Krka premočna v derbiju

Košarkarji Krke so dobili derbi 9. kroga Lige Nova KBM. V osrčju Gorenjske so premagali vodilni GGD Šenčur s 94:72 in so izkupičkom 7-1 ob Helios Suns vodilna ekipa na lestvici.

Zgolj en poraz (proti ECE Triglav) so pred tekmo imeli tudi košarkarji z Gorenjske, ki pa se z izjemo uvodne četrtine niso mogli kosati z razpoloženimi gosti. Novomeščani so temelje za zmago postavili z delnim izidom 15:5 ob zaključku prvega polčasa, v nadaljevanju pa so suvereno držali razliko okoli desetih točk in vprašanje zmagovalca rešili pred končnico.

Pri Krki je pet igralcev imelo dvomestne številke točk, najbolj uspešen pa je bil Jakov Stipaničev, ki je s 25 točkami močno presegel osebni rekord v sezoni. V domači vrsti je ob odsotnosti prvega strelca Rama Rizvića, največ točk dosegel Matej Rojc (18 točk, 6 podaj). Gostje iz Novega mesta so skok dobili s 36:27, imeli pa so kar 14 asistenc več kot domačini (29:15).

GGD Šenčur bo naslednjo tekmo igral 13. decembra, in sicer doma proti Nutrispointu Iliriji.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Krka je pokazala večjo željo po zmagi. Resda smo bili oslabljeni, a to ne sme biti razlog za poraz. Mi smo bili na teki prisotni prvih šest minut, potem je Krka prevzela pobudo in prišla do gladke zmage. Prepričan sem, da so se moji igralci želeli pokazati v najboljši luči, a danes očitno ni bil naš dan. Iz poraza se moramo naučiti čim več in nabrati moči, ker nas čakajo pomembne tekme. Moram pohvaliti naše navijači, ki so bili enkratni in za podporo se jim zahvaljujem.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KRKA 72:94 (22:23, 18:28, 19:21, 13:22)

Statistika


Vse novice / članki