PRVA SEZONSKA ZMAGA PROTI HELIOSU

V športni dvorani v  Domžalah so gledalci videli pravo športno in trdo prvoligaško tekmo, kjer je na koncu Gorenjska gradbena družba Šenčur s košem Dina Murića, prvič v letošnji sezoni premagala Helios Suns. GGD Šenčur se je s 13. zmago utrdil na tretjem mestu lige Nova KBM.

Na zadnjih dveh tekmah je četica Miljana Pavkovića premagala obe vodilni ekipi prvenstva, Krko in Helios Suns, kar je dokaz o dobri pripravljenosti Šenčurjanov, hkrati pa je potrebo dodati, da imata obe vodilni ekipi težave s poškodbami visokih igralcev. Glede na to, da je gorenjski prvoligaš v vseh letošnjih tekmovanjih ena od boljših skakalnih ekip, je bilo pričakovati, da bo to tudi izkoristila.

V Domžalah sta bila tekmeca večji del prvega polčasa izenačena, sredi druge četrtine pa so domačini po trojki Tadeja Fermeta povedli za devet točk. Na odmor so varovanci Dejana Jakare odšli s +6 (38:32). V drugem delu so varovanci Miljana Pavkovića zmanjševali zaostanek in ob koncu tretje četrtine po trojki Nejca Martinčiča tudi povedli. Domžalčanom se je ustavil met za tri točke (10/36), posledično pa so košarkarji GGD Šenčur ostali blizu tudi v končnici. V njej sta se ekipi večkrat izmenjali v vodstvu, napad Heliosa pa je v zadnjih sekundah zapravil Austin Luke. Za GGD Šenčur je na uri ostalo še sedem sekund, ko pa se je že zdelo, da se je Dino Murić zapletel, je iz težkega položaja od strani zadel od table za odločilni dve točki. Helios je imel še štiri desetinke sekunde, a je zahteven met za tri točke zgrešil Blaž Mahkovic.

Pri Šenčurju je bil najboljši posameznik, kapetan Dino Murić s 25 točkami in 14 skoki, pri domačih pa je z 21 točkami izstopal Austin Luke (6 podaj). Blaž Mahkovic je večino od 16 točk dosegel s črte prostih metov (14:15). Pri GGD Šenčur je bil dvomesten, ob Muriću, le še Martinčič (10 točk), prvič pa je zaigral Nejc Barič, ki je v dobrih 11 minutah dosegel sedem točk. Zanimivo, da je bil pri gostih najboljši po številu asistenc, najvišji košarkar na igrišču, kar 214 cm visoki Emir Ahmedović (4 asistence).

GGD Šenčur bo v ponedeljek, 3. aprila, v domači dvorani gostil ekipo Zlatorog Laško.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Izkoristili smo odsotnost dveh Heliosovih centrov. V drugem polčasu smo več igrali bliže koša. Uspeli smo ustaviti njihov skok v napadu, kar je bil eden ciljev na tej tekmi. To je bila dobra in tudi težka tekma in zadovoljen sem z drugim polčasom. Vesel sem, ker smo vendarle premagali Helios. Dodal bom še tole; podobno kot sem rekel tudi Krki. Upam, da bosta Helios in Krka igrala finale ABA 2 lige

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 73:75 (17:15, 21:17, 16:24, 19:19)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Helios Suns


 

Vse novice / članki