TEŽKA TEKMA IN MINIMALNA ZMAGA PROTI ILIRIJI

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčurja so na turnirju ABA 2 lige dosegli dve zmagi in en poraz, takoj po prihodu iz Banje Luke, pa jih je v domači dvorani čakala Ilirija. Naporen ritem štirih tekem v osmih dneh se je še kako poznal Šenčurjanom, ki pa so v zadnjih minutah vendarle dvignili nivo obrambe in prišli do minimalne zmage z 72:71. Za Gorenjska gradbeno družbo Šenčur je to deveta zmaga v ligi Nova KBM in še naprej ostajajo na tretjem mestu. Zanimivo, da je Iliirja v letu 2023 doživela šele prvi poraz v domačem prvenstvu.

Varovanci Miljana Pavkovića so do zmage prišli v zadnji četrtini, ko so uveljavili premoč pod košem - ob polčasu so v skoku zaostajali 15:21, na koncu so ga dobili z 38:36. Ilirija je vodila vso tekmo, pred zadnjo četrtino z 11 točkami, v zadnjih minutah pa so košarkarji GGD Šenčur v obrambi zaustavili mlade ljubljanske košarkarje. GGD Šenčur je izenačil pet minut pred koncem (64:64), v napeti končnici pa bi lahko gostje tudi slavili, vendar je Luka Kureš ob zvoku sirene zgrešil met za tri točke. Tako je obveljal zmagoviti koš za Gorence Emirja Ahmedovića 18 sekund pred koncem, ko je iz obrata zadel za 72:69. Ahmedović je bil z 19 točkami (met 9:15) najboljši posameznik tekme.

V naslednjem krogu bo GGD Šenčur, v nedeljo, 5. februarja gostil Hopse s Polzele.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: "Vidi se, da smo po težkih tekmah v regionalni ligi utrujeni. Želel sem, da so igralci borbeni, kolikor pač zmorejo, ampak niso bili. Premalo je bilo osredotočenosti, predvsem v napadu. Ilirija je mlada ekipa in mi smo ji dopustili, da se je razigrala. Mi smo bili tri četrtine tekme le nemi opazovalec. Reakcija zadnjih sedem minut pa je bila dobra in vidim, da moje opravičilo, da smo utrujeni zaradi turnirja v Banja Luki, pade v vodo. Tekmo je odločila naša obramba v zadnjih minutah, ko je Ilirija padla v naš ritem. Res sem vesel te zmage, predvsem zaradi igralcev, saj je ritem tekmovanj naporen, pa tudi časa za pripravo za to tekmo praktično ni bilo. Upam, da se bomo do naslednje tekme v Ligi Nova KBM uspeli vsaj delno regenerirati."

Jurij Ucman, pomočnik trenerja Ilirije: "Rad bi čestital domačinom za zmago. V zadnji četrtini sta se videli naša neizkušenost in mladost. Do 35. minute smo imeli tekmo pod svojim nadzorom, ampak GGD Šenčur ima več izkušenj in domači igralci so imeli bolj trezno glavo. Enostavno smo ob koncu naredili preveč napak."

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : ILIRIJA 72:71 (15.20, 17:20, 19:22, 21:9)

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki