KRKA V DRUGEM POLČASU STRLA GGD ŠENČUR

Košarkarji Krke so leto 2022 zaključili z dvanajsto zmago, kar pomeni, da v sezoni 2022/23 v Ligi Nova KBM še ne poznajo poraza. V Šenčurju so še tretjič v tej sezoni premagali Gorenjsko gradbeno družbo, dvakrat so bili boljši v domačem prvenstvu, enkrat pa v ABA 2 ligi.

Za GGD Šenčur je to šesti poraz v Ligi Nova KBM, četrti v zadnjih petih nastopih ali šesti v sedmih tekmah. Varovanci trenerja Miljana Pavkovića so v zadnjem mesecu dobili zgolj en dvoboj. Tako kot prvi dve tekmi, ki sta se končali s tremi oziroma šestimi točkami razlike, je bila tudi današnja izenačena vse do konca. Krko je zaradi bolezni prvega trenerja Gašperja Okorna vodil Igor Kešelj, iz zagate pa jo je v zadnjih minutah z dvema trojkama rešil Radosav Spasojević, ki je bil ob Juriju Macuri najboljši strelec tekme. Pri domačih se je vseh deset igralcev, ki so stopili na parket, vpisalo med strelce že v prvem polčasu, na koncu pa sta največ točk dosegla Dino Murić (13 točk, met 5:16) in Alen Malovčič (12 točk, 6 skokov). Oba trenerja, tako Miljan Pavković, kot tudi Igor Kešelj sta prejela tehnični napaki, prav tako jo je dobil tudi nekdanji igralec GGD Šenčur, danes Krkin organizator igre Jan Špan.

V 13. krogu, 7. januarja, bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostoval v Šentjurju.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: "Ponovno smo bili priča padcu naše igre. Prvi polčas je bil dober, v tretji četrtini pa smo igrali brez koncentracije. Izgubili smo skok, in to pod našim košem, kar je Krka izkoristila. Nekajkrat smo bili dobri v obrambi, a v protinapadu izgubili žogo ter Krki dovolili hitre mete za tri točke."

Igor Kešelj, pomočnik trenerja Krke: "Težka tekma, kot vse do sedaj. Z njimi smo igrali štiri tekme, vse so bile zelo izenačene. Šenčur je ekipa, ki igra trdno obrambo, kar nam na trenutke ne ustreza, to se je poznalo v prvem polčasu. V prvem polčasu so zadeli veliko metov za tri točke, bili so petdeset odstotni, mi pa smo zgrešili veliko odprtih metov. V drugem polčasu smo odgovorili z agresivno obrambo, v tretji četrtini so domačini dosegli le sedem točk. Fantom bi čestital za borbenost in prikazano igro."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KRKA 73:77 (18:22, 28:20, 7:20, 20:15)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 4, Ožegovič 9, Tešić 7 (1:1), Rojc 4, Murić 13 (2:3), Hrstić 11 (1:1), Malovčič 12, Rudovič 5 (0:1), Walford 4 (2:2), Ahmedović 4.

Krka: Stergar 4 (2:2), Cerkvenik 5 (0:1), Stipčević 11 (1:1), Jurkovič 3 (1:4), Spasojević 21 (2:2), Špan 5 (2:2), Škedelj 7 (1:1), Macura 21 (5:7).

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki