Po pravi drami  GGD Šenčur v četrtfinalu pokala Alpe  Adria

Drugi del decembra je za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur minil v znamenju dveh zaporednih gostovanj v skupinskem delu mednarodnega tekmovanja za pokal Alpe Adria. Četico Miljana Pavkovića je čakalo gostovanje pri ekipi GGMT Vienna na Dunaju in tako zatem še v Bratislavi pri Interju. Ker je GGD Šenčur v nekaterih prejšnjih tekmah, tudi na račun križanja terminov s tekmami v državnem prvenstvu in pokalu Spar, igral s pomlajeno zasedbo ter posledično izgubil tekmo ali dve, je bila tokratna računica jasna. Ne glede na rezultat tekme na Dunaju, so člani za preboj v četrtfinale morali premagati slovaško ekipo Inter Bratislavo.

Zaradi poostrenih razmer zaradi covid protokolov na sredini tekmi proti Dunajčanom ni smel igrati Jan Rebec, zaradi lažje poškodbe, pa je doma ostal Hasan Rizvić. Zatorej poraza proti GGMT Vienna ne gre jemati kot tragičnega, bolj je bila to preskušnja in dobro ogrevanje pred tekmo naslednji dan. Na Dunaju so domači slavili zmago 104:71 in tako v skupini B končali na prvem mestu.

Že naslednji dan je sledila ura vožnje do glavnega slovaškega mesta Bratislave in večerna tekma proti Interju. Slovaška ekipa je novembra meseca brez težav (74:95) zmagala v Šenčurju, zato je bila osredotočenost pred odločilno tekmo maksimalna. Že v uvodni četrtini je GGD Šenčur pokazal željo in dobro energijo ter po štirih zaporednih točkah Emirja Ahmedovića vodil za šest (6:12). Čisto ob koncu uvodne četrtine je pri domačih trojko zadel Orihel in zmanjšal prednost gostov (19:24). Domača ekipa je na polovici druge četrtine vzpostavila ravnotežje in po košu Litovca Slavinskasa, prvič po prvi minuti, povedla z 32:31. V tem delu so Šenčurjevi košarkarji začeli loviti Inter in po zaslugi trojke Jana Rebca in polaganja Mateja Rojca, so domači ob polčasu vodili le za štiri (44:40).

V tretji četrtini je Inter hitro povedel za devet (53:44) in na srečo sta ustrezno s trojkama odgovorila Ramo Rizvić in ponovno Rebec. Do konca četrtine nobena od ekip ni prešla v odločnejše vodstvo, a so domači vodili za tri (68:65). V zadnji četrtini je za izenačenje na 70 s trojko poskrbel Nejc Martinčič. Dobre tri minute pred koncem rednega dela tekme sta pet zaporednih točk dosegla Rizvić in Rebec in GGD Šenčur je ponovno vodil (79:82). Gostje so bili v naletu, a je domače v igro vrnil Portoričan Gandia Rosa (84:84). 18 sekund pred koncem je mladi Slovak, komaj 17 letni Timotej Malovec zadel trojko in Šenčurjeva barka je bila močno nagnjena. Le štiri sekunde pred koncem je trojko vrnil Rebec, po ukradeni žogi Alena Malovčiča, pa je ob zvoku sirene za zmago zgrešil Matej Rojc. O potniku v četrtfinale je odločal podaljšek. GGD Šenčur je v podaljšku vodil od prvega koša (Rizvić) in tekmo prelomil 42 sekund pred koncem, ko je trojko zadel Martinčič (98:102) in kmalu zatem dodal še en prosti met.  Za končnih 101:105, v sicer sila izenačeni tekmi, v tekmi, ki je pomenila obstoj v tekmovanju za obe ekipe, velja pohvaliti prav vse igralce GGD Šenčur, ki so bili boljši pri metu iz igre in precej boljši v skoku.

GGMT Vienna – GGD Šenčur

Inter Bratislava – GGD Šenčur

V četrtfinalu se bo Gorenjska gradbena družba v dveh tekmah pomerila z ekipo Spisska Nova Vez iz vzhodnega dela Slovaške. 

Vse novice / članki