MLAJŠE KATEGORIJE NA TURNIRJU V POREČU

Kot veleva tradicija, so tudi na zadnjem božičnem turnirju v Poreču sodelovale in jasno igrale mlajše selekcije košarkarskega kluba Gorenjska gradbena družba Šenčur. Tudi na turnirju 2022 je bilo v konkurenci vseh starostnih kategorij veliko ekip, kar 129 iz Slovenije, Italije, Francije, Srbije in s Hrvaške.

Pionirji letnik 2009 so izgubili štiri tekme in eno zmagali. Škoda le, ker je prišlo do komunikacijskega šuma organizatorjev, in tako je ena tekma, prav po njihovi krivdi, zapisana kot poraz. Gal Sekne je poskrbel za aktivacijo na zunanjem igrišču in fantje so navkljub grenkemu priokusu vendarle dan končali z nasmehom, kar pa je tudi najbolj pomembno. Po končani istrski košarkarski zgodbi je Sekne dodal: »Za nami je Božični turnir v Poreču. Upam, da so fantje na turnirju uživali in  se imeli lepo. Ne glede na zmage ali poraze mislim, da se s turnirja vračamo močnejši in še bolj povezani kot ekipa, kar je po mojem mnenju smisel in cilj takih turnirjev.« 

Letno dni mlajšo ekipo je vodil Jure Kacin in prav tako kot starejši fantje imel množično in kakovostno konkurenco. Pri letnikih 2009 je tekmovalo 20 ekip, pri letnikih 2010 pa 15. Po skupinskem delu, kjer so pionirji 2010 doživeli tri poraze; na tekni proti Požegi je odločila ena žoga, pa je bil vtis popravljen na zadnjih dveh tekmah, kjer so fantje premagali Pazin (HRV) in Priule Basket (ITA). Po turnirju je oceno podal Jure Kacin: »Pomerili smo se s petimi močnimi ekipami. Nasprotniki so igrali odlično in večkrat prikazali svojo premoč. Mi pa smo z borbenostjo, dobro obrambo in protinapadi dosegli dve lepi zmagi. Fantje sicer trenirajo v dveh različnih skupinah, zato se je poznalo, da niso bili uigrani. Sam sem s prikazano igro zadovoljen, saj so se fantje trudili in je bila njihova igra boljša iz tekme v tekmo. Nedvomno bomo v prihodnje gradili na medsebojni povezanosti in prijateljstvu ter odpravili napake v igri. »


Vse novice / članki