V ČETRTFINALU, ŽE V ČETRTEK, PROTI ILIRIJI

Vse tekme rednega dela lige Nova KBM so zaključene, sedem najboljših, kot tudi pridružena Cedevita Olimpija, pa začenja boj za naslov prvaka Slovenije. Gorenjska gradbena družba Šenčur je po 27 tekmah prvenstva osvojila tretje mesto, za Krko in Heliosom, z izkupičkom 17 zmag in desetih porazov. Prav zadnji poraz je četica Miljana Pavkovića zabeležila v Tivoliju proti Iliriji, ki bo nasprotnik GGD Šenčur v četrtfinalu. Sicer je v letošnji sezoni GGD Šenčur dvakrat premagal Ilirijo in kot rečeno, zadnjo tekmo v Tivoliju izgubil po podaljjšku.

Ilirija je osvojila četrto mesto (oziroma peto, po vstopu Cedevite Olimpije) v letošnjem rednem delu tekmovanja pa je 14x zmagala in bila poražena 13x. Četica trenerja Stipeta Modrića je med drugim premagala Krko in kar dvakrat Helios Suns. V najmlajši ekipi državnega prvenstva sta najboljša strelca tujca, center Alexander Šaškov (RUS/14 točk) in organizator igre Adnan Arslanagić (BIH/13 točk), pomembnejšo vlogo pa imajo tudi mladi slovenski igralci: Anej Orel, Jaka Klobučar in Žiga Daneu ter nekdanji košarkar GGD Šenčur, Marko Pajić.

Prva četrtfinalna tekma bo v četrtek, 11. maja ob 18. uri v Šenčurju.  

Zmage in poraze:

GGD Šenčur: 17/10 (+143)

Ilirija: 14/13 (-8)

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Čaka nas prva četrtfinalna tekma proti Ilirije. To je odlična mlada ekipa, ki se nikoli ne preda. Igralci Ilirije so fizično pripravljeni, dobro uigrani in jasno, da se vidi dobro delo trenerja Modrića. Letos so pokazali, da lahko premagajo vsakogar, kar pomeni, da nas čaka težka tekma. Tudi lansko sezono smo se znašli  četrtfinalu, a se žal v polfinale nismo uspeli uvrstiti. Imamo visoko dozo motiva in želimo preskočiti četrtfinalno oviro. Želimo in moramo igrati z veliko energije in osredotočenosti. Upam, le, da se nam bodo uspeli pridružiti Ahmedović, Tešić in Malovčič.«

Dino Murić, kapetan GGD Šenčur: »Ilirija je pokazala, da zna igrati košarko. V zadnjem času je močno dvignila formo, konec koncev je premagala nas in tudi Helios. Vsak ekipa v četrtfinalu je neugodna. Tekme se hitro vrstijo in zdaj gre zares. Velikokrat zmagovalca odloči dnevna forma. Lani smo bili drugi po rednem delu, a nas je Rogaška v četrtfinalu ujela na napačni nogi. Ni vse odvisno od tega, kako je ekipa igrala vso sezono, ampak zdaj na površje pride dnevna forma, koliko so te zdesetkale poškodbe in druge stvari.

Mi smo pripravljeni. Zavedamo se kakovosti in hitre igre Ilirije. To so mladi košarkarji, ki hitro tečejo, tudi trener Stipe Modrič jih je pravilno usmeril tako v obrambnih kot tudi v napadalnih akcijah. Ilirija je ekipa, ki zna igrati dobro košarko in resnično sem vesel, da bomo igrali prav proti Iliriji. Mislim, da bo to dobra tekma. Oboji kažemo dobre igre, igramo lepo košarko in to bo zanimiva serija. Mi bomo dali vse od sebe in vsem je jasno, da bomo morali ustaviti njihovo hitro igro. Pametno v napadu in čvrsto v obrambi. Kdor bo bolj čvrst in kdor bo bolje skakal, ta bo dobil to četrtfinalno serijo. Želimo si priboriti uvrstitev v polfinale, kar v Šenčurju čakamo že nekaj let.
Vabim vse navijače, tako iz Šenčurja kot tudi tiste, ki navijajo za Ilirijo, da v čim večjem število podprejo ekipi in dobro košarko."

Vse novice / članki