MILJAN PAVKOVIĆ: »VESELIM SE DELA Z NEKATERIMI NAJVEČJIMI TALENTI.«

Sredi avgusta se je zbrala članska ekipa KK Gorenjska gradbena družba Šenčur, ki jo bo še tretje leto vodil 42 letni Miljan Pavković. Lanska sezona je presegla vse pretekle okvire in ponesla GGD Šenčur najvišje doslej. Prihajajoča sezona 2023/24 bo še bolj izenačena, še posebej pa se cenjen srbski trener veseli dela z pomlajeno ekipo, v kateri je nekaj najbolj perspektivnih slovenskih igralcev.

V primerjavi z lansko sezono je članska ekipa kar precej spremenjena. Nekaj nosilcev in tvorcev lanskih uspehov ste zadržali, povečini pa so novinci precej mladi igralci. Kako bi opisali letošnjo zasedbo?

Miljan PAVKOVIČ: Res je, da smo precej spremenili ekipo. Večina, ki je ostala od lani je mlajših in imajo več letne pogodbe s KK Gorenjska gradbena družbo Šenčur. Naša ideja je bila, da enostavno pomladimo ekipo., da se ozremo k bolj talentiranim igralcem in njim damo priložnost. Okostje ekipe so košarkarji, ki imajo okrog 22, 23 let in z njimi bomo spremenili tudi način igranja. Zavedam se, da bo zaradi mladosti tudi precej nihanj v igri, ampak smo na to pripravljeni. Pred nami je zanimiva sezona in vesel sem, da bom lahko sodeloval in delal z nekaterimi večjimi slovenskimi talenti.

Članska ekipa Gorenjske gradbene družbe je imela v lanski sezoni s polfinalom državnega prvenstva, polfinalom pokala Spar in nastopom ter štirimi zmagami v ABA 2 ligi rekordno sezono. Kakšne so želje v prihajajoči sezoni?

Mi se ukvarjamo s športom in ambicije so prisotne v vsakem trenutku. Morda bomo dosegli še več kot prejšnjo sezono, zagotovo pa želimo ohraniti lanske dosežke. V tej sezoni bo težje doseči visoke cilje, a ne samo zato, ker imamo mi precej spremenjeno ekipo, tudi spremembe pri ostalih, tako v ABA ligi kot v slovenskem prvenstvu, narekujejo precejšnjo izenačenost. Naš glavni cilj je, da mladi igralci dobijo priložnost, na nas pa je, da jih naučimo, kako priložnosti izkoristiti. Bi pa še dodal, da je moj, recimo osebni cilj, da igralci GGD Šenčur postanejo reprezentanti, v mlajših selekcijah in tudi v članski ekipi. Že kar dolgo ni bilo reprezentanta iz košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur.

GGD Šenčur je odigral nekaj pripravljalnih tekem in ostaja precej zmeden občutek. Od minimalne zmage proti LTH Castingsu in Dubravi, do visokega poraza proti Krki in praktično dobljene tekme proti Cedeviti Olimpiji, ki jo je tik ob koncu s trojko odločil Justin Cobbs. 

To kar sem videl, sem tudi pričakoval. Imamo mlade igralce in posledično tudi nihanja v igri. Novi igralci imajo drugačne navade, ki se razlikujejo od koncepta, v napadu in obrambi, ki ga želim jaz. Potrebujemo čas, da se spravimo v red. Proti Škofji Loki smo igrali po štirih treningih in meni je bilo najbolj pomembno, da vidim energijo igralcev in kako hitro in na kakšen način reagirajo. Proti Krki, ki je čvrsta ekipa in ki igra ABA ligo, so se pojavile prve težave. Vsa ekipa, tudi mladi, so dojeli, kako je potrebno igrati. Treniramo vsak dan in mislim, da gremo po pravi poti. Igrali smo tudi proti  Cedeviti Olimpiji, ki je bila oslabljena, ampak mi je bilo všeč, kako so igralci reagirali, ker so bili bolj agresivni in so se borili. Ta tekma je prikaz, kako morajo moji igralci igrati ob začetku sezone.

Dve leti ste igrali v Šenčurju, potem ste bil trener mlajših kategorij in pomočnik Konstantinu Subotiću. Pred vami je tretja sezona v vlogi glavnega trenerja članske ekipe GGD Šenčur. Zdaj ste že skoraj Gorenjec. Kaj vas je pritegnilo, da ste vsa ta leta ostali v košarkarskem klubu GGD Šenčur?

Ko sem prišel prvo igralsko sezono, so me ljudje, ki še danes vodijo klub, sprejeli na lep način. Ta vtis je ostal in nadaljeval sem še drugo sezono, ki pa je bila zaradi poškodb precej slabša od prve. Po končani igralski karieri sem imel željo začeti s trenersko. Zahvala gre zagotovo klubu, ki mi je to omogočil. Bil sem izkušen košarkar, a trenerski novinec. Uvodno leto sem bil mladinski trener in pomočnik Kosti Subotiću. V tej sezoni sem resnično užival. Škoda, ker je vse skupaj prekinila pandemija. Po dodatnem letu, pa je sledilo povabilo, da vodim člansko ekipo. Kar GGD Šenčur morda razlikuje od ostalih klubov je to, da je pri vseh vodilnih ljudeh in sodelavcih glavno vodilo ljubezen do kluba. Vseskozi so tukaj, se borijo za klub in vsi, ki smo tukaj smo kot nekakšna družina. To mi je bilo všeč že prej in verjamem, da je to pot po kateri mora KK GGD Šenčur stopati še naprej.  

Pripravljalne tekme:

LTH Castings - GGD Šenčur 80:83

GGD Šenčur – Krka 60:94

GGD Šenčur – Dubrava 79:76

Cedevita Olimpija – GGD Šenčur 81:80

 

Vse novice / članki