Z 21 TOČKAMI RAZLIKE PREMAGALI HELIOS

Prva domača tekmi v sezoni 2021/22 se je končala z zanesljivo zmago proti ekipi  Helios Suns, ki je prav lani v četrtfinalu premagala GGD Šenčur. Derbi 2. kroga lige Nova KBM je zasluženo pripadel Gorenjski gradbeni družbi Šenčur, čeravno v prvem polčasu ni kazalo, da bo na koncu kar 21 točk razlike. Po polčasu je bilo 50:44, v tretji četrtini pa je GGD Šenčur naredil dostojno razlike (28:15) in imel pred vstopom v zadnjo četrtino 19 točk prednosti (78:59). V zadnjih desetih minutah pa so prednost s kolektivno predstavo zlahka zadržali.
Prav zanimivo, da je Helios imel 10 skokov več in imeli 13 prostih metov več kot domači košarkarji.
Gorenjska gradbena družba Šenčur je imel precej več razpoloženih posameznikov. Medtem ko je pri gostih iz povprečja izstopal le Blaž Mahkovic, je pet domačih igralcev doseglo dvomestne številke - Nejc Martinčič (20 točk, met 7:10), Matej Rojc (18 točk, trojke 3:5, 6 podaj), Jan Rebec (15 točk, trojke 3:7), Ramo Rizvić (12 točk) in Gaber Ožegovič (11 točk, met 6:9).

V tretjem krogu bo Gorenjska gradbena družba Šenčur 16. oktobra gostoval na Polzeli.

Miljan Pavković, trener GGD Šenčur: »Zelo pomembna domača zmaga. Energija je bila prava, še posebej v obrambi. V prvem polčasu smo imeli nekaj težav s skokom v obrambi, med tem ko smo v drugem polčasu igrali bistveno bolj pametno v napadu. Tudi v obrambnih nalogah smo se držali dogovorov in uspeli zajeziti njihovo agresivnost. Helios je ekipa, ki spada v sam vrh slovenske košarke in zagotovo bo s tekme v tekmo boljša. Lahko rečem, da smo izkoristili njihov slabši dan, a zmagali zasluženo. Zahvalil bi se našim navijačem, ki so nas bodrili vso tekmo.«

GORENJSKA GRADBENA DRUŽBA ŠENČUR : HELIOS SUNS 93:72 (21:22, 29:22, 28:15, 15:13)

CELOTNA STATISTIKA


Vse novice / članki