NEPOTREBEN DOMAČ PORAZ ČLANOV PROTI ŠENTJURU

Gostje iz Šentjurja so s četrto zaporedno zmago prvi slovenski klub s toliko zmagami. Trener Damjan Novaković (spodaj izjava) je pripravil taktiko, ki načeloma ustreza sestavi ekipe domače Gorenjske gradbene družbe, saj je praktično vso tekmo igral consko obrambo 2/2 z enim gibljivim obrambnim igralcem.

Ekipi sta v prvem polčasu večinoma kazali enakovredno predstavo, so pa bili gosti večino časa v rahli prednosti, ta pa je ob koncu druge četrtine prvič narasla na osem točk. Pred drugim polčasom je ekipi ločilo šest točk (36:42). V tretji četrtini je GGD Šenčur hitro izničil zaostanek, a so domači gostom v zadnjem delu 3. četrtine ponovno dopustili dve trojki (Kellner in Vujasinović) in Šentjur je vodil za deset (57:67). 

Na začetku zadnje četrtine so Šentjurčani povišali prednost na 13 točk, štiri minute pred koncem pa Šentjur celo povedel za 17 točk in zdelo se je, da je bil zmagovalec odločen. Toda 1:45 minute pred koncem je Miloš Varagič s trojko domače približal zgolj še na šest točk, bližje pa ni šlo, čeprav so po nešportni osebni napaki domači imeli 14,5 sekunde pred koncem na voljo prosta meta in napad za novo približanje. A bilo je prepozno za preobrat. Šentjur je v Šenčurju zadel 14 trojk in imel deset skokov več.

Pri domačih je s 24 točkami izstopal Jan Novak (met 9/14), pet ukradenih žog, 6 podaj za indeks 30), Miloš Varagič je dosegel 15 točk, Dino Murić pa je 13 točkam dodal še 9 skokov.

GGD Šenčur bo v 5. krogu v soboto, 29.10.  gostoval v Laškem pri Zlatorogu.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "Tekmo smo izgubili zaradi obrambe, ki ni takšna, kot bi morala biti. Naša ekipa je sestavljena tako, da z dobro obrambo dela prednost. V trenutkih, ko bi lahko prelomili potek tekme, so se nam pripetile nerazumljive napake, tako v obrambi in posledično še v napadu. Žal mi je igralcev, ki kažejo željo in energijo, ampak bodo morali vklopiti glavo. Verjamem, da je ekipa sestavljena tako, da lahko igra na dveh frontah, ampak nismo še ujeli pravega ritma. Sezona je dolga in upam, da bomo kmalu prišli iz rezultatske krize. Sledi šest dni in priprava za tekmo proti Zlatorogu. To bo pravi čas, da dvignemo samozavest."

 

Miloš Varagić, košarkar GGD Šenčurja: "Naše taktične napake v obrambi so nas pripeljale do poraza. Naša reakcija na Šentjurjevo consko obrambo ni bila potrpežljiva. Tekmo so odločile naše obrambne napake. Trenerski štab nas je dobro pripravil na to tekmo, ampak smo delali osnovne napake v obrambi. Poraz je naš in smo sami odgovorni. Napake bomo popravili in se na naslednji tekmi vrnili na zmagoslavne tirnice."

Damjan Novaković, trener Šentjurja: "Mi smo se zavedali, da je igra pod košem glavno orožje Šenčurja, hkrati pa smo skušali skriti slabšo obrambo našega Dunn-Martina. Zdelo se mi je, da je danes pravi trenutek, da odigramo 2/2 consko obrambo. Zdi se mi, da ni bilo potrebe, da smo na koncu malce ogrozili zmago, ampak zadeli smo 14 trojk, kar pa je dandanes trend v košarki, tako v ZDA kot tudi v Evropi. Ko sem prišel v Šentjur smo tako tudi sestavili ekipo. To je izjemen začetek sezone, štiri zmage in brez poraza. Naslednjo tekmo igramo proti Heliosu in to bo lep spektakel v Šentjurju, ki je lačen košarke."

Ivan Držić, kapetan Šentjurja: "Očitno je conska obramba delovala. Vedeli smo, da je GGD Šenčur močan pod košem in lahko rečem, da je bila ta cona naše skrito orožje. Čestitam soigralcem, sam pa sem vesel, saj sem zadnjič zmagal v Šenčurju leta 2015. Ponosen sem na ekipo, saj se je sezona začela sanjsko s štirimi zmagami."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ŠENTJUR 80:86 (21:22, 15:20, 21:25, 23:19)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Darko Jerše
 

Vse novice / članki