VZPONI IN PADCI, A NA KONCU ŠTEJE LE ZMAGA

Košarkarji Gorenjske gradbene družbe Šenčur so na zadnjem turnirju v Širokem Brijegu prišli do četrte zmage, tokrat po dramatični končnici proti hrvaški ekipi iz Velike Gorice. Čeprav večji del tekme prosti meti niso bili najbolj natančni, a ob koncu tekme so prav ti odločili zmagovalca v prid košarkarjev iz Šenčurja. Štirje igralci so dosegli vsaj deset točk, še trije pa skoraj deset.  Ekipna igra je pripeljala do četrte zmage s 74:72, kar pomeni potrditev končnega deseta mesta v ABA 2 ligi, kar je za novinca dober uspeh. Ne glede na rezultat zadnje tekme proti Borcu iz Banje Luke, bo to mesto tudi ostalo.

Do polčasa (37:37) si nobena od ekip ni uspela priigrati vidnejše prednosti. V nadaljevanju je večji del vodila Gorica, s košem Srdjana Tešića, pa si je GGD Šenčur ob koncu tretje četrtine priigral minimalno prednost (58:57). Šenčurjeva četica je prvi resen napad prikazala po štirih minutah zadnje četrtine, ko je za vodstvo z 68:60 zadel Emir Ahmedović. Gorica je z delnim izidom 0:7 prišla na minimalen zaostanek. Ko je Gaber Ožegovič dosegel koš in kasneje zadel en prosti met, je izgledalo, da je hrvaška ekipa izgubila upanje. Nekaj napak GGD Šenčur in Gorica ja dosegla pet zaporednih točk ter konkretno zapretila slovenski ekipi. Deset sekund pred koncem je Dino Murić zadel dva prosta meta, pri Gorici pa je za zmago trojko zgrešil Uljarević.  

Miljan Pavković: »Nekajkrat smo imeli osem točk prednosti in namesto, da bi prelomili tekmo, smo naredili nekaj začetniških napak. Dobro je, ker smo tekmo zmagali in pričakujemo naslednjo tekmo proti Borcu.«

Foto: NLB ABA liga/Dragana Stjepanović


Vse novice / članki