KRKA BOLJŠA V NOVEM MESTU

Krka je zanesljivo prišla do pete zmage v Ligi Nova KBM za prvaka in si tako zagotovila eno od prvih štirih mest pred četrtfinalom na dve zmagi, ki prinaša prednost domače dvorane. V dvorani Leon Štukelj so domači nadigrali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur s 84:70. Novomeščani, ki so prepričljivo dobili skok (46:32), zadeli 13 trojk proti trem gostov, a ob tem izgubili tudi 19 žog, so vprašanje zmagovalca rešili v drugi polovici tretje četrtine. Pred zadnjimi desetimi minutami so imeli 16 točk naskoka, ki so ga zlahka zadržali, saj sta pri Gorenjcih znova manjkala glavna strelca Dino Murić in Ramo Rizvić, med tem, ko sta se po odsotnosti na parket vrnila David Kralj in Jan Strmčnik.

Z 21 točkami in petimi trojkami je pri Krki izstopal Rok Stipčević, na drugi strani pa sta do dvomestnih številk prišla le Nejc Martinčič (16 točk) in Žiga Fifolt (13).

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo 26. aprila gostil Helios Suns.

Konstantin Subotič: »Krka je na svojem terenu z agresivno igro in visokim tempom pokazala moč in kakovost. Mi iz znanih razlogov nismo prikazali kar zmoremo. Imeli smo dobre trenutke, a premalo za boljši rezultat. Priložnost je dobilo vseh 10 razpoložljivih igralcev, počasi pa se v ritem vračajo tudi tisti, ki so bili na prisilnem počitku. Za našo ekipo je vsak posameznik zelo pomemben. Misli moramo čim prej usmeriti v zaključni in odločilni del sezone.«

KRKA : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 84:70 (28:18, 15:20, 23:12, 18:20)

Krka: Stergar 9, Stipčević 21, Vrabac 14, Barič 1, Kosi 2, Škedelj 4, Škifić 10, Lapornik 10, Rebec 2, Vučetić 11.

Gorenjska gradbena družba Šenčur: H. Rizvić 8, Bubnić 4, Novak 9, Rojc 3, Martinčič 16, Fifolt 13, Kralj 6, Tešić 9, Strmčnik 2.

CELOTNA STATISTIKA


Foto: Drago Perko

Vse novice / članki