V DOMŽALAH NAJVIŠJI PORAZ SEZONE

Košarkarji Helios Suns so še tretjič v tej sezoni premagali Gorenjsko gradbeno družbo Šenčur. Dvakrat so bili boljši v Ligi Nova KBM, enkrat pa v ABA 2 ligi. Domžalčani so po dveh tretjinah prvega dela državnega prvenstva pri izkupičku 15-3, GGD Šenčur pa je s porazom prekinil serijo treh zmag in padel na razmerje 10-8.

Varovanci trenerja Dejana Jakare so prvi korak k zmagi naredili v drugi polovici druge četrtine, ko so z delnim izidom 14:0 pobegnili na 40:26, naslednjega pa v nadaljevanju, ko so z zbrano igro in raznovrstnim napadom zadržali razliko. Ob polčasu je bilo 44:29. Helios je na sredini tretje četrtine povedel za 20 točk, a so se košarkarji GGD Šenčur odzvali in pred zadnjo četrtino prednost skoraj razpolovili (62:50). Tekma je bila odločena štiri minute pred koncem, ko so domači povedli z 21 točkami razlike. Po koncu tekme (76:57) je bil tudi pogled na statistiko povsem jasen: Helios je imel boljši met iz igre (47%/31%), več skokov (47/36) in več asistenc (22/16).

Po dvokrožnem sistemu, od skupno treh, je v vodstvu Krka (1 poraz), drugi je Helios Suns (3 porazi), tretji Gorenjska gradbena družba Šenčur (8 porazov), četrta pa Rogaška (9 porazov).

Dejan Jakara, trener Helios Suns: "Čestitam igralcem za zmago. Več kot očitno je, da so si zmage želeli. Kljub temu, da nas čaka pomembna tekma v četrtek, ponavadi so takšne tekme malce slabše, danes pa je bilo ravno obratno. S pozitivno miselnostjo gremo naprej, na četrtfinale Pokala Spar."

Miljan Pavković, trener Gorenjske gradbene družbe Šenčur: "Danes smo odigrali najslabše od začetka sezone. V tem tednu smo imeli nekaj težav s poškodbami in nismo se uspeli zoperstaviti dobri igri Heliosa. Usodna je bila druga četrtina, saj smo padli v obrambi in tudi napadu, dosegli smo le osem točk. To je vplivalo na potek tekme, saj se nismo uspeli vrniti v igro v drugem polčasu. Bilo je nekaj dobrih minut v tretji četrtini, v zadnji pa smo znova igrali slabo in povsem zaslužena zmaga Heliosa."

HELIOS SUNS : GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR 76:57 (22:21, 22:8, 18:21, 14:7)

CELOTNA STATISTIKA

Vse novice / članki