro podporo in ta sinergija je zelo pomembna. Ustrezno so se zvrstile nekatere stvari od mojega prihoda preteklo sezono in vsakič smo naredili korak naprej. Upam, da bomo naredili ekipo s katero bomo tudi ob koncu prihodnje sezone dejali, da je tudi ta uspešna.«

MILJAN PAVKOVIĆ: »VESELIM SE DELA Z NEKATERIMI NAJVEČJIMI TALENTI.«

Sredi avgusta se je zbrala članska ekipa KK Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki jo bo še tretje leto vodil 42 letni Miljan Pavković. Lanska sezona je presegla vse pretekle okvire in ponesla GGD Šenčur najvišje doslej. Prihajajoča sezona 2023/24 bo še bolj izenačena, še posebej pa se cenjen srbski trener veseli dela z pomlajeno ekipo, v kateri je nekaj najbolj perspektivnih slovenskih igralcev.

V primerjavi z lansko sezono je članska ekipa kar precej spremenjena. Nekaj nosilcev in tvorcev lanskih uspehov ste zadržali, povečini pa so novinci precej mladi igralci. Kako bi opisali letošnjo zasedbo?

Miljan PAVKOVIČ: Res je, da smo precej spremenili ekipo. Večina, ki je ostala od lani je mlajših in imajo več letne pogodbe s KK Gorenjska gradbena družbo Šenčur. Naša ideja je bila, da enostavno pomladimo ekipo., da se ozremo k bolj talentiranim igralcem in njim damo priložnost. Okostje ekipe so košarkarji, ki imajo okrog 22, 23 let in z njimi bomo spremenili tudi način igranja. Zavedam se, da bo zaradi mladosti tudi precej nihanj v igri, ampak smo na to pripravljeni. Pred nami je zanimiva sezona in vesel sem, da bom lahko sodeloval in delal z nekaterimi večjimi slovenskimi talenti.

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe je imela v lanski sezoni s polfinalom državnega prvenstva, polfinalom pokala Spar in nastopom ter štirimi zmagami v ABA 2 ligi rekordno sezono. Kakšne so želje v prihajajoči sezoni?

Mi se ukvarjamo s športom in ambicije so prisotne v vsakem trenutku. Morda bomo dosegli še več kot prejšnjo sezono, zagotovo pa želimo ohraniti lanske dosežke. V tej sezoni bo težje doseči visoke cilje, a ne samo zato, ker imamo mi precej spremenjeno ekipo, tudi spremembe pri ostalih, tako v ABA ligi kot v slovenskem prvenstvu, narekujejo precejšnjo izenačenost. Naš glavni cilj je, da mladi igralci dobijo priložnost, na nas pa je, da jih naučimo, kako priložnosti izkoristiti. Bi pa še dodal, da je moj, recimo osebni cilj, da igralci GGD Šenčur postanejo reprezentanti, v mlajših selekcijah in tudi v članski ekipi. Že kar dolgo ni bilo reprezentanta iz košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur.

GGD Šenčur je odigral nekaj pripravljalnih tekem in ostaja precej zmeden občutek. Od minimalne zmage proti LTH Castingsu in Dubravi, do visokega poraza proti Krki in praktično dobljene tekme proti Cedeviti Olimpiji, ki jo je tik ob koncu s trojko odločil Justin Cobbs. 

To kar sem videl, sem tudi pričakoval. Imamo mlade igralce in posledično tudi nihanja v igri. Novi igralci imajo drugačne navade, ki se razlikujejo od koncepta, v napadu in obrambi, ki ga želim jaz. Potrebujemo čas, da se spravimo v red. Proti Škofji Loki smo igrali po štirih treningih in meni je bilo najbolj pomembno, da vidim energijo igralcev in kako hitro in na kakšen način reagirajo. Proti Krki, ki je čvrsta ekipa in ki igra ABA ligo, so se pojavile prve težave. Vsa ekipa, tudi mladi, so dojeli, kako je potrebno igrati. Treniramo vsak dan in mislim, da gremo po pravi poti. Igrali smo tudi proti  Cedeviti Olimpiji, ki je bila oslabljena, ampak mi je bilo všeč, kako so igralci reagirali, ker so bili bolj agresivni in so se borili. Ta tekma je prikaz, kako morajo moji igralci igrati ob začetku sezone.

Dve leti ste igrali v Šenčurju, potem ste bil trener mlajših kategorij in pomočnik Konstantinu Subotiću. Pred vami je tretja sezona v vlogi glavnega trenerja članske ekipe GGD Šenčur. Zdaj ste že skoraj Gorenjec. Kaj vas je pritegnilo, da ste vsa ta leta ostali v košarkarskem klubu GGD Šenčur?

Ko sem prišel prvo igralsko sezono, so me ljudje, ki še danes vodijo klub, sprejeli na lep način. Ta vtis je ostal in nadaljeval sem še drugo sezono, ki pa je bila zaradi poškodb precej slabša od prve. Po končani igralski karieri sem imel željo začeti s trenersko. Zahvala gre zagotovo klubu, ki mi je to omogočil. Bil sem izkušen košarkar, a trenerski novinec. Uvodno leto sem bil mladinski trener in pomočnik Kosti Subotiću. V tej sezoni sem resnično užival. Škoda, ker je vse skupaj prekinila pandemija. Po dodatnem letu, pa je sledilo povabilo, da vodim člansko ekipo. Kar GGD Šenčur morda razlikuje od ostalih klubov je to, da je pri vseh vodilnih ljudeh in sodelavcih glavno vodilo ljubezen do kluba. Vseskozi so tukaj, se borijo za klub in vsi, ki smo tukaj smo kot nekakšna družina. To mi je bilo všeč že prej in verjamem, da je to pot po kateri mora KK GGD Šenčur stopati še naprej.  

Pripravljalne tekme:

LTH Castings - GGD Šenčur 80:83

GGD Šenčur – Krka 60:94

GGD Šenčur – Dubrava 79:76

Cedevita Olimpija – GGD Šenčur 81:80

 


Košarka za fante od 1. do 6. razreda

Začenjamo vpise za osnovnošolske otroke od 1. do 6. razreda, ki bodo s treningi začeli 3. oktobra in sicer v dveh terminih v športni dvorani Šenčur.

Torek, 15h do 16h

Četrtek, 14h do 15h

Košarka lahko postane najljubša dejavnost za otroke, sčasoma se lahko prelevi v ljubezen. Na treningih pod okriljem košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur bomo otrokom omogočili veliko gibanja, učenja, odličnega druženja in tudi tekmovanja. Naša želja je, da otroci vzljubijo gibanje med sovrstniki in da košarko spoznajo na prijazen način.

Košarkarski klub GGD Šenčur je nosilec dejavnosti košarka v občini Šenčur ter pod sovjim okriljem združuje vse starostne kategorije, ki igrajo košarko in tekmujejo na tekmovanjih pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije.

Informacije za vpis v šolo košarke:

kksencurggd@gmail.com

041 569 304 (Roman Horvat)

Vse o KK GGD Šenčur lahko najdete na profilih na facebooku in instagramu.


Rekordna sezona po rezultatih članske ekipe in po številu mladih košarkarjev

Košarkarski klub Gorenjska gradbena družba Šenčur je v minuli sezoni postregel z nekaj dosežki, ki pričajo o stabilni rasti kluba, kot tudi o športnem zanimanju otrok. Le ti vsako leto bolj spremljajo uspehe članske ekipe, in hkrati številčno polnijo vse mlajše selekcije, ki delujejo v okviru kluba. 

Ne gre pozabiti, da je zrcalno delo kluba članska ekipa, ki bogati željo in voljo mlajših košarkarjev, brez katerih pa je klubska rast nemogoča. Člansko ekipo je odlično vodil Miljan Pavković, ki je z igralci postregel z zgodovinskim polfinalom v državnem prvenstvu, kjer je bila uspešnejša Cedevita Olimpija. Prav tako so bili Ljubljančani uspešnejši v polfinalu pokala Spar. GGD Šenčur je v minuli sezoni premierno tekmoval tudi v regionalni ABA 2  ligi in med regijsko konkurenco osvojil deseto mesto.

Eden od pomembnih razlogov za povečanje zanimanja za košarko pri mladih so tudi omenjeni uspehi, ki spodbujajo otroke, da se ukvarjajo s košarko. GGD Šenčur s košarkarskimi aktivnosti spremlja že devet, deset letne otroke in jim nudi termine za šport, za igranje in veselje. Najbolj pomemben cilj ukvarjanja s športom ni doseganje odličnih rezultatov in za vsako ceno premagati nasprotnika, pač pa dokazati, da je življenje lahko bogato tudi brez digitalnega sveta. Za najmlajše v klubu je v zadnji sezoni skrbel Luka Mežan. Za zadnjo triado osnovnošolcev sta bila odgovorna Gal Sekne in Shemsije Stublla, za malce bolj odgovorno delo in skrbno treniranje pa Marko Roner (U16), Jaka Hladnik (U18) in Simon Kuhar (U20). Želimo si, da bi v naslednjem šolskem letu še povečali trenutno število 120 otrok, ki bodo zagotovo uživali v raznovrstnih košarkarskih dejavnostih, tako na treningih, tekmah, tradicionalnih turnirjih, božičnim druženjem in predvsem s sklepanjem novih prijateljstev.


JAKA HLADNIK TRENER KOŠARKARSKE REPREZENTANCE GLUHIH

Slovenska moška reprezentanca gluhih bo od 13. do 24. junija tekmovala na svetovnem prvenstvu. Soočenje najboljših reprezentanc na svetu bo v Heraklionu na grškem otoku Kreta. Žreb je Sloveniji določil skupino B v kateri so še ZDA, Izrael in Hong Kong. Dve najboljši reprezentanci iz štirih skupin se bosta uvrstili v četrtfinale.

Slovenska reprezentanca se je predstavila na novinarski konferenci, kjer je ekipi vse dobro zaželel predsednik Zveze za šport invalidov Slovenije Damijan Lazar, prav tako jih pozdravil vodja NLB košarkarske lige na vozičkih Gregor Gračner.

Reprezentanco gluhih sestavljajo: kapetan Miha Zupan, Saša Lukić, Miha Jakofčič, Jan Orešnik, Jaka Markovič, Peter Ranković, Damjan Šebjan, Domen Starc, Matic Makuc, Klemen Javornik, Aleksandar Perić in Albert Bijol.

Glavni trener Jaka Hladnik bo v strokovni ekipi imel še pomočnika Igorja Cesarja, fizioterapevtko Lauro Švarc in vodjo reprezentance Antona Petriča. 

Zadnji veliki uspeh je lanska zmaga na SP v košarki 3×3. V klasični košarki pa Slovenija zaradi različnih dejavnikov, predvsem kadrovskih težav, ni nastopala od leta 2017. A so se na zvezi odločili za vrnitev, pomembno vlogo pri tem je imel najvidnejši član ekipe Miha Zupan, ki je pred odhodom dejal “Vesel sem, da smo se po petih letih vrnili. Smo mešanica izkušenih in mladih igralcev. Vesel sem, da smo košarko vrnili na sceno in da bomo lahko odšli na SP. Zahvala pa gre tudi soigralcem, ki so devet mesecev pridno hodili na treninge. Naredili bomo vse, da se predstavimo v dobri luči.«

Zupan je imel tudi odločilno vlogo pri novem selektorju. Kot je na novinarski konferenci napol v šali pojasnil Jaka Hladnik – prijatelju, s katerim sta sodelovala že pri Slovanu, ni mogel reči ne. “Poglejte, koliko večji je od mene …” je dejal Hladnik, potem pa poudaril, da je projekt SP zahtevna naloga, ki pa se je vsi lotevajo zelo resno in dodal še: “Hvaležen sem, da sem postal del te ekipe. Veselim se takšne priložnosti, upam, da bomo dosegli tudi lep uspeh. Igralci so na treningih zelo zavzeti, prihajajo pred začetkom, ostajajo še po treningih. Ne poznamo natančno vseh tekmecev, nismo videli posnetkov, a se bomo prilagajali, imamo širok nabor taktik.”

Slovenski košarkarji so največji uspeh dosegli 2002, ko so, prav tako v Grčiji, osvojili srebrno medaljo. Zadnjič so na SP nastopili 2017.  

Vir in foto: Zveza za šport invalidov Slovenija / slovenski paralimpijski komite