PRVA ZMAGA V SEZONI PROTI KRKI

Košarkarji Šenčurja so brez večjih težav Z 91:72 premagali Krko in se ji na lestvici lige Nova KBM nekoliko približali, a Novomeščani še vedno ostajajo trdno na drugem mestu prvenstvene razpredelnice. Košarkarji Gorenjske gradbene so hitro prišli do vodstva in po prvi četrtini vodili za devet (28:19), do polčasa so dodali še tri točke in na daljši premor odšli s prednostjo 12-ih, potem, ko je v zadnjih sekundah trojko zadel Miloš Varagič (52:40). V tretji četrtini je bila prednost GGD Šenčur vseskozi dvomestna, proti koncu pa je Krka zagrozila in prišla na osem točk zaostanka. Ko so v začetku zadnje četrtine zadeli Novak, Murić in trojko Martinčič, je trener Krke Gašper Okorn zahteval minuto odmora in Krka je v treh minutah le zadržala nalet domačinov. Štiri minute pred koncem je Spasojević zadel za dve točki in novomeščani do konca tekme niso dosegli nobene točke. GGD Šenčur je tekmo končal z delnim izidom 9:0. 

Domači so imeli na koncu štiri igralce z dvoštevilčnim izkupičkom, največ točk sta dosegla Dino Murić (16) in Lucas Walford (11), Srdjan Tešić pa je za le dve točki ostal brez dvojnega dvojčka (8 točk, 12 skokov). Pri Krki sta bila najučinkovitejša Leon Stergar in Radoslav Spasojević s po 16 točkami.

Gorenjska gradbena družba Šenčur bo 25. marca gostovala pri ekipi Helios Suns.

Miljan Pavković: »Izkoristili smo odsotnost poškodovanih centrov pri Krki in zasluženo prišli do zmage. Mislim, da smo vseskozi nadzorovali potek tekme in imeli dobro energijo, tudi, ko so se Krkini košarkarji poskušali približati. Krka ima dobre napadalne igralce in vedeli smo, da moramo vseskozi držati visok ritem igre. Tudi igralci, ki so prihajali v igro s klopi, so dali vse od sebe in prav vsak je bil pomemben delček ob novi zmagi. Veseli me, da smo po dolgem času igrali kompletni in upam, da bo tako ostali tudi do naslednje tekme v Domžalah.« 

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : KRKA 91:72 (28:19, 24:21, 18:20, 21:21)

Gorenjska gradbena družba Šenčur: Ožegović 2, Rojc 7 (2:4), Murić 16, Rudovič 8, Walford 11 (1:1), Novak 10 (2:2), Tešić 8 (1:1), Martinčič 5, Hrštić 9, Malovčič 2, Varagić 3, Ahmedović 10.

Krka: Stergar 16 (2:2), Stipčević 11 (5:6), Stavrov 6, Vucić 2, Škedelj 8 (1:1), Cerkvenik 2, Spasojević 16 (2:2), Špan 11 (4:4).

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki