MILJAN PAVKOVIĆ BO PREVZEL ČLANSKO EKIPO GGD ŠENČUR

Nekdanji srbski košarkar in tudi trener mladinske vrste Gorenjske gradbene družbe Šenčur je 21 let uspešno igral košarko. Bil je državni prvak Črne  Gore in Češke, večkratni pokalni prvak, leta 2008 pa je s Hemofarmom iz Vršca klonil v finalu lige ABA (Partizan – Hemofarm 69:51; Pavković je bil najboljši asistent finala). Takrat je bilo to obdobje beograjskega Partizana, ki je bil na tronu jadranske druščine kar petkrat zapored. Miljan je bil predlani izbran v idealno peterko Hemofarma vseh časov. Iznajdljiv in nadstandardno bister organizator igre je pustil močan pečat, tako pri trenerjih in navijačih, kot tudi pri soigralcih, ki so mu med kariero nadeli vzdevek »doktor Pavke«.

Zadnji dve članski sezoni je Pavković igral v Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, kjer je v povprečno 20-ih minutah na tekmo dosegal 7,7 točke in 4 podaje, trojke je metal s 37% natančnostjo, proste mete pa zavidljivih 87%. Po koncu sezone 2019/20 se je Miljan odločil, da se bo posvetil trenerski karieri in nadvse priročno se je odločil uvodno sezono odpreti na domačih tleh, v Šenčurju. V osrčju Gorenjske je pustil igralsko sled, le to, namesto na igrišču nadaljuje ob njem.

Že v uvodni sezoni je poprijel za dva projekta: v mladinski vrsti je bil glavni, pri članih pa pomagal Konstantinu Subotiču. Miljan Pavković se je do pandemije ustalil v Kranju, kjer živi z ženo Marijo ter dvema hčerkama, 11 letno Mašo in sedem letno Minjo.  

Potem ko je prejšnjemu trenerju Konstantinu Subotiču potekla pogodba, so se v vodstvu GGD Šenčur odločili za spremembo in v prihajajoči sezoni bo člansko ekipo vodil Pavković, ki je podpisal dve letno pogodbo. Ob podpisu zvestobe GGD Šenčur pa je 40 letni »doktor Pavke« dejal: »Srečen sem, ker me je vodstvo kluba podprlo. V Šenčurju sem bil igralec in trener. Dal bom vse od sebe, da upravičim zaupanje. Ekipa se še sestavlja, a sem prepričan, da se bodo igralci borili, z rezultati pa bomo dali veselje našim navijačem.«


Vse novice / članki