TEŽKA TEKMA V TEŽKEM ČASU

Košarkarji iz Podčetrtka so v zaostali tekmi 10. kroga Lige Nova KBM prišli do tretje zmage v zadnjih štirih nastopih v državnem prvenstvu, gostje iz Šenčurja pa so doživeli peti poraz na šestih tekmah v vseh tekmovanjih. Košarkarji Gorenjske gradbene družbe so bili večina tekma v zaostanku, a je bilo že pred tekmo jasno, da bo to za njih precej visoka ovira. Košarkarji GGD Šenčur so namreč le 48 ur pred tekmo prišli z Zlatibora, kjer so odigrali dve tekmi ABA 2 lige, a v Podčertku, kot tudi pri krovni organizaciji KZS, ni bilo nikakršnega razumevanja za silovit ritem, ki je bil tokrat enostavno prehud. Tri tekme v šestih dneh je za vsak slovenski klub pretrd oreh, nihče pa z ne zmožnostjo prestavitve tekme ni naredil nič dobrega slovenski košarki, še manj pa košarkarskemu klubu Gorenjska gradbena družba. Ekipa Terme Olimia Podčetrtek si je zmago zaslužila, GGD Šenčur pa bo v prazničnih dneh našel način za polnjenje baterij. 

28. decembra bo Gorenjska gradbena družba Šenčur gostila vodilno Krko.

Davor Brečko, trener Term Olimia Podčetrtka: "Izjemno pomembna zmaga za nas. Smo v manjši krizi in ta zmaga upam, da nam bo dala krila, da bomo znova zaupali v sebe. Da bomo igrali kot ekipa, saj nas v sredo čaka pomembna tekma na Polzeli, tako da ni časa za predih. Na Polzeli pričakujemo težko gostovanje in moramo biti skoncentrirani. Upam, da bodo fantje prenesli to igro na Polzelo in da presenetimo."

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Za nas je bila težka tekma, v težkem času. Časa za priprave ni bilo, saj smo pred 48 urami prišli s turnirja regionalne lige. Vso tekmo smo igrali slabo in ne osredotočeno. Moramo se dvigniti in bolje igrati na naslednji tekmi proti Krki."

TERME OLIMIA PODČETRTEK : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 75:70 (25:20, 21:18, 16:16, 13:16)

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki