NEPRIČAKOVAN PORAZ PROTI ZLATOROGU

Glede na lestvico je v Šenčurju prišlo do presenečenja. Gosti iz Laškega so do četrte zmage v sezoni prišli povsem zasluženo, saj so vodili večji del tekme, največ po zaslugi uspešnih metov za tri točke. V prvem polčasu so imeli odstotek trojk višji od 50, približno tak odstotek so držali tudi do zadnje četrtine, v kateri se jim je met nekoliko ustavil, česar pa domači košarkarji niso izkoristili. Gorenjska gradbena družba Šenčur je vodil le na začetku tekme, toda nato so se prebudili Laščani, z odličnim metom so prednost izničili. Domači so se jim nekajkrat približali, v zadnjih sekundah pa celo imeli priložnost za izenačenje. Dino Murić bi lahko tri sekunde pred koncem z uspešno izvedenimi tremi prostimi meti domačim priboril podaljšek, vendar je zgrešil že prvega. Zadnjega je nato poskušal zgrešiti namerno, a se mu tudi ta poteza ni posrečila, dosegel je namreč koš za izid 91:92. Nato je na nasprotni strani dva prosta meta zgrešil Jan Copot, toda domačim je zmanjkalo časa. Zanimiva je bila na koncu statistika, ki je pokazala, da je imel GGD Šenčur za tri odstotke boljši met iz igre in štiri skoke več, a je Zlatorog zadel tri trojke več. Domači so prejeli tudi dve tehnični napaki.

Pri zmagovalcih je bil s 24 točkami najučinkovitejši Adrio Ramone Bailey, kar je njegov strelski rekord sezone, pri GGD Šenčur je Ožegovič dosegel 13 točk, po 12 pa Martinčič, Murić in Malovčič.

V naslednjem krogu bo GGD Šenčur gostoval pri Rogaški in sicer v soboto, 21. januarja ob 19. uri.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčurja: "To je težak poraz. Zlatorog se bori za obstanek, a mi, vsaj tako mislimo, se borimo za marsikaj več. V domači dvorani delamo napake v obrambi in čeprav smo se pripravljali, puščamo nekatere igralce same, ki pa ne bi smeli biti. Mi smo ekipa, ki naj bi igrala dobro obrambo, a doma prejmemo 92 točk!? Imeli smo priložnost, da obrnemo potek tekme, a smo delali nesprejemljive napake in gostje so to izkoristili. Zlatorog je imel dober strelski dan in je zasluženo zmagal."

Aleš Pipan, trener Zlatoroga Laško: "Čestitke mojim fantom, ki so igrali srčno. Borili so se od prve do zadnje minute. V Šenčur smo prišli s tiho željo, da presenetimo. Dobro treniramo, tudi igramo, ampak rezultata ni bilo. Mislim, da smo bili danes bolj poletni in bolj iznajdljivi v napadu kot na prejšnjih tekmah. Dokaz je naših 92 točk, kar je več kot smo jih dosegali do zdaj. GGD Šenčur je dobra in izkušena ekipa, ki igra regionalno ligo in tukaj ni lahko igrati. Še enkrat čestitke mojim fantom in upam, da se tu ne bodo ustavili."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ZLATOROG LAŠKO 91:92 (24:23, 24:32, 21:21, 22:16)

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki