DRUGA ZAPOREDNA ZMAGA V ABA 2 LIGI

Banja Luka, točneje dvorana Borik bo za vedno ostala v lepem spominu za košarkarje Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Četrti turnir druge ABA lige je prinesel še drugo zaporedno zmago novincem v regionalni ligi. Po zgodovinski zmagi proti skopskemu TFT, je pred šenčursko ekipo pokleknila še ekipa Spars Ilidža. Končna zmaga z 76:64 je bila kar težko priigrana, a dejstvo je, da je ostal vtis, ki moštvu iz glavnega mesta BIH ni dopustil nikakršnih možnosti za preobrat v zadnji četrtini.

Prva četrtina je bila izenačena in v znamenju preskusa enih in drugih, kje je v tekmi morebitna šibka točka nasprotnika. Sparsi so bili v statističnih podatkih boljši v metu za tri točke, med tem ko je večina ostalih košarkarskih prvin bila izenačena ali v prid Gorenjski gradbeni družbi Šenčur. Prvi polčas se je zaključil s košem Emirja Ahmedovića in trojko Nejca Martinčiča, GGD Šenčur pa je vodil s 37:30. Začetek tretje četrtine je bil izjemen, saj je zadel Dino Murić, novo trojko pa je dodal Martinčič in GGD Šenčur je vodil za 12 (42:30). Sledil je izjemen odgovor ekipe Spars, katerih košarkarji so samo v tej četrtini zadeli kar sedem trojk in pred zadnjo četrtino je GGD Šenčur vodil za tri (61:58). V 32. minut je kapetan Murić zadel trojko, Walford je dodal koš za dve točki in zdelo se je, da se je tekma »zlomila«. Košarka veliko da in prav tako veliko vzame, in prav zato so bili šenčurski košarkarji zbrani še naprej. Sparsi so postavili consko obrambo, nekaj težav je povzročila, a je v drugem polčasu precej bolj pogumni Amir Hrštić zadel trojko in vendarle je bilo jasno, da je druga zmaga, bolj kot ne, v varnem pristanu. Za piko na i, je svojo peto trojko v ABA 2 ligi zadel še Alen Malovčič.

Nejc Martinčič je dosegel strelski rekord s 15 točkami (4 trojke), prav tako je najboljši index (19) dosegel Lucas Walford (11 točk + 7 skokov). Emir Ahmedović je dosegel 12 točk, kapetan Dino Murić pa 11. Z devetimi asistencami pa se je izkazal tudi Jan Novak.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Več kot očitno nam ustreza dvorana Borik, kot tudi gostoljubje domačega kluba oziroma organizatorja. Sparsi se niso predali in so bili vztrajni. To je bila težka tekma, pa čeprav rezultat kaže drugačno sliko. Mi smo zaradi daljše klopi in izkušenj prišli do dvomestne prednosti. Z obrambo sem zadovoljen, ampak moramo popraviti napake v napadalnih akcijah, kajti v nedeljo nas čaka bolj izkušen nasprotnik. To bo težja tekma.« 

Foto: NLB ABA liga (Dragana Stjepanović).
 
 

Vse novice / članki