PRVA TEKMA IN PRVA ZMAGA

Začela se je nova košarkarska sezona in vstop je bil za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe zmagovit. Letošnja sezona bo drugačna od prejšnjih, saj bodo slovenski prvoligaši odigrali tri kroge, šele v četrtfinalu pa se jim o pridružila Cedevita Olimpija.

Do prve zmage košarkarji GGD Šenčurja niso prišli zlahka, saj so gostje iz Podčetrtka pošteno zapretili štiri in pol minute pred koncem, ko so prišli na tri točke zaostanka (71:68). 

Ob polčasu so domači vodili za devet točk, v drugem delu tretje četrtine celo za 21. Tekma ni končana do konca 40. minute in tokrat bi to moral biti dovolj resen opomin za ekipo, ki bo letos igrala regionalno drugo ABA ligo. Ko so gostje zapretili, je domači trener Miljan Pavković poklical fante na zagovor. Pogovor in nasveti so obrodili sadove in domači košarkarji so naredili delnih izid 6:0, kar je pripeljalo do precej mirne končnice. Po trojki Matije Novkovića je GGD Šenčur, minuto in pol do konca tekme, povedel za 11 točk in zmaga je ostala doma.

Pri domačih je Dino  Murić dosegel 16 točk, Gaber Ožegović pa 14, skakalno pa je bil odličen Lucas Walford, ki je v statistiko vpisal 12 skokov.

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo tekmo 2. kroga igral v domačih dvorani in sicer v ponedeljek, 10.10. proti ekipi LTH Castings.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: "Kot smo pričakovali, je bila težka tekma v kateri smo imeli nekaj dobrih trenutkov, a tudi nekaj slabih minut. To je pomembna zmaga za začetek sezone, ki nam daje samozavest pred naslednjimi tekmami."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : TERME OLIMIA PODČETRTEK 89:82 (23:18, 14:12, 28:21, 24:31)

CELOTNA STATISTIKA

Foto: Darko Jerše

 

Vse novice / članki