V BANJA LUKI V TRETJE NI ŠLO

Naporen ritem tekem na turnirju v Banja Luki je terjal svoj davek pri košarkarjih Gorenjske gradbene družbe Šenčur. Po dveh zmagah je v petih dneh sledila še tretja tekma in to proti ekipi Širokega, ki je vrsto let igrala prvo ABA ligo, v tem trenutku pa je to ena od ekip, ki sodi v širši krog favoritov drugo ligaškega tekmovanja.

Široki je malenkostno vodil vso prvo četrtino in tudi prednost treh točk (18:21) je nakazala na izenačenost, a hkrati tudi močno osredotočenost GGD Šenčur, kajti izkušen tekmec je bil vseskozi na preži. Druga četrtina je prinesla manj točk obeh ekip, GGD Šenčur pa je ohranjal enako razliko. Ko je v ob koncu druge četrtine kot vihar zdivjal Alen Malovčič in dosegel sedem zaporednih točk, je GGD Šenčur povedel za točko in rezultatom 31:21 sta ekipi odšli na odmor med polčasoma. Ekipi sta v nadaljevanju menjavali v vodstvu, zaključek tretje četrtine pa je pripadel metom z razdalje, saj je trojko zadel Gaber Ožegovič, le nekaj sekund pred koncem pa je vrnil Američan Emmanuel Little (49:50). Ostala je le še zadnja četrtina, ki pa ni prinesla želenega. Široki je v petih minutah naredil delni izid 0:13, povedel z rezultatom 49:63 in jasno je bilo, da košarkarji GGD Šenčur nimajo moči za morebiten preobrat. Zadnji točki za končnih 61:73 je 13 sekund pred koncem dosegel Alen Malovčič.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Dobro smo igrali tri četrtine in bili v izenačenem položaju s Širokim. V zadnji četrtini smo delali obrambne napake, kar je pripeljalo do slabših odločitev v napadu. Postali smo nervozni in nismo uspeli odgovoriti ekipi Širokega, ki je izkušena in je tudi zaslužena prišla do zmage

ABA 2 liga, 10. krog (Banja Luka)

GGD Šenčur – Široki 61:73 (18:21, 14:10, 17:19, 12:23) 

STATISTIKA

Foto: NLB ABA liga

Vse novice / članki