ZGODOVINSKA UVRSTITEV V POLFINALE ZA ČLANE

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so si z zmago na tretji in odločilni tekmi četrtfinala proti ljubljanski Iliriji (87:72) priborili zgodovinsko vstopnico za polfinale državnega prvenstva – ligo Nova KBM.

V zelo zanimivi in izenačeni četrtfinalni seriji je bilo po dveh tekmah 1;1 v zmagah. Obe ekipi sta zmagali na domačih tleh, tretja, odločilna tekma, pa je bila ponovno v Šenčurju. Domači so večino tekme vodili, a se mladi Ilirjani nikdar niso predali. Po prvi četrtini je GGD Šenčur vodil z 23:14, že ob polčasu je bilo le 35:34. V tretji četrtini, je v odličnem vzdušju v športni dvorani Šenčur, domače v vodstvo za 11 popeljal Gaber Ožegovič (25 točk), svoje je dodal povratnik Alen Malovčič (8 točk + 5 skokov), nato je trojko zadel še Emir Ahmedović in GGD Šenčur je vodil s 54:40. Do konca tretje četrtine so vodilni trije igralci Ilirije (Arslanagić, Orel in Šaškov) prednost malce stopili (56:51). Ob vstopu v zadnjo četrtino je vodilni strelec Ilirije Adnan Arslanagić prejel drugo tehnično napako in ob izključitvi so gostje ostali brez prvega organizatorja igre. Domači so njegovo odsotnost s pridom izkoristili, energijo in sedem točk je dodal kapetan Dino Murić, GGD Šenčur pa je z delnim izidom 16:0 rešil vprašanje zmagovalca.

Odlično tekmo je odigral Gaber Ožegovič, ki je dosegel 25 točk, kar je njegov letošnji strelski rekord, Dino Murić je 23 točkam dodall še 12 skokov, kar je njegov deveti dvojni dvojček. Matej Rojc je 11 točkam dodal pet asistenc, Lucas Walford je pobral devet odbitih žog, odlično delo pa je opravil povratnik Alen Malovčič, ki je močno okrepil šenčursko obrambo, osmim točkam pa je dodal še pet skokov.

V polfinalu se bo GGD Šenčur pomeril s Cedevito Olimpijo. Prva tekma bo v petek, 19. maja ob 18:30 v ŠD Šenčur.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Čestitam svojim igralcem, ker so se trudili in pokazali veliko željo ter dobro energijo. Ar sem želel, to so tudi prinesli na igrišče. To so razlogi današnje zmage. Želim čestitati Iliriji, ki je v začetku sezone imela precej težav, a so v nadaljevanju sezone igrali odlično. To serijo so bili izjemni in tudi, če bi Ilirija napredovala, to ne bi bilo nezasluženo. Rekel bi, da so ponovno malce v ospredje prišle naše izkušnje. Igrali smo čvrsto v obrambi, kjer nam je določeno moč, kar nam je manjkalo na prvih dveh tekmah, dodal Alen Malovčič. Čvrsta obramba in potrpežljiv napad sta nam pomagala do uvrstitve v polfinale.«

Dino Murić, kapetan GGD Šenčur: »Veseli smo, da je prišlo do zgodovinske uvrstitve v polfinale. Lahko bi se tudi že v preteklosti, ampak nismo imeli športne sreče. Veselje je veliko, tako v trenerskem štabu, med igralci in v klubu. V tej seriji je bila Ilrija močan nasprotnik. To je mlada in talentirana ekipa, ki je pokazala, da zna dobro igrati, gara in se bori do konca. Mi smo bolj izkušeni in mislim, da je to tudi bilo odločilnega pomena. Čestitam Iliriji za dobro sezono, kot tudi glavnemu trenerju Stipetu Modriću, ki je naredil odlično delo. Za njih je to dobra popotnica in klub kot tudi igralce čaka še lepa prihodnost. Vse to so izkušnje, ki jih mladi igralci pri razvoju nujno potrebujejo.«

Stipe Modrič, trener Ilirije: »Čestitke Šenčurju. To je bil zaslužena zmaga. Nismo  znali reagirati na njihovo agresivno igro. Oni so se znašli, mi žal ne. Imeli smo nekaj priložnosti, ampak jih nismo izkoristili. Še enkrat čestitam. Zaslužena zmaga Šenčurja.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ILIRIJA 87:72 (23:14, 12.20, 21:17, 31:21)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegovič 25 (5:7), Tešić 5 (3:4), Rojc 11 (7:7), Murić 23, Hrstić 2, Malovčič 8 (1:2), Rudovič 4 (2:2), Walford 2, Barič 2 (2:2).

Ilirija: Arslanagić 19 (5:5), Orel 14 (4:6), Gorbachov 5, Shashkov 8 (5:6), Kureš 5, Daneu 4, Vončina 7 (1:1), Klobučar 9 (2:2).

 

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki