GOSTJE IZ DOMŽAL RAZRED ZASE

Pred dvobojem so imeli Domžalčani na lestvici drugega dela Lige Nova KBM točko prednosti (ob tekmi manj) pred Gorenjsko gradbeno družbo Šenčurjem, zdaj je po prepričljivi zmagi razlika med ekipama večja, Helios pa se je še bolj utrdil na četrtem mestu. Obe ekipi sta nastopili oslabljeni, gostje brez Mihaila Sekulovića, Daniela Vujasinovića, Bineta Prepeliča in Tiborja Mirtiča, domači pa niso imeli v postavi Rama Rizvića in Dina Murića. Vse pa je bilo odločeno že v prvi četrtini. V tej so namreč domači zmogli le pet točk, po izidu 5:6 v tretji minuti pa se jim je strelsko povsem ustavilo. V celotni četrtini niso več dosegli niti točke, kar so gostje temeljito izkoristili in prednost pripeljali do zanesljive dvomestne številke, ob koncu prvega dela je bilo tako na semaforju 5:26. Gorenjski gradbeni družbi Šenčurju nato ni več pomagalo bolj enakovredno nadaljevanje. Domači so le malenkost ublažili zaostanek, a prevelik minus iz prvega dela tekme se je vlekel vse do konca in Helios ni imel veliko težav na poti do nove zmage. V tretji četrtini so gostje spet dodali nekaj točk k skupni razliki, največja na tekmi pa je bila + 36 tik pred koncem pri 92:56.

Pri gostih, ki so zadeli 19 trojk, sta se strelsko najbolj odlikovala Aljaž Bratec z 21 in Blaž Mahkovic z 18 točkami, pri domačih pa sta bila najbolj razpoložena Jan Strmčnik in Jan Novak s po 13.

GGD Šenčur bo v soboto, 1. maja gostoval v Podčetrtku.

Konstantin Subotič, trener GGD Šenčur: »Ekipa Heliosa nam je v prvi četrtini vsilila svoj ritem in nas povsem nadigrala. Domžalčani so zadevali iz vseh položajev, še posebej za 3 točke in z odlično strelsko igro so postajali vse bolj samozavestni. Kljub naši borbi in želji, da zmanjšamo zaostanek, smo bili neuspešni. Hitro se moramo pobrati, saj nas kmalu čaka zadnja tekma pred četrtfinalom.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HELIOS SUNS 58:92 (5:26, 18:17, 24:31, 11:18)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 2, Bubnić 5, Novak 13, Rojc 7, Fifolt 2, Kralj 12, Tešić 2, Daneu 2, Strmčnik 13.

Helios Suns: Ferme 6, Bratec 21, Oman 16, Šikanič 5, Lorbek 9, Mahkovic 18, Hirschmann 6, Keely 11.

Celotna statistika
 

Vse novice / članki