TRETJA ZMAGA V ABA 2 LIGI IN REKORD AHMEDOVIĆA

Zadnji letošnji turnir ABA 2 lige se je v Širokem Brijegu začel odlično za člansko ekipo Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Pred tekmo z ekipo Vrijednosnice Osijek je trener GGD Šenčur Miljan Pavković dejal, da je to napadalno talentiran nasprotnik, a po meri tretjeuvrščeni ekipi slovenskega prvenstva. Emir Ahmedović je dosegel 21 točk, kar je njegov letošnji rekord in pri tem ujel devet odbitih žog. Odličen je bil tudi Lucas Walford, ki je s petimi blokadami postregel s so-najboljšim rezultatom v letošnji sezoni ABA 2 lige. Pet blokad je zabeležil tudi Dušan Tanasković (Borac).

Večji del tekme je največ težav GGD Šenčur povzročal Američan pri Osijeku Christian Bradford, ki je dosegel 29 točk in bil nevaren z vseh možnih položajev. Le 185 cm visoki košarkar iz Chicaga je zadel tri trojke, bil nevaren ob prodorih, zadel je osem prostih metov in podelil osem asistenc. Ne glede na odlično igro Američana, pa je bil GGD Šenčur skakalno nekaj boljši, predvsem pa je bila obramba v drugem polčasu čvrsta, okretna in je reagirala pravočasno. Ob polčasu je Osijek vodil s 44:42, v 23. minuti pa so gorenjski košarkarji izenačili in do konca tretje četrtine povedli za sedem (67:60). V tem delu igre je zelo dobro svoje delo opravil 19 letni Milutin Vidić, ki je nadomestil poškodovanega Jana Novaka in dal ter odigral svojo vlogo. Vidić je dosegel 6 točk in dodal dve asistenci, kar je njegov najboljši dosežek v letošnji sezoni. V zadnji četrtini je GGD Šenčur povedel za 14 točk, ob koncu je Osijek uspel le razpoloviti zaostanek.

Zmaga s 84:77 je zaslužena, saj je ob odsotnosti Novaka in Malovčiča prav vsak dodal svoj delež za tretjo letošnjo zmago v ABA 2 ligi. Ahmedovićev, Walfordov in Vidićev rekord sezono so dopolnili Gaber Ožegovič (14 točk + 8 skokov), Dino Murić (12 točk + 7 skokov), Matej Rojc (12 točk + 4 asistence).

V sredo, 8.3. bo ob 18h nasprotnik GGD Šenčur hrvaška Gorica, v petek, 10.3. pa ob 21h banjaluški Borac.

Miljan Pavković, trene GGD Šenčur: »Lahkih tekem v ABA 2 ligi ni. Osijek je tudi danes pokazal, to kar vemo že od začetka letošnje sezone. To je ekipa, ki igra borbeno, se ne predaja do konca in v vsaki tekmi ji zmanjka le malo do zmage. S prihodom Dina Butorca so dvignili kakovost in predvsem napadalni talent. Mi smo odigrali dobro tekmo in potrpežljivo čakali na svojo priložnost. To smo izkoristili in zasluženo zmagali

Srdjan Helbich, trener Vrijednosnice Osijek: »Čestitam Šenčurju za zmago. V prvem polčasu smo imeli težave z njihovo igro pod košem, v drugem je bilo bolje. Zgrešili smo preveč prostih metov. Moramo se truditi in napredovati, da bi lahko igrali na tem nivoju

VRIJEDNOSNICE OSIJEK – GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 77:84 (23:20, 21:22, 16:25, 17:17)

STATISTIKA

Foto: NLB ABA LIGA/Dragana Stjepanović


Vse novice / članki