CEDEVITA OLIMPIJA BOLJŠA V POLFINALU POKALA SPAR

V finalu zaključnega turnirja Pokala Spar bodo igrali košarkarji Helios Suns in Cedevite Olimpije. Domžalčani so v polfinalu premagali Terme Olimia s 87:82, Ljubljančani pa so bili boljši od Gorenjske gradbene družbe Šenčur z 90:69.

Košarkarji GGD Šenčur so bili enakovreden tekmec do polčasa, saj je favorizirana Cedevita Olimpija imela le pet točk naskoka (34:39). Tekmo je zelo podjetno začela gorenjska ekipa, k je s trojko Luka Rudoviča ter koši Gabra Ožegoviča in Mateja Rojca ter še dvema točkama Rudoviča povedla z 9:1. Po novem košu Ožegoviča je bilo že 11:2 in kmalu zatem 13:4. Nekaj višje vodstvo po prvi četrtini je preprečil Adams, ki je šest sekund pred koncem zadel s pol razdalje (19:16). Cedevita Olimpija je prvič povedla v 16. minuti, ko je Alen Omić dve od svojih 15 točk. Tik pred koncem druge četrtine so Zmaji povedli za sedem (31:39), odlično pa je odgovoril Armin Hrštić, ki je zadel eno od svojih dveh trojk. 

V drugem polčasu je Cedevita Olimpija le po minuti in pol prvič prišla do dvomestne prednosti (35:45), odpor GGD Šenčur pa je jakostno padel pred koncem tretje četrtine (43:60), ko je bilo jasno, da Ljubljančani ničesar ne bodo prepustili naključju. Ob vstopu v zadnji del tekme je bilo 50:68, kmalu zatem celo 50:73. Štiri minute pred koncem je Hrštić zadel pet točk zapored, zadnji dve točki za GGD Šenčur pa je s prostima metoma dosegel Emir Ahmedović.

GGD Šenčur je imel 44% met iz igre, Cedevita Olimpija 52%. V skokih je bil boljši GGD Šenčur (36/31), a je Cedevita Olimpija imela več asistenc (15/21), zadela več trojk (5/10) in imela manj izgubljenih žog (14/9). Gaber Ožegovič in Alen Malovčič sta bila z 12 točkami najbolj razpoložena pri gorenjski ekipi, pri ljubljanski pa Amar Alibegović (17) in Omić (15).

CEDEVITI OLIMPIJI 22. NASLOV PRVAKA

V finalu je Cedevita Olimpija strla še odpor Helios Suns in z zmago z 81:70 še 22-ič osvojila pokalno lovoriko. Pri zmagovalcih je bil v finalu najboljši strelec Yogi Ferrell (18 točk), pri Domžalčanih pa Blaž Mahkovic (22). Najboljši igralec zaključnega turnirja pokala Spar je postal Alen Omić.

STATISTIKA

Izjave po polfinalni tekmi GGD Šenčur – Cedevita Olimpija:

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Imeli smo moči za prvi polčas. Cedevita Olimpja je bolj kakovostna ekipa in ima daljši spisek igralcev, kar se je pokazalo v tretji četrtini, ko je zlomila naš odpor. Mi smo se borili, ampak zmaga je zasluženo pripadla Cedeviti Olimpiji."

Matej Rojc, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Pričakovali smo težko tekmo. Vemo, kdo je Olimpija, kakšne igralce ima in katera tekmovanja igra. V prvem polčasu smo igrali dobro in imeli energijo v napadu in obrambi. V drugem polčasu je Cedevita Olimpija pokazala, da je bolj kakovostna in je zasluženo zmagala."

Jurica Golemac, trener Cedevite Olimpije: “Moramo biti zadovoljni, na koncu smo prišli do dokaj lahke zmage. Začeli smo počasi in zaspano, zbudili smo se v pravem trenutku. Pomembna zmaga, jutri je na sporedu finale. Jutri pričakujemo težko tekmo, Helios je odlična ekipa, imajo odlične strelce. Danes in jutri se moramo pripraviti in narediti vse, da pokal ostane v Ljubljani.”

Matic Rebec, igralec Cedevite Olimpije: “Prišli smo z enim ciljem, da osvojimo Pokal Spar. Začeli smo mehko, kar je Šenčur izkoristil, ampak v drugem polčasu smo strnili vrste in zasluženo zmagali. Mislim, da je Helios neugodna ekipa, po mojem mnenju veliko boljša od Šenčurja, gotovo nas jutri čaka zahtevna naloga. Moramo se regenerirati in jutri nastopiti maksimalno.”

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : CEDEVITA OLIMPIJA 69:90 (19:16, 15:23, 16:29, 19:22)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Novak 3 (1:2), Ožegovič 12, Tešić 7, Rojc 5 (3:4), Murić 1 (1:2), Hrstić 8, Malovčič 12 (3:4), Rudovič 5, Walford 8 (2:2), Ahmedović 8 (2:2).

Cedevita Olimpija: Rebec 11 (2:4), Ferrell 4 (1:1), Radović 7, Alibegović 17 (4:6), Murić 8, Mulalić 6, Adams 4, Kosi 2, Matković 10, Omić 15 (7:8), Dragić 6 (2:3).

STATISTIKA


Vse novice / članki